Upgradovat na win 10? Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Upgradovat na win 10?

Příspěvekod faraon » 03 srp 2016 12:20

Ty kamery tam jsou, ale úplně k Obrázek ;-)

Obzvlášť při teroristických útocích je velmi zábavné, že jsou buď vypnuté, nebo nefungují. Jako v tom londýnském autobusu...
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

Reklama
NuM3Ro
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod NuM3Ro » 03 srp 2016 12:28

Zda mít W10 je beztak akorát otázkou času. Pokud se nepřejde přímo na jinou platformu, budeme ho jednou mít více méně všichni a to z prostého důvodu, že předešlým verzím zkrátka skončí podpora. Je to sice ještě několik roků, ale ty taky jednou skončí. Osobně po W10 netoužím, ač jsem mohl a vlastně stále můžu, upgrade jsem nedělal jelikož pro to nemám důvod a ani chuť. Ale až třeba koupím nový NB, jako že to jednou přijde, ta licence s W10 mi na výběr nedává... Fízlování co půjde v tom povypínám a nezbyde mi nic jiného než si zvyknout. Je ovšem ale až zarážející jak je MS s jeho bezplatným upgradem otravnej, že se ho přes aktualizace snaží vnutit za každou cenu.

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod vlazy » 03 srp 2016 12:46

To, že se o tom sledování nejvíce píše v souvislosti s Windows 10 a Microsoftem ještě neznamená, že by to u Jiných firem a jiného software nevadilo.
Já mám na to stále stejný názor a prozatím nevidím důvod proč bych měl nějak otáčet. Pokud se jedná o bezpečnost nebo ochranu našeho majetku tak klidně ať jsou kamery třeba na každém rohu, ale pokud bude o mne někdo se snažit získávat nějaké informace pro jiné ne zcela známo jaké účely tak mi to bude vadit.
Je zajímavé jak někteří obhájci toho sledování hledají různé naivní argumentace a příklady a přitom si neuvědomují, že se tím pouze zesměšňují.

Michael850
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:

Příspěvekod Michael850 » 03 srp 2016 15:58

Ale vždyť ono to jenom schromažďuje a nepoužívá to nikde ke svému prospěchu. A ani nemůže, protože nikdo, ani Microsoft, nemůže vzít jen tak tvoje osobní informace a použít to kdekoli se mu zachce bez právního povolení. A určitě jsi ty zrovna tak důležitý, aby zrovna tvoje soukromí měl potřebu nějak zneužívat.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent

behavioralista
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod behavioralista » 03 srp 2016 16:09

NuM3Ro:Tak to jsi na omylu.Windows 10 v žádném případě nebude navěky,když už je známé datum ukončení podpory a to 14.října 2025.A do té doby už bude Microsoft napakovaný na poplatcích za užívání Windows 10,už bude vydané Windows 10.1 a už bude oznámený ne-li vydaný Windows 11.

No a ohledně toho šmírování:to si řekne každý,že je nezajímavý a data o něm jsou nedůležitá.Opak je pravdou.Právěže údaje o běžných lidech je to,co korporace a vlády nejvíc zajímá.

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 03 srp 2016 16:29

Michael850 píše:Ale vždyť ono to jenom schromažďuje a nepoužívá to nikde ke svému prospěchu. A ani nemůže, protože nikdo, ani Microsoft, nemůže vzít jen tak tvoje osobní informace a použít to kdekoli se mu zachce bez právního povolení. A určitě jsi ty zrovna tak důležitý, aby zrovna tvoje soukromí měl potřebu nějak zneužívat.

Navrhuji tohle vyhlásit vtipem týdne a vyvěsit na věčné časy přímo na úvodní stránce fóra!

ObrázekObrázekObrázek

Tedy, naivní Majkle, tobě se právě v tohle chvíli neukazuje na stránce reklama? A další stejně naivní, kteří tu tvrdili že si to šmírování "povypínají", přijde aktualizace, a povypínáte si leda tak prd: http://www.ghacks.net/2016/07/28/micros ... ws-10-pro/

A to jsem v tomhle vlákně chtěl už dvakrát skončit, ale něco takového mě vždycky zase přesvědčí, že u takové psiny nemůžu chybět! Asi to sám nahlásím adminům se žádostí o uzamčení, protože tady asi brzy ztratím jakékoliv iluze o mentálních schopnostech české populace. Přitom si sám dost často říkám to "polovina lidí má podprůměrné IQ a třetina jsou idioti"!

Mimochodem, je tu asi jediný člověk, kterého se mi před pár lety podařilo přesvědčit že jeho osobní údaje jsou opravdu důležité. Po tom co jsem během půl hodiny zjistil hromadu informací o něm, jeho přátelích, a navrch jsem mu řekl co bude mít druhý den k obědu! Teprve potom pochopil a začal mazat a tajit co se dalo...
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod vlazy » 03 srp 2016 16:56

Michael850 píše:Ale vždyť ono to jenom schromažďuje a nepoužívá to nikde ke svému prospěchu.
Jsi si tím 100% jistý? Proč by to měli shromažďovat když by z toho neměli žáden prospěch? To přece nedává smysl.
Michael850 píše:A ani nemůže, protože nikdo, ani Microsoft, nemůže vzít jen tak tvoje osobní informace a použít to kdekoli se mu zachce bez právního povolení.
Kdekoliv se jim zachce to by asi jen tak neměli, ale je otázkou jestli to 100% respektují. Mnohé zákony jsou nedokonalé a nebo se dají nějak obcházet. Navíc už to, že někdo někoho sleduje nebo o něm sbírá nějaké informace i když to nikde nepoužije může někomu vadit. Ty by jsi dal klidně někomu jen tak přístup např. do tvojí e-mailové schránky aby si tam mohl čít tvoje e-maily když by ti slíbil, že ty tvoje e-maily nikde nezveřejní a jejích obsah nikomu neprozradí?
Michael850 píše:A určitě jsi ty zrovna tak důležitý, aby zrovna tvoje soukromí měl potřebu nějak zneužívat.
Těch nedůležitých je docela dost a i přes to se o mnohých jen tak v internetu povalují jejích osobní údaje bez ohledu na to jestli se jim to líbí nebo ne, např. v registru živnosti, VHOIS atp. a není možné to jakkoliv ovlivnít a zakázat pokud se to někomu nelíbí.

binuralka
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod binuralka » 03 srp 2016 16:56

faraon, hod mi link na to, kde je nejaky konstruktivni pobidani o tom, proc je dulezite chranit si sve soukromi (pred soc. sitemi a vubec celym netem), protoze vetsina mych pratel mi neveri (+ asi neznam zatim dost dukazu pro sva tvrzeni) a rikaji mi to same, co tady michael... dix

Michael850
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:

Příspěvekod Michael850 » 03 srp 2016 17:02

Neříkám, že se to dá vypnout... Zatím se mi v reklamách ukazuje jen nábytek, takže to s Microsoftem asi nebude mít mnoho společného a ani jsem si žádný nábytek nevybíral, tak to budu asi výjimka a ví o mne zrovna velký kulový! Dobře, asi mám žít v paralerním světě, kdy chce Microsoft všechny zničit svým šmírováním a použitím mých osobních údajů ve vlastní prospěch a tak se pomalu zbabovat potenciálních zákazníků. Ale nechci a děkuji za nabídku. A jsem rád, že jsem asi dobře pobavil, dneska měl někdo něco společného asi s vtipnou kaší. To, že dnes si nikdo neumí chránit své soukromí, je problém daného člověka a Microsoft si to pak akorát vezme, když mu to někdo dává dobrovolně pod nos, proč by ne, za tím se hned nemusí skrýva zlo. Nebo to mají zvednout telefon a všechny obvolávat nebo jinak je kontaktovat a vytahovat z vás jak z chlupaté deky, co mohou příjmout a co ne? Někdo to furt bere tak, jakdyby na ně měl někdo spáchat atentát a neuvědomují si, že to může být klidně i pro jejich dobro.
Naposledy upravil(a) Michael850 dne 03 srp 2016 17:14, celkem upraveno 1 x.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent

satik
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod satik » 03 srp 2016 17:04

Já už v tomhle vlákně iluze o český populaci ztratil, tolik paranoiků jsem už dlouho neviděl.

Že MS bude vědět, jakým způsobem (= jaké featury) jejich OS používám nebo jaký programy a jak používám nebo i třeba na jaký lezu stránky a podle toho se bude snažit optimalizovat příští Win, zobrazovat reklamy, nebo vytvářet nový produkty, aby byla větší šance, že je koupím, mě popravdě nijak netíží a netuším, proč by to mělo vadit komukoliv normálnímu, akorát pár lidí tu má pocit, že MS každýho sleduje přes webku, nahrává přes mikrofon, klávesnici snímá keyloggerem a čte jim emaily, jestli nedělají něco nekalého... :roll:

Přitom jde jen o normální statistický sběr pro maximální feedback.

Když jsme programovali multiplayerovou hru Projekt Rubikon, tak jsme taky do spouštěče udělali to, že nám to odeslalo používanou verzi windows, nainstalovaný .NET framework (hra byla napsaná v C#), hardware a při hraní nám to posílalo fps a crashlogy, abysme mohli maximálně vyladit hru pro co nejvíc uživatelů, ale podobný věci některým místním zabedněncům prostě nedocházejí...
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod vlazy » 03 srp 2016 17:27

Vidím, že jsou tu mezi námi někteří vševědi kteří všechno velmi dobře do podrobná ví, např. co všechno Microsoft, Google a jiné IT firmy o nás shromažďují a k čemu všemu a jak to používají nebo určitě nepoužívají. S takovými znalostmi jste jen k smíchu. Já netvrdím, že všechno o tom sledování dobře vím a proto také jednoznačně nevylučují to co je více či méně realizovatelné a možné.

satik
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod satik » 03 srp 2016 17:56

vlazy píše:Vidím, že jsou tu mezi námi někteří vševědi kteří všechno velmi dobře do podrobná ví, např. co všechno Microsoft, Google a jiné IT firmy o nás shromažďují a k čemu všemu a jak to používají nebo určitě nepoužívají. S takovými znalostmi jste jen k smíchu. Já netvrdím, že všechno o tom sledování dobře vím a proto také jednoznačně nevylučují to co je více či méně realizovatelné a možné.

K smíchu jsi možná ty, když tu rozumuješ a moc o tom nevíš.

Pár bodů:
Kvůli svému postavení je MS a Windows celkem dost sledovanej, takže dostat do systému cokoliv ve stylu odesílání screenů plochy apod. je prakticky nemožný, protože je několik možností, jak by se to zjistilo:
-Někdo z pracovníků by to vykec - např. kdyby po mě něco podobnýho vedení někde chtělo dělat nějakej takovej backdoor, z firmy okamžitě odcházím a po nějaký době (aby nebylo hned jasný, že je to ode mě) na to anonymně upozorním veřejnost
-Ke zdrojákům Win se dá dostat
-Můžeš sledovat síťovou komunikaci počítače s okolím a zjišťovat, co přesně se odesílá
-I kdyžbys náhodou k čemukoliv zdrojáky neměl, můžeš to disassemblovat - je to jen větší opruz, než když máš zdrojáky přímo

Beta Win10 toho sbírala hodně (byl tam právě i třeba něco jako keylogger), právě kvůli tomu, aby zjistili, jak lidi ty nový Windows používaj, ale od konce bety toho Windows sbírají mnohem míň.
Naposledy upravil(a) satik dne 03 srp 2016 17:59, celkem upraveno 2 x.
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”