Politá klávesnice Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Politá klávesnice
Zdravím :) Před pár dny se mi stala menší nehoda u pc a polil jsem si klávesnici. Hned jsem ji vypojil,otevřel a nechal vysušit 2 dny. Pak jsem ji zapnul a zjistil,že nefungují některé tlačítka. Klávesnice: C-tech Moirai. Potřebuji pomoc :)
Re: Politá klávesnice
Koupit novou a příště dávat větší pozor? 

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Na jinčích stránkách jsem četl,že se dá vyčistit/opravit ale nevím čím
proto se ptám :)

První chyba byla NECHAT klávesnici vyschnout. Bylo třeba ji urychleně vysušit, třeba fénem. Během přirozeného schnutí totiž voda patrně dokázala napáchat další škody, některé možná i nevratné.
Můžeš zkusit vyčištění izopropylalkoholem, výsledek je ve hvězdách. Hlavně nepoužívej jiná organická rozpouštědla (benzín, toluen apod.), v nouzi lze požít technický líh.
Popis vyčištění a opravení určitě bude i na těch "jinčích" stránkách nebo taky existuje Google.
Můžeš zkusit vyčištění izopropylalkoholem, výsledek je ve hvězdách. Hlavně nepoužívej jiná organická rozpouštědla (benzín, toluen apod.), v nouzi lze požít technický líh.
Popis vyčištění a opravení určitě bude i na těch "jinčích" stránkách nebo taky existuje Google.
vycistit ano, jenze se to musi udelat hned.
pokud jsi to nechal nekolik dni vyschnout a stale to nefunguje, tak jsi to znicil, protoze voda vykonala v klidu svoje dilo.
Jedine co muzes udelat ted je kompletne klavesnici rozebrat a podivat se, co vse je poskozene a zda stake nekde neni voda.
Pokud jsou nejake vodive cesty poskozene korozi - tak bohuzel.
pokud jsi to nechal nekolik dni vyschnout a stale to nefunguje, tak jsi to znicil, protoze voda vykonala v klidu svoje dilo.
Jedine co muzes udelat ted je kompletne klavesnici rozebrat a podivat se, co vse je poskozene a zda stake nekde neni voda.
Pokud jsou nejake vodive cesty poskozene korozi - tak bohuzel.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Takže bude lepší koupit novou?
S prihlednutim k tomu jaka je cena tehle klavesnice asi nema smysl se a tim nejak drbat a proste kup novou
GPU: MSI GTX 970
CPU: Intel Core i5-6500
RAM: Kingston HyperX Fury Black 8GB DDR4
PSU: Seasonic S12II-520
MB: MSI B150 GAMING M3
HDD: Seagate Barracuda 7200-1TB
SSD: Kingston HyperX Savage 240GB
CASE: NZXT H440
LCD: LG 29UM57-P
Recenze sestavení PC v CZC.cz - http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=40&t=168894
CPU: Intel Core i5-6500
RAM: Kingston HyperX Fury Black 8GB DDR4
PSU: Seasonic S12II-520
MB: MSI B150 GAMING M3
HDD: Seagate Barracuda 7200-1TB
SSD: Kingston HyperX Savage 240GB
CASE: NZXT H440
LCD: LG 29UM57-P
Recenze sestavení PC v CZC.cz - http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=40&t=168894
Re: Politá klávesnice Vyřešeno
Podle toho jestli ti to za to stojí... to se musíš rozhodnout sám, ale pokud se ti nechce ta klávesnice čistit technickým benzínem, tak to radši nedělej a kup si novou...
PC:
MTB INTEL DQ45CB, Intel Core2 Duo E8400 @ 3.0GHz, NVidia GeForce 8600 GT, Kingston 4GB DDR2 667MHz RAM, 2x 465GB Seagate Barracuda HDD
MTB INTEL DQ45CB, Intel Core2 Duo E8400 @ 3.0GHz, NVidia GeForce 8600 GT, Kingston 4GB DDR2 667MHz RAM, 2x 465GB Seagate Barracuda HDD
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2014
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
09 pro 2024 14:17