Je legální, pokud si koupím DVD a udělám si kopii pouze pro sebe, jako zálohu pro případ poškození originálu.Protože, pokud to nejde, nedá se tedy nic ofotit z knížky a časopisu a novin, protože vše má nějakého autora.
Jen jsem se dotázal na to, že mi nejde kopírovat DVD a byl jsem hned označen za lumpa a fórum bylo zamknuto.Samozřejmě chápu, že jsou nějaké mantinely tohoto fóra, ale nepřipadám si, že bych je svým dotazem překročil.
DVD není dálniční známka, kterou vám po poškození vymění za dobré.
Je to legální???
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Tvé konání je legální, ale bohužel, poskytnutí návodu není zrovna košér. Na jednu stranu se díky tomu můžeš ty a řada jiných dostat ke své zákonem povolené kopii, ale zároveň spousta lidí se tak dostane k návodu, kterak vytvářet nelegální kopie. Chápu, že se cítíš poškozený, když ti nikdo neporadí, navíc tě označí za lumpa (ale v dobrém, vždyť se smál
), ale pochop, že poskytování takovýchto rad, by mohlo zdiskreditovat slušnou práci celého fóra. Proto existuje dohoda moderátorů o přísném postoji k tomuto tématu.

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Vím že se smál, ale je tady řada fór http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?t=11612&highlight= na kterých se něco podobného řešilo a nikdo je nezamkl, proto mi to přišlo divné, ale samozřejmě to chápu, je to na moderátorech.
//smazána zbytečná citace
//uvedená debata proběhla ještě před onou spikleneckou dohodou moderátorů, kdybys zalistoval hlouběji v těchto vodách, dočetl by ses, že nikdo z nás není čistý, jak lilie, ale pravidla hry jsou daná...
//Karlos
//smazána zbytečná citace
//uvedená debata proběhla ještě před onou spikleneckou dohodou moderátorů, kdybys zalistoval hlouběji v těchto vodách, dočetl by ses, že nikdo z nás není čistý, jak lilie, ale pravidla hry jsou daná...

//Karlos
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
amaroun: není žádný problém, pokud citíš že to nebylo správné se dotyčnému moderátorovi(či libovolnému jinému) ozvat formou SZ.Jistě tě nebude ignorovat.Já osobně ke kopírování a warez mám velmi benevolentní vztah.Ale tady na fóru si to tak Ltb jednou určil a tak to respektuju.
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
amaroun Uváděný topic je více než rok starý a během toho roku došlo k určitému posunu v názoru na poskytování rad tohoto typu.
A ohledně pořizování kopií pro vlastní potřebu: kopii software není dovoleno dělat s výjimkou případu, že existencí kopie je podmíněna možnost využití softvare - tj. i zhotovení kopie pro případ poškození originálu je nelegální. U audiovizuálních nosičů si můžeš udělat kopii pro vlastní potřebu. To ale neplatí v případě, že je nosič opatřen nějakou ochranou proti kopírování - a to je myslím tvůj případ. A tím pro vlastní potřebu je míněno, že se teoreticky dostáváš do maléru i v případě, že tuto kopii půjčíš kamarádovi, aby si ji taky poslechl, nedejbóže zkopíroval.
A ohledně pořizování kopií pro vlastní potřebu: kopii software není dovoleno dělat s výjimkou případu, že existencí kopie je podmíněna možnost využití softvare - tj. i zhotovení kopie pro případ poškození originálu je nelegální. U audiovizuálních nosičů si můžeš udělat kopii pro vlastní potřebu. To ale neplatí v případě, že je nosič opatřen nějakou ochranou proti kopírování - a to je myslím tvůj případ. A tím pro vlastní potřebu je míněno, že se teoreticky dostáváš do maléru i v případě, že tuto kopii půjčíš kamarádovi, aby si ji taky poslechl, nedejbóže zkopíroval.
- Baron Prášil
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
já sem osobně pro co nejpříjemnější fórum.problém z kopírováním multimedií asi tady na fóru nepořešíme.
je to otázka politicko-finanční ale spíš jenom finanční a samozřejmě morální
vzhledem k tomu,že od doby co toto fórum znám a mám rád,je tady sekce o sosácích jak říkám všem těm p2p torentům atd. a rady jak co z těchto nástrojů použít jsou převládající.proto nevidím důvodu,když poradíme jak stáhnout(film,hudbu...ne programy!)proč neporadit jak to vypálit-a tím méně důvodů proč neporadit někomu
kdo "drží v ruce" originál,jak z něho udělat kopii.
a kdybych parafrázoval bibli(což je asi hřích
)"hoď kamenem,ty,cos nikdy nic nestáhnul a nevysmahnul"
zapomeňte,jediný co letí vzduchem je Baron Prášil
je to otázka politicko-finanční ale spíš jenom finanční a samozřejmě morální

vzhledem k tomu,že od doby co toto fórum znám a mám rád,je tady sekce o sosácích jak říkám všem těm p2p torentům atd. a rady jak co z těchto nástrojů použít jsou převládající.proto nevidím důvodu,když poradíme jak stáhnout(film,hudbu...ne programy!)proč neporadit jak to vypálit-a tím méně důvodů proč neporadit někomu
kdo "drží v ruce" originál,jak z něho udělat kopii.
a kdybych parafrázoval bibli(což je asi hřích

zapomeňte,jediný co letí vzduchem je Baron Prášil

- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
mmmartin píše:amaroun Uváděný topic je více než rok starý a během toho roku došlo k určitému posunu v názoru na poskytování rad tohoto typu.
Tak v tom případě jsou v teoretickém maléru všecny půjčovny DVD.Ale to je jedno, prostě se z toho nepoložím, že to nejde vypálit.A ať opravdu hodí kamenem, kdo dělá vše legálně.Chápu, že diskuze zde jsou k tomu vedeny a nemám s tím problém.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Baron Prášil píše:....když poradíme jak stáhnout(film,hudbu...ne programy!)....
Akademická otázka: proč filmy a muziku ano a programy ne?
amaroun píše:Tak v tom případě jsou v teoretickém maléru všecny půjčovny DVD
Ne tak úplně. Půjčovny mají povinnost vést evidenci zápůjček a odvádějí poplatky ochranným autorským svazům. Pokud ovšem to, co půjčují, nejsou originály, pak máš pravdu.
no já si každopádně poctivě kupuji hudební CD a hned si je všechny kopíruji do PC, pokud mě někdo buzeruje nějakou ochranou, myslím že má mechanika to obchází, už tak byla vyrobená, jednou jsem ale musel Kabáty kopírovat za pomoci dalšího postupu, to bylo ale na jiné mechanice co neuměla ochranu přečíst...
přiznávám se k tomu zcela veřejně protože si myslím že jsem zaplatil jak příživníkům tak samotnému autorovi a je moje věc jestli si na CD třeba naseru
co se DVD týká, jejich kvalita je nedostatečná, takže si budu kopírovat až Blue Ray a to bude kdoví kdy, první vlaštovkou bude v březnu Gympl...
přiznávám se k tomu zcela veřejně protože si myslím že jsem zaplatil jak příživníkům tak samotnému autorovi a je moje věc jestli si na CD třeba naseru
co se DVD týká, jejich kvalita je nedostatečná, takže si budu kopírovat až Blue Ray a to bude kdoví kdy, první vlaštovkou bude v březnu Gympl...
- amaroun
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Kvalita
Je tedy pravda, že jsem tchánovi koupil DVD Kameňák a kvalita stála za pytel, bylo to jak hrubé zrno pod sklem, přïšlo mi, jak kdyby to prošlo několikanásobnou kompresí a dekompresí a die placke za 4kilča.Kromě toho, že jsem si to u tchána vylepšil, jsem těm autorům odvedl pěknej peníz.
-
- Pohlaví:
Myslím, že na všechno jsi dostal odpověď, ale musím k tomu něco dodat.
Řekl bych, že situace se krapánek vylepšuje a ti distributoři a všichni co to mají pod palcem dostávají rozum.
Není to až tak dávno, kdy kluk za dvojalbum Green Day platil cca 800,.- + nějaký CD z BRD za 700,- a já si z toho málem rval vlasy.
Muzika pěkná, ale za ty peníze mi připadala jako kosmická.
V poslední době je fajn, že ta DVD prodávají za tu pajdu. Je fakt, že jsou to filmy tak trochu historické, nicméně to signalizuje, že už těm lidem došlo, že nás nemohou stále stříhat jako ovce.
Snad bude ještě líp, ale novej film za pajdu nekoupíme.
P.S. Ten Kameňák jsi jim měl hodit na palici.
Řekl bych, že situace se krapánek vylepšuje a ti distributoři a všichni co to mají pod palcem dostávají rozum.
Není to až tak dávno, kdy kluk za dvojalbum Green Day platil cca 800,.- + nějaký CD z BRD za 700,- a já si z toho málem rval vlasy.
Muzika pěkná, ale za ty peníze mi připadala jako kosmická.
V poslední době je fajn, že ta DVD prodávají za tu pajdu. Je fakt, že jsou to filmy tak trochu historické, nicméně to signalizuje, že už těm lidem došlo, že nás nemohou stále stříhat jako ovce.
Snad bude ještě líp, ale novej film za pajdu nekoupíme.

P.S. Ten Kameňák jsi jim měl hodit na palici.
Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”