Prosím o radu.
V PC jsem měl nainstalovanou virtuální mechaniku Daemon 3.46 (jako F") a DVD mechaniku (jako "H").
Vše fungovalo. Po nainstalování novější verze Daemona (lite) mi přestala fungovat DVD mechanika, nečetla disky. A začal chaos. Odinstaloval jsem Daemony, objevil se vykřičník ve správci zařízení u virtuální mechaniky, nechal jsem ji odebrat a po restartu zmizela DVD mechanika v tomto počítači. Zkouším nainstalovat ovadač k DVD mechanice přes správce zařízení, ale to se mi nedaří a objevuje se hláška "Instalované zařízení nebylo ve stromové struktuře HW nelezeno". Vykřičník se objevil i u portu com 1 - nechal jsem odebrat. Další vykřičník u PnP BIOS Extension - odebrat. Při restartu PC se objevuje hlášení !Při instalaci zařízení došlo k chybě. Oddíl instalace služeb v tomto souboru INF je neplatný.
Stáhnul jsem si ovladače k základní desce, ale z jejich přeinstalování mám strach. Nevím, co to může udělat. Když jsem odpojil DVD mechaniku a resetoval, systém se nenabutoval, a řvalo to, že musím připojit systémový disk.
Shrnuto - všechno funguje, kromě DVD mechaniky, kterou nevidím v tomto počítači (ve správci zařízení je), tzn. že nemůžu spouštět DVD. A nevím co s funkcí Plug and Play.
Poraďte prosím, jak z toho ven.
Zmizení DVD mechaniky
Zmizení DVD mechaniky
Naposledy upravil(a) tommm dne 12 úno 2008 16:06, celkem upraveno 2 x.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Vítám Tě na fóru. Virtuální mechaniku je třeba odstranit programem, kterým jsi ji vytvořil, tedy v Tvém případě Daemonem. Zkus jej znova nainstalovat, vytvořit virtuální mechaniku a pak ji opět programem Daemon odstranit a teprve potom odinstalovat Daemona. Je možné, že jsi spolu s Daemonem nainstaloval nějakou verbež. Pokud máš DVD mechaniku IDE/ATA a máš ji na druhé kšandě (datový kabel) odeber ve Správci zařízení sekundární řadič IDE... a restartuj PC. Ovladač se znovu nainstaluje ve správné verzi. Pokud to nepomohlo je třeba PC prověřit, zda tam nemáš viry, či jinou havěť.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Zpět na “Problémy s hardwarem”