Ahoj, rozhoduju se mezi MSI GeForce GTX 1060 GAMING X 3G nebo Sapphire Radeon NITRO+ RX 480, 8GB . Popřípadě o nějaké lepší v stejné cenové kategorii? (7000-7500kč)
Chtěl jsem se zeptat, která je podle vás lepší. Nezaměřuju se na specifickej herní žánr, nejčastěji ale hraji WoW, Battlefield 3 (BF 1 až vyjde ), HotS (moba) a cs: go. Sem tam si ale zahraju i různé single player rpg, fps, strategie...
Pozor neplést si karty, GTX1060 6GB má uplně jiný výkon než GTX1060 3GB!!!
Navíc pod DX11 udělalo AMD docela pěkný pokrok oproti prvním ovladačům které jsou v testech (v DX12 teda taky). Tedy já bych šel do RX480 a je celkem jedno jestli do 4GB verze nebo 8GB verze, i ta 4GB je plně dostatečná a 8Gb je u RX480 trochu zbytečné (ale problém ji někde koupit bo dostupnost...).
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD „Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Zalezi na optimalizaci hry a ovladacu, posledni verze Crimsonu u nekterych her bez zmeny nastaveni dokazala pridat i 10 fps.
Problem je v tom, ze v dobe kdy vysla GTX 1060 tak byly starsi ovladace, takze ve spouste her vysla GTX 1060 jako vykonnejsi i kdyz dneska je na tom lepe RX 480. U DX12/Vulkanem je situace jasna, na tahle API Nvidia architektura pripravena, i kdyz hardwarove podporuje vsechny funkce. Takze ta nalepka vykonnejsi karty GTX 1060 uz zustane, protoze recenze nikdo opravovat ani aktualizovat nebude.
Navic tohle je levnejsi a mene vykonna varianta GTX 1060 s 3GB VRAM ktera se po aktualizaci AMD ovladacu da srovanavat spise s RX 470 nez 480, je to par procent na obe strany podle situace a nastaveni. Ve srovnani GTX 1060 3GB vs RX 480 4/8GB s aktualnimi ovladaci vyjde RX 480 jako vitez prakticky vzdy.
Stejne kolega vyresil kolega tak ze koupil GTX 1060 a RX 470 8GB, par dni testoval a dneska verze Nvidii vratit, protoze si necha Radeona.
Možná by se vyplatilo připlatit si o 1K víc s tim, že by se prodloužila doba než by byl potřeba nějakej upgrade? Jen si nejsem jistej tim zpracovánim, nezdá se mi nějak extra tim mám na mysli hlučnost a teplotu
Zdravím, můžete mi poradit jestli společně ty komponenty dávají smysl?
popřípadě jestli bych neměl vzít 4070 Ti Super, základovka atd jestli dává smysl
windows jsem jinde nekupoval, jestli se dá pořídit i jinde budu vděčný za rady.
Jestli rychlejší RAM, tak Kingston Fury 6400, který má EXPO profil na 6400 i 6000MT/s, kdyby to nebylo stabilní - ale u X3D procesoru to není tolik důležité.
Ohledně desky - budu stačit zmíněné levnější, jen mají průměrné integrované zvukovky. Ty...