Zdravím
Dneska som si len tak čistil PC od zbytočných vecí,registre a podobne
No všimol som si že na C: mám nejako málo miesta na to že tam mám iba 3 hry tak som si to zkontroloval a vážne to neni v poriadku
C: má 223GB -----> hry+nejake iné veci ako ovladače a tak=71,49GB
volné 92,5GB
Mal by som mať cca 151GB volné,poprehladaval som celý oddiel C: celé som to zrátal a tých 59GB ako keby sa pod zem prepadlo
Často čistím disk,registre aj defragmentujem disk
Tak ako je to možné ? čo mám urobiť aby som mal tolko volných GB kolko mi právom patrí ?
Čo mi žerie tolko GB na disku ?
Re: Čo mi žerie tolko GB na disku ?
Možnosti složky/zobrazení/zobrazit skryté složky
pokud máš málo místa můžeš vypnout hybernaci, zmenšit pamět pro obnovu systému a vypnout virtuální pamět.. rozepisovat se mi jak na to se mi nechce zkus použít google.
pokud máš málo místa můžeš vypnout hybernaci, zmenšit pamět pro obnovu systému a vypnout virtuální pamět.. rozepisovat se mi jak na to se mi nechce zkus použít google.
No uvolnilo mi to 2GB čo moc neni
co konkrétně ti uvolnilo 2 GB ?
Doporučuji zkontrolovat, kolik místa zabírají body obnovy systému tj. ovládací panely - systém a zabezpečení - ochrana systému - konfigurovat
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tedy jestliže režim hibernace nevyužíváte (zejména majitelé PC sestav) můžete ji vypnout a tak soubor hiberfil.sys z Vašeho systémového disku zmizí. Jeho velikost je rovna kapacitě operační paměti. Tedy získáme relativně najednou velké množství volného prostoru.
Dalším systémovým souborem, který zabírá relativně značné místo na systémovém disku je soubor: pagefile.sys. Jde o stránkovací soubor pro využití virtuální paměti. Většinou nahrazuje nedostačující velikost operační paměti a využívá se proto i pevný disk. Jestliže máte operační paměti dostatek, můžete možnost virtuální paměti vypnout nebo nastavit vyhrazenou velikost na disku.
Zdroj: http://www.servispckupka.cz/jak_uvolnit ... _disku.php
body obnovy zaberajú asi tolkoto
Dodatečně přidáno po 2 minutách 45 vteřinách:
Forjoyrider - ten link mi nefunguje
Ono ani presne neviem čo mi uvolnilo tie 2GB pretože zachvilu sa zabrali znova
Dodatečně přidáno po 2 minutách 45 vteřinách:
Forjoyrider - ten link mi nefunguje
Ono ani presne neviem čo mi uvolnilo tie 2GB pretože zachvilu sa zabrali znova
Můžeš to ubrat na nějakých 5 GB ale níž bych to raději neubíral, dále můžeš vypnout tu hybernaci, to se dělá v příkazovém řádku cmd viz https://support.microsoft.com/cs-cz/kb/920730 nebo příkaz “powercfg.exe -h off”
A pak můžeš vypnout tu virtuální pamět, většinou zabírat min tolik kolik máš RAM, ale musíš mít dostatek ram, alespon 8 gb, pokud používáž aplikace náročné na pamět tak i více, jinak ti to může zamrzávat. Dělá se to přes počítač/vlastnosti/upřesnit nastavení systému/upřesnit/výkon-nastavení/upřesnit/virtulání pamět - nepoužívat stránkovací soubor
A pak můžeš vypnout tu virtuální pamět, většinou zabírat min tolik kolik máš RAM, ale musíš mít dostatek ram, alespon 8 gb, pokud používáž aplikace náročné na pamět tak i více, jinak ti to může zamrzávat. Dělá se to přes počítač/vlastnosti/upřesnit nastavení systému/upřesnit/výkon-nastavení/upřesnit/virtulání pamět - nepoužívat stránkovací soubor
Mám 8GB Ram a často hrám náročné hry tak asi tu virtualnu pamäť nemám vypnuť že ?
vyzkoušej a uvidíš.. Já jsem hrál s 8 gb i zaklínače 3 nebo GTA 5 a měl jsem to vypnuté a neměl jsem problém, nevím kolik ti ty hry berou ram to musíš chvilku sledovat ve správci úloh/výkon při zatížení (ono se to bude asi trochu měnit) pokud ti se to nedostane nad 6 gb tak bych to klidně vypnul. Dokoupit další 8 gb modul už je pak celkem jistota, ale pokud máš na disku dost místa tak bych to nehrotil, případně ten stránkovací soubor nemusíš vypínat, ale jen o něco snížit.
- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
jenom si tim rasíš hdd/ssd, takže určitě vypnoutJuplosik píše:Mám 8GB Ram a často hrám náročné hry tak asi tu virtualnu pamäť nemám vypnuť že ?
pokud zjistíš, že máš málo paměti, tak neni nic snazšího než dokoupit další
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full
Ok,momentálne to mám nastavené takto (obrázok dole)
Tak skúsim to teda vypnuť a uvidím čo to urobí
Tak skúsim to teda vypnuť a uvidím čo to urobí
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 5039
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 úno 2025 11:31
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3153
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
06 říj 2024 20:58
-
-
- 3
- 1953
-
od Jirka88