Dobrý den,
jsem tu poprvé a jsem amatér. Problém mám v procesoru, který mi jede stále na minimálně 50% i když mám všechno pozavírané. Chtěl bych poradit jestli jde toto nějak snížit? V nouzovém režimu je všechno OK.
WINDOWS 7 ULTIMATE
Service Pack 1
AMD Athlon(tm) 64x2Dual Core Processor 5000+ 2,6GHz
Nainstalovaná paměť: 4,00GB
Děkuji za odpoěď
problém s využitím procesoru
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: problém s využitím procesoru
Ctrl + Alt + Delete = správce úloh, tam na kartě Procesy klikni na záhlaví sloupce Procesor a uvidíš, co ti tolik užírá.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Vídím co mi to dělá, ale coto je a jak to vyřešit, to nevím. Rada by byla?
download/file.php?mode=view&id=55557
download/file.php?mode=view&id=55557
Oosbne bych zacal tim, ze zastavim sluzbu Windows Update, jestli se neco zmeni.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Změnilo, myslím, že takto by to bylo v pohodě. Nemůžu přeci ale nechat vypnutou aktualizaci natrvalo. Jediné, co pak tam je ještě za zátěž jsem očervenil v obrázku. To si myslím, že ale už tak má být. Firexox má v tuto chvílí 10- 15 a využití procesoru na 10-15pocentech. Jinak v klidu bez zapnutí Firefoxu jsem chvílema i na 0% využití procesoru.
Stahni si Autopatcher nebo Windows Offline Update. Tyhle programy umi z webu Microsoftu stahnout a nainstalovat chybejici aktualizace.
Nech program stahnout a nainstalovat vsechny dostupne aktualizace, bude potreba nekolik restartu a program spustit znovu, dokud nerekne ze nic nechybi. Pak Windows Update znovu zapni, jestli porad bude zpusobovat problem.
Nech program stahnout a nainstalovat vsechny dostupne aktualizace, bude potreba nekolik restartu a program spustit znovu, dokud nerekne ze nic nechybi. Pak Windows Update znovu zapni, jestli porad bude zpusobovat problem.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Se stala asi někde chybička, protože mi to nepřipsalo žádnou aktualizaci. Zkusil jsem to několikrát, ale stále stejné. Takže jsem zamrzl na nějaké staré atkualizaci, kdy byl počítač naposled v provozu 1.2.2016. Pokud zapnu aktualizace na kompu: Instalovat aktualizace automaticky, tak to stále hledá a přitom mi právě naskočí zase zpátky využití procesoru na min.50%.
Změnil jsem nastavení pouze přes Ovládací panely. Nebo šlo WINDOWS UPDATE VYPNOUT ještě někde jinde?
Přikládám obrázek: část hisorie mých aktualizací
Dodatečně přidáno po 10 minutách 35 vteřinách:
Teď mě napadlo, jestli to nebude tím, že jsem zde zatrhl jen toto? Všechno ostatní co je v dalších záložkách já nemám...teda podle mě.
Změnil jsem nastavení pouze přes Ovládací panely. Nebo šlo WINDOWS UPDATE VYPNOUT ještě někde jinde?
Přikládám obrázek: část hisorie mých aktualizací
Dodatečně přidáno po 10 minutách 35 vteřinách:
Teď mě napadlo, jestli to nebude tím, že jsem zde zatrhl jen toto? Všechno ostatní co je v dalších záložkách já nemám...teda podle mě.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Tak už je to v pohodě...trošku mě to potrápilo, ale je to tam vše zpáky a CPU maká jak hodinky.
Díky moc za radu.
Díky moc za radu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Problém při výměně procesoru ryzen Příloha(y)
od Hermann1989 » 24 pro 2024 17:26 » v Problémy s hardwarem - 18
- 4749
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
26 pro 2024 13:47
-
-
- 4
- 1263
-
od helpmeboys