Výběr monitoru a stolního PC pro fotografa
Re: Výběr monitoru a stolního PC pro fotografa
Tak take neco navrhni. Zatim jsme se dozvedeli jen to, ze na to co jsem navrhl ja bys nesahl ani dlouhym klackem.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Genome píše:Samozřejmě, že mohu, neboť iMac v "optimální" konfiguraci převyšuje částku 45000Kč, za kterou pořídí nesrovnatelně lepší monitor včetně sestavy, která se uchladí i bez podtaktování CPU, neboť jako všechny AIO/Ultrabook neudrží, dlouhodobě, nativní frekvence procesoru a snad nemusím vysvětlovat následky, nebo příčinu.
Nad Macbookem jsem samozřejmě přemýšlela, ale pak mě došlo, že to bude daleko dražší špás než si prostě pořídit stolní PC i s nějakým dobrým monitorem. A navíc potřebuju opravdu optimálně displej 23 palců a to žádný notebook prostě nemá.

Focením se neživím, je to koníček, proto nechci investovat žádné astronomické částy. Samozřejme monitory značky Eizo nebo Nec jsou bezkonkurenční, ale docela mě zaujali i monitory od značky iiyama. Máte někdo zkušenost?
Petr22 Návrhovat sestavu lze v okamžiku poskytnutí zásádních informací. Jmenovitě Mercury, které nepoužívá OpenCL, CUDA, Quick Sync pouze pro efekty, ale také pro export a konverze. Za tohoto stavu nelze navrhovat sestavu, jen střílet do tmy a nevědět, kam projektil dopadne. Možná to pokládáte za normální, ale já nikoliv. Nakonec se může stát, že AMD A10-7800 bude ve všech ohledech optimalním kompromisem vlastností za danou cenu. V hrubých odhadech mohu přemýšlet o SSD (sekveční čtení, které se u RAW uplatní), také 16GB poskytne odrazový můstek, 6bit s FCR proti 8bit, ale tím výčet myšlenek končí a do realizace, myslím skutečně objektivní realizace, transformované do dobře mířene rady, má celé vlákno daleko.
- WinDroid
- Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
I.S.photography píše:Nad Macbookem jsem samozřejmě přemýšlela, ale pak mě došlo, že to bude daleko dražší špás než si prostě pořídit stolní PC i s nějakým dobrým monitorem. A navíc potřebuju opravdu optimálně displej 23 palců a to žádný notebook prostě nemá.
Myslel iMac, né macbook.
Zdravíčko pánové.
Nevím jestli je moudré zakládat nové téma, protože podobné je pro mě tohle. Ale rád bych znovu obnovil tohle vlákno a chtěl bych se vás zeptat na následující.
Rovněž sháním PC sestavu (bez monitoru, bez OS, budget 26k) pro herního fotografa
. Tzn. drtivou většinu času bude PC sloužit pro práci v programech pro editaci RAW fotografií (Lightroom, Photoshop a přemýšlím teď o Afinity Photo) - velikost jedné fotky cca. 24MPx - RAW úprava, lepení paromatických fotografií - 3 řady a víceroexpozic (v průměru 10-20 fotek lepených do jednoho panorama). Tedy post process bude trochu více náročný než úprava jedné fotografie.
Rovněž se nechci ochudit jako bývalý gamer o Witchera III a novinku KingdomCome: Deliverance. Perfektní grafika ve hrách pro mě není prioritou, chci si je zahrát a dohrát - klidně na medium nastavení.
Nemám 4K monitor a ani neplánuji v budoucnu pořizovat.
Byly by jste ochotni navrhnout mašinku, která když se zadýchá u hromadného exportu 300 RAW fotek a při ultra detailech v hrách, tak mi to rozhodně nebude vadit ani drásat nervy? Alespoň si od PC odpočinu.
V nových komponentech se moc nevyznám. Pracoval jsem na notebooku Dell Presicion m4600 a nyní na MacBooku Pro 2013. Dell už mi přišel pomalý a k MacBooku jsem bohužel nepřirostl.
Líbí se mi sestava kterou jsem našel na foru v doporučených PC sestavách Herní mainstream sestava za 26 tis. Kč, ale chtěl bych poradit, jestli by nebyla na place nějaká lepší (jiná, více pro účely práce s fotografií) kombinace procesoru, MB a grafické karty. Mám na mysli třeba Ryzen 5 1600 (1600X) a k tomu grafiku.
Děkuji za informace a návrhy. Pokud jsem na něco důležitého zapomněl, podle čeho můžete přesněji poradit, tak doplním.
Nevím jestli je moudré zakládat nové téma, protože podobné je pro mě tohle. Ale rád bych znovu obnovil tohle vlákno a chtěl bych se vás zeptat na následující.
Rovněž sháním PC sestavu (bez monitoru, bez OS, budget 26k) pro herního fotografa

Rovněž se nechci ochudit jako bývalý gamer o Witchera III a novinku KingdomCome: Deliverance. Perfektní grafika ve hrách pro mě není prioritou, chci si je zahrát a dohrát - klidně na medium nastavení.
Nemám 4K monitor a ani neplánuji v budoucnu pořizovat.
Byly by jste ochotni navrhnout mašinku, která když se zadýchá u hromadného exportu 300 RAW fotek a při ultra detailech v hrách, tak mi to rozhodně nebude vadit ani drásat nervy? Alespoň si od PC odpočinu.
V nových komponentech se moc nevyznám. Pracoval jsem na notebooku Dell Presicion m4600 a nyní na MacBooku Pro 2013. Dell už mi přišel pomalý a k MacBooku jsem bohužel nepřirostl.
Líbí se mi sestava kterou jsem našel na foru v doporučených PC sestavách Herní mainstream sestava za 26 tis. Kč, ale chtěl bych poradit, jestli by nebyla na place nějaká lepší (jiná, více pro účely práce s fotografií) kombinace procesoru, MB a grafické karty. Mám na mysli třeba Ryzen 5 1600 (1600X) a k tomu grafiku.
Děkuji za informace a návrhy. Pokud jsem na něco důležitého zapomněl, podle čeho můžete přesněji poradit, tak doplním.
Prave jsi souhlasil s pravidly fora, kde to mas jasne napsane.
Je to nejen moudre, ale i povinne.
Ze tys pravidla necetl a souhlasil s nimi ?
Je to nejen moudre, ale i povinne.
Ze tys pravidla necetl a souhlasil s nimi ?
Řídil jsem se pravidlem: témata zakládejte pouze 1x a do sekcí, které nejlépe vystihují charakter obsahu. Sestupně zhlediska priority jsem se držel pravidlem a..
V jakémkoliv jiném foru, kdybych vytvořil nové téma. První příspěvek je link na staré probírané téma
.
Takže tak. Jinak pravidla nejsou natolik dlouhá abych je nepřečetl.
Vytvořím tedy nové téma. Díky
V jakémkoliv jiném foru, kdybych vytvořil nové téma. První příspěvek je link na staré probírané téma

Takže tak. Jinak pravidla nejsou natolik dlouhá abych je nepřečetl.
Vytvořím tedy nové téma. Díky

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 34
- 5265
-
od teichmann.ondrej
Zobrazit poslední příspěvek