win7 aktivácia

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

28_nitro_28
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

win7 aktivácia

Příspěvekod 28_nitro_28 » 10 črc 2016 09:46

Ahojte, zakúpil som si licenciu na win7 ultimate x64 nainštaloval som si ho a aktivoval, všetko bolo v poriadku, lenže po pár reklamáciach kde mi vymenili gracickú kartu a základovku som sa nevedel dostať údajom a tak som musel naformátovať obidva disky. Keď som znovu nainštaloval win7 ultimate x64 (z usb) a znovu som zadal produkt key tak mi to hlási že je to nelegálna kópia alebo niečo na ten spôsob. Skúšal som aj telefonickú aktiváciu ale povedali mi tam že nie sú schopný mi aktivovať windows že som sa možno stal obeťou nejakého podvodu alebo niečo podobné, už si to presne nepamätám.

jediné čo som našiel ohľadom toho je:
The following information was found for this error:
Code
0xC004C003
Description:
The activation server determined the specified product key has ben blocked.

Neviem si s tým rady, vie niekto poradiť? nechce sa mi hľadať nejaký nelegálny produkt key zvlášť keď tento fungoval normálne a dal som zaň 80e
Ďakujem všetkým za rady.

Reklama
Sender
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: win7 aktivácia

Příspěvekod Sender » 10 črc 2016 10:24

njn.OEM licence je vázaná k základní desce.Pokud odejde,padá i licence.Kup na aukru,nebo ebay novou neaktivovanou licenci a máš to vyřešemý.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 10 črc 2016 12:02

Zarucni vymena zakladni desky je povolena, v takove pripade vzdy projde telefonicka aktivace.

Ta hlaska zcela jasne rika ze produktovy klic je na blacklistu, takze je s nejvetsi pravdepodobnosti kradeny.

Kde presne je ta licence koupena?

80 Euro za Ultimate verze je ponekud zvlastni cena kdyz bezna cena Pro licence je 5 Euro.

28_nitro_28
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod 28_nitro_28 » 10 črc 2016 12:51

kupoval som na lacnysoftware.eu a mám k tomu aj všetky doklady a o to je to divnejšie že pred tým išla normálne asi to bude ako vravíš že je viazaná na základnú dosku i keď v tomto prípade by to mohli uznať, písal som ešte na podporu microsoftu a tam som sa dostal k takejto odpovedi

Pokud se jednalo o OEM verzi máš smůlu už ta koupě je podezřelá oni totiž původní PC zlikvidují a prodají licenci dál(podle EU můžeš jednou licenci použít) ale jak jsi psal vyměnili ti základní desku .Zkus znovu aktivovat telefonicky ale pomocí živého operátora ne automatu.

Myslíte že operátor pomôže? alebo budem musieť tú licenciu kúpiť inde??

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 10 črc 2016 13:10

OEM licence je sice vazana na zakladni desku, ale v zarucni dobe pocitace je povoleno vymenit zakladni desku v ramci zaruky.

Jedine reseni je zavolat na aktivacni linku Microsoftu a kdyz to zvedne operator, vysvetlit mu situaci a pripadne zaslat kopii reklamacniho protokolu, pak musi aktivaci povolit.

Operator by mel take sdelit duvod proc je produktovy klic na blacklistu - nejpravdepodobnejsi duvod bude prilis mnoho aktivaci na ruznem hardware, mam pocit ze je limit je jedna aktivace za 90 dnu.

Nicmene ten nakup Windows 7 Ultimate za 85 Euro neni ani trochu vyhodny, protoze pouzita OEM licence (ze ktere se prodejem stava plna verze) stoji 5-10 Euro. Tahle licence zustane vazana na zakladni desku navzdy.

28_nitro_28
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod 28_nitro_28 » 10 črc 2016 13:44

https://s32.postimg.org/pu7wxhkid/Untitled.png

myslíte že existuje nejaká šanca že by mi v prípade že mi microsoft neuzná licenciu že by mi mohli oni zaslať novú?

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 10 črc 2016 13:48

Zkusit to můžeš, ale ten kdo by se měl starat o to uznání licence je MS a vzhledem k tomu, že deska byla vyměněna v záruce, neměl by být problém s reaktivací. Ale musíš mluvit s člověkem, né s robotem...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 10 črc 2016 14:24

Tak tak, na Microsoft je treba volat tak dlouho dokud to nezvedne clovek misto automatu.

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”