Problém s vytvářením nového oddílu...(half-complete)
Problém s vytvářením nového oddílu...(half-complete)
Zdravím všechny a doufám, že mi někdo pomůže s nasledujícím probémem. Ke svým vistám si potřebuju nainstalovat XPčka, kvůli kompabilitě některých pro mě důležitých programů. Ale Visty chci ponechat. Takže je jasné, že musím vytvořit nový oddíl. Když spustím instalační cd systému Windows XP pokračuji podle pokynů až po krok, kde musím zvolit na jaký harddisk operační systém nainstalovat. ZDE nastává problém. Při vytváření nového oddílu mi počítač dovolí vytvořit nový oddíl s pouhým 1 mb místa a na to se nevejde ani logo Xpček. Na jiném nejmenovaném fóru, mi poradily ať zkusím udělat oddíl přes Windowsy ve "Správě disků"(Ovládací panely-> nástroje pro spávu-> správa počítače-> Úložíště-> Správa disků). Tento program mi nabídnul vytvoření oddílu s 1,2 GB. Což ale také nestačí. Potřebuji tak 1,4GB. Jak mohu dostat požadovanou velikost? Na mém disku je 148 GB volného místa z 231 GB.
Naposledy upravil(a) DeadMan dne 14 úno 2008 21:25, celkem upraveno 1 x.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
pozdrav
Vítej na fóru PC-HELP.CZ
použij programy typu partition manager, Acronis DiskDirektor atd.pod Vistou by měly fungovat.jsou to většinou trial verze a disk bez problémů rozdělit stihneš a na jak velké části budeš chtít nebo ještě vytvořit virtuální PC a tam dát XP,ale to je trošku složitější to nastavování
použij programy typu partition manager, Acronis DiskDirektor atd.pod Vistou by měly fungovat.jsou to většinou trial verze a disk bez problémů rozdělit stihneš a na jak velké části budeš chtít nebo ještě vytvořit virtuální PC a tam dát XP,ale to je trošku složitější to nastavování
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Re: pozdrav
memphisto píše: virtuální PC a tam dát XP,ale to je trošku složitější to nastavování
Děkuju za přivítání. Způsob s Viruálním PC jsem zkoušel, ale je to velice náročné co se týče mého procesoru i RAMek a taky to nemůže rozpoznat grafickou kartu která je na hraní a vytváření her v Gamemakeru potřebná. Zkusím nějaký ten prográmek. Zanedlouho se ozvu jak to dopadlo.
Ach jo. Nainstaloval jsem si partition manager a pak jsem pokračoval podle wizardu jak uvolnit místo a dal jsem aply. Vyzvalo mě to k restartování počítače, to jsem taky udělal. Hned při startu naběhla obrazovka a partition manager začal pracovat, vše proběhlo bez chyb ale v systému nevidím žádnej oddíl a ani partition manager ho nemá zobrazenej. Nevím co stím. Jsem z toho úplně na budku.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
pozdrav
nenainstaloval jsi náhodou jen demonstration verzi?zkus ten Acronis. ten je spolehlivější
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
pozdrav
neházej flintu do žita
mrkni na slunečnici.cz, je tam spousta takových programů na správu a dělení disku.to byly jen návrhy, co na tohle používám já. doplním za chvíli tip
EDIT// jinak k dělení disku můžeš použít například live distribuci linuxu a nebo stáhnout tyhle soubory a vypálit jako obraz disku a nabootovat z nich a rozdělit disk: Partition Logic 0.62 nebo Gparted

EDIT// jinak k dělení disku můžeš použít například live distribuci linuxu a nebo stáhnout tyhle soubory a vypálit jako obraz disku a nabootovat z nich a rozdělit disk: Partition Logic 0.62 nebo Gparted
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
pozdrav
zatím není zač. až se nějak povede udělat vše co potřebuješ, dej vědět a dolpň návod i pro ostatní 

Podělal jsem to ja nejvíce to šlo. Vypálil jsem si Gparted a udělal všechny kroky k rozdělení. Jenže mi záhadně vypnul mou integrovanou kartu v BIOSu a já myslel že mám chybu v systému, jelikož se objevila pouze loadovací obrazovka. Začal jsem zmatkovat. Až sem se s prominutím nas*** a všechny důležité soubory smazal. Takže jsem docíli svého. Mám nainstalované XPčka, ale bohužel po všech souborech ani památky. Zítra si ještě budu muset nabootovat Gparted jelikož je disk pořád rozdělený na 2 půlky. Alespoň sem se pro příště přiučil.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 5021
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 úno 2025 11:31
-
- 8
- 3631
-
od pcmaker
23 pro 2024 17:26
-
-
Raspberry - M2 disk - uprava a zaloha oddilu Příloha(y)
od L.L » 18 srp 2024 10:32 » v Problémy s hardwarem - 3
- 3715
-
od L.L
19 srp 2024 14:39
-
-
- 2
- 1840
-
od thetommys