problémy s Windows 10

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

canantec
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

problémy s Windows 10

Příspěvekod canantec » 09 črc 2016 17:52

Zdravím,
nedávno jsem na notebooku Acer Aspire E1-510P aktualizoval z Windows 8,1 na Windows 10 a od té doby některé věci nefungují. Například po zapojení zapnutého počítače do napájení se obrazovka sama ztmavý a ani změna jasu nepomůže. Pomůže až restart, což je mnohdy nepříjemé. Navíc občas vůbec nereagují ikony v dolní liště. Opět pomůže až restart. Nesetkal se už někdo s těmito problémy po aktualizaci Windows? Za případné rady budu moc rád.
Děkuji.

Reklama
socirel
Level 6
Level 6
Stav:

Re: problémy s Windows 10

Příspěvekod socirel » 09 črc 2016 18:11

Ne, ale setkal jsem se strochu jinými problémy, např mi špatně fungoval touchpad, nefungovalo mi správně audio a některé aplikace nešly smazat. Tak jsem přešel zpět na starý systém. Můžeš se zkusit podívat jestli má výrobce na svých stránkách ovladače pro Win 10 pro tento model a zkusit je nainstalovat.

x-rated
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod x-rated » 09 črc 2016 19:53

canantec píše:nedávno jsem na notebooku Acer Aspire E1-510P aktualizoval z Windows 8,1 na Windows 10 a od té doby některé věci nefungují
ten původní systém tam byl od aceru nebo sis dělal čistou instalaci?
pokud tam byl systém od aceru plnej bordelu, tak se neni co divit, že tam po tak velký aktualizaci nic nefunguje a jediná možnost je udělat čistou instalaci
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

canantec
nováček
Stav:

Příspěvekod canantec » 20 črc 2016 16:21

x-rated píše:
canantec píše:nedávno jsem na notebooku Acer Aspire E1-510P aktualizoval z Windows 8,1 na Windows 10 a od té doby některé věci nefungují
ten původní systém tam byl od aceru nebo sis dělal čistou instalaci?
pokud tam byl systém od aceru plnej bordelu, tak se neni co divit, že tam po tak velký aktualizaci nic nefunguje a jediná možnost je udělat čistou instalaci

Ano, původní Windows 8.1 byl v notebooku už od zakoupení. :? A jak teda provést čistou instalaci? V těchto věcech se zase tolik nevyznám... děkuji.

binuralka
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod binuralka » 20 črc 2016 17:43

Instalace a preinstalace je proces vskutku jednoduchy, myslim, ze kazdy se ho muze naucit a tato znalost mu bude dlouho slouzit (zkus do google napsat: instalace windows (cislo, verze) navod. Dokonce se ma za pravdu, ze by se windows mel preinstalovat jednou rocne z duvodu zahlcovani apod., proto se radi mit vsechny soubory [dokumenty, filmy apod] na disku d (ktery si umele vytvoris pomoci ruznych programu typu: partition manager], aby byla REINSTALACE systemu co nejjednodussi.

x-rated
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod x-rated » 20 črc 2016 20:01

jenom tak v rychlosti
1) https://www.microsoft.com/en-us/softwar ... /techbench -> vybalit na flashdisk - ideálně uefi https://rufus.akeo.ie/
2) po zapnutí kompu mačkat klávesu na vyvolání bootmenu - měla by tam bejt uvedená, vybrat flashdisk
3) až se procvakáš k oddílům na úložišti, odstraníš všechno mimo oddílu s datama (teoreticky by měl bejt největší)
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”