no, jak tak koukám tak začínám být docela stálým otazníkem pro vás...
Ale teď k problému...
Tak si prohlížim everest abych se podíval co mam za mašinu (pro mě skoro pravidelna rutyna xD) a najednu na "čipová sada" a co dole nevidím :-O
Problém AGP je deaktivováno. To může způsobit snížení výkonu.
Problém Velikost paměti AGP je víc jak poloviční než je velikost operační paměti. To může způsobit snížení výkonu.
S tim že AGP je deaktivovano.. no koukal sem se do catalistu a tam mam nastavenou grafiku na PCI... (že bych si to spletl a strčil ji omilem do PCI místo do AGP? BLBOST, tak blbej nejsem, asi by tam blbě seděla.)
Zkoušel sem to různě přepnout, v biosu přes catalist ale proste ne a ne a nešlo to :(
Zkoušel sem taky ... no u 3. sem to přestal počítat ... ovladačů a zůstal sem u toho nejnovějšího pro mě nejstabilnějšího.
Další problém je...
mám tuhle grafiku.. http://www.hisdigital.com/html/product_ov.php?id=64
píše to plná podpora DX9 , tak proč mě ta moje podporuje jen DX8.1 ? nwm , asi mi zapoměli dát při výrobě novej čip...
Nevíte co s tím? Prosím...
problém s AGP
Re: problém s AGP
nejnovejsi a nejstabilnejsi ovladac je pro tebe kterej ?? 

Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB
Xbox One
O2 VDSL 16MB
Xbox One
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Problém AGP je deaktivováno. To může způsobit snížení výkonu. - Imho chyba Everestu píše to snad každému...
Problém Velikost paměti AGP je víc jak poloviční než je velikost operační paměti. To může způsobit snížení výkonu. - Máš jen 512MB RAM? Přikup další 512 nebo aspoň 256...
Jaké máš nainstalované DirecX?
Problém Velikost paměti AGP je víc jak poloviční než je velikost operační paměti. To může způsobit snížení výkonu. - Máš jen 512MB RAM? Přikup další 512 nebo aspoň 256...
Jaké máš nainstalované DirecX?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- salveq
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
takže nooo.. chyba everestu a proč mam v catalist control center aktivovane PCI a deaktivovane AGP? a nejde to přehodit.. :(
DX mam nejnovějši.. teda už ne když je DX10, ale mam 9.0c
RAM nebudu určitě dokupovat bo budu mit za nedlouho desku s DDR2 a to bych ty nový ramky mohl vyhodit.. ted mam SDDR... takže tohle budu muset chvilku překousnout.
DX mam nejnovějši.. teda už ne když je DX10, ale mam 9.0c
RAM nebudu určitě dokupovat bo budu mit za nedlouho desku s DDR2 a to bych ty nový ramky mohl vyhodit.. ted mam SDDR... takže tohle budu muset chvilku překousnout.
- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Udělej kontrolu biosu v advanced nastavení grafiky a jí přiřaď malou hodnotu pro využití ramm tak 32 nebo 64 a odskoušej to a tam se i zapíná AGP 2-4-8x to že vyhazuje hlášku pci je asi trochu jinde protože to je grafika AGP a pokud ti jede monitor tak bych to nepovažoval za důležité. A to že je to model 9250 bych na tom DX9.0C hry hrál naprosto v klidu ikdyž tyhle grafiky měli plnou podporu jen DX8 - a ikdyž to tam výrobce napsal a dodal to i v instalačním CD tak věz že tahle grafika si s plnou podporou DX9 ve hrách neporadí protože na to nemá výkon
takže kolem a kolem chce to upravit v biosu a podívat se po původních ovladačích ke grafice protože ty většinou jsou nejstabilnější .(jinak nárust výkonu tam moc nebude jak u Catalist 6 řady a nahoru 

AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
salveq píše:Problém Velikost paměti AGP je víc jak poloviční než je velikost operační paměti. To může způsobit snížení výkonu.
zbytek už ti vysvětlili ostatní a o tohle bych se pokusil sám.Tahle položka je nastavitelná v BIOSu(AGP aperture size nebo tak nějak) a určuje velikost paměti kteou využívá GK jako cache.Podrobněji rozepsané je to zde
AGP Aperture Size (VGA Shared Memory Size, Graphics Aperture Size) - sběrnice AGP dokáže, v případě absolutní nutnosti - když jí již nestačí vlastní paměť, přistoupit do paměti RAM a odsud si její část "ukořistit". Právě zde můžeme nastavovat, jakou maximální část si může grafická karta sebrat. Samozřejmě čím větší pamětí disponuje vaše grafická karta, tím méně můžete zde nastavit. Další výhodou je, že vyčleněná paměť je vyhrazena opravdu jen v případě nejvyšší nutnosti a to postupně, tak jak stoupají požadavky systému na její odběr. Pokud si tedy vaše grafická karta při normální práci vystačí se svojí pamětí, nebude z RAM žádná "odcizena". Nejčastěji zde bývá nastaveno 64 nebo 128 MB.
Pozn: Doporučuji vyzkoušet si obě varianty nastavení a následně počítač otestovat v nějakém programu, který testuje grafický výkon (např. 3DMark). Ponechejte si tu, se kterou dosáhnete více bodů.
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
- salveq
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
weslo - díky.. to udělám...
jen tu mam pár věci v BIOSu kterým nerozumím a nevim přesně co tam mam nastavit tak aby to bylo O.K
AGP Mode "8x" (to je v pořádku, akorát to nejde změnit a pořád se to hlásí jako PCI)
AGP Fast write "Ena"
AGP Master w/s write "Ena"
AGP Master w/s read "Ena"
AGP Read synchrozation "Ena"
APIC Itnterupt mode "Ena"
mám z toho něco vypnout nebo zapnout?
EDIT1:Omlouvám se , du čist to co mi poslal weslo.. když nebudu něčemu rozumět tak se ozvu
EDIT2:Tak sem to nastavil podle toho článku.. viz výš.
EDIT3:Jinak tady máte proč si myslim že se to tváří jako PCI a ne AGP.. btw: nejde to změnit, pokaždý se to hodí z5 na PCI.. http://img8.imgup.eu/agp.jpg
jen tu mam pár věci v BIOSu kterým nerozumím a nevim přesně co tam mam nastavit tak aby to bylo O.K
AGP Mode "8x" (to je v pořádku, akorát to nejde změnit a pořád se to hlásí jako PCI)
AGP Fast write "Ena"
AGP Master w/s write "Ena"
AGP Master w/s read "Ena"
AGP Read synchrozation "Ena"
APIC Itnterupt mode "Ena"
mám z toho něco vypnout nebo zapnout?
EDIT1:Omlouvám se , du čist to co mi poslal weslo.. když nebudu něčemu rozumět tak se ozvu

EDIT2:Tak sem to nastavil podle toho článku.. viz výš.
EDIT3:Jinak tady máte proč si myslim že se to tváří jako PCI a ne AGP.. btw: nejde to změnit, pokaždý se to hodí z5 na PCI.. http://img8.imgup.eu/agp.jpg
Jsem nováček, ale chci toho vědět co nejvíc.
Už to asi nebude aktualní, ale je třeba v biosu nastavit správnou velikost paměti u AGP TZN. ŽE POKUD MÁ KARTA 128MB k¨tak tam nastavit 128, pravděpodobně tam máte nastaveno v tomto případě 256. Jinak to není chyba Everestu
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4099
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
28 lis 2024 10:06