Zdravím, doma máme 2 routery jeden slouží k připojení pomocí wifi a druhý mám já připojen přes kabel z LAN portu do meho počítače ( jedná se o router rplink WR741ND)... dříve stačilo v nastavení routeru zaškrtnout enable WDS Bridging a pote vybrat nejakou sit ... rebootoval jsem router a šlo to .. nyní to po stejném postupu neudělá nic .. v Protokolu IP verze 4 mám nastavené automatické získávání IP
Ipconfig /all
Protokol dhcp povolen .... Ano
Automatická konfigurace povolena ..... Ano
Adresa IPv4 192.168.0.103
Maska podsítě 255.255.255.0
Výchozí brána ....... 192.168.0.1
Server DHCP ........ 192.168.0.1
Rozharní TCP/IP . . . . . . . Povoleno
Pokud bude ještě něco potřeba dopsat určitě dopíši
Pc se nechce připojit k Internetu
-
- Pohlaví:
Re: Pc se nechce připojit k Internetu
Vítej na PC-HELP!
Z tvého dotazu mi není jasné jak máš vlastně routery propojeny. Mohlo by pomoci tohle: viewtopic.php?f=109&t=125575
Z tvého dotazu mi není jasné jak máš vlastně routery propojeny. Mohlo by pomoci tohle: viewtopic.php?f=109&t=125575
No když jsem se dříve připojil k internetu tak jsem z LAN portu vedl kabel přímo do mého počítače.
Pak stačilo jit do nastavení routeru vybral wireless, zapnul wds bridging v survey vybral ten druhy router rebootoval a internet šel.. ted se po stejnem postupu nic nestane .... sna djsem to vysvetlil aby se to dalo pochopit
Na toto nejsem odborník
Pak stačilo jit do nastavení routeru vybral wireless, zapnul wds bridging v survey vybral ten druhy router rebootoval a internet šel.. ted se po stejnem postupu nic nestane .... sna djsem to vysvetlil aby se to dalo pochopit

-
- Pohlaví:
Takže mezi routery je wifi most?
Pak zapoj routery dle návodu.
Pak zapoj routery dle návodu.
Ok dekuji snad pomuze
Dodatečně přidáno po 45 minutách 26 vteřinách:
Ještě jeden dotaz ..
Bude to fungovat i v případě, kdy mám ten druhy router připojen kabelem ? Můj PC nemá wifi kartu a proto jsem nucen použivat kabel .... ptám se jen pro jistotku nechtel bych si pak ještě něco podělat s tím prvním ...
Dodatečně přidáno po 45 minutách 26 vteřinách:
Ještě jeden dotaz ..
Bude to fungovat i v případě, kdy mám ten druhy router připojen kabelem ? Můj PC nemá wifi kartu a proto jsem nucen použivat kabel .... ptám se jen pro jistotku nechtel bych si pak ještě něco podělat s tím prvním ...
Na prvním routru zapnute DHCP, druhé routr lan lan a na druhém vypnes DHCP. S tom že druhému dáš ip z rozsahu prvniho. Dal už to fungovat musí. Itcrowd to má v navodech.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080, bedny Yamaha hs8, zvukovka Audinst HUD-mx2, ekvalizer Shiit Loki
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Po výpadku napájení notebook nechce nabootovat do Win Příloha(y)
od Grander » 09 led 2025 16:55 » v Problémy s hardwarem - 7
- 3298
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
14 led 2025 22:40
-
-
-
Sluchátka FiiO JT1 - Windows nechce načíst mikrofón Příloha(y)
od HelFix » 11 pro 2024 17:55 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2783
-
od HelFix
Zobrazit poslední příspěvek
12 pro 2024 13:50
-
-
- 7
- 2526
-
od zeus