Prehrievanie PC / Následný reštart. Vyřešeno
Prehrievanie PC / Následný reštart.
Zdravím , poslednou dobou sa mi stávalo že pc sa mi sam od seba pri nejakej zaťaži vetčinou hrani hier sám reštartoval. Videl som že su vysoke teploty cpu tak som vymenil starý chladič za https://www.alza.sk/cooler-master-v8-gt ... 35.htm?o=1 Na nejakú dobu mi to pomohlo asi mesiac ale teraz ked zapnem počitač (nechal som ho uplne vychladnúť) idem hned do biosu a teplota procesoru 70 stupnov a neklesá .. Procesor mam https://www.alza.sk/amd-fx-8350-d360500.htm?o=1 pc može byt starý tak 1,5 - 2 roky ... Dakujem každemu za pomoc a rady ako tu teplotu znižit alebo čo robit .. Pre dalšie informacie odpišem hned .. +(PC PRAVIDELNE ČISTIM OD PRACHU..) Virus ani nič podobne by vnom nemalo byt.
Re: Prehrievanie PC / Následný reštart.
Tech 90 Euro byla zbytecna investice. Silencium Fera 3 za tretinu ceny uplne staci.
Za predpokladu, ze je chladic spravne upevnen je treba jeste zaridit odvod tepla ze skrine a privod studeneho vzduchu - minimalne jeden ale lepe dva ventilatory na zadni stene foukajici vzduch ven a na predni stene nasavajici vzduch dovnitr. Vzduch musi proudit i pres regulatory na zakladni desce (chladic hned vedle procesoru), jejichz prehrati muze prave zpusobovat vytuhnuti a restarty.
To, ze se FX-8350 resetuje s box chladicem kvuli prehrati je bohuzel normalni, protoze box chladic regulatory vubec nechladi a ty hreji opravdu hodne.
Za predpokladu, ze je chladic spravne upevnen je treba jeste zaridit odvod tepla ze skrine a privod studeneho vzduchu - minimalne jeden ale lepe dva ventilatory na zadni stene foukajici vzduch ven a na predni stene nasavajici vzduch dovnitr. Vzduch musi proudit i pres regulatory na zakladni desce (chladic hned vedle procesoru), jejichz prehrati muze prave zpusobovat vytuhnuti a restarty.
To, ze se FX-8350 resetuje s box chladicem kvuli prehrati je bohuzel normalni, protoze box chladic regulatory vubec nechladi a ty hreji opravdu hodne.
Re: Prehrievanie PC / Následný reštart.
Chladič by mal byt spravne upevnený daval som to robiť do firmy ... Som dlho dobo spokojný snimi a moja case zalman Z11+ ma podla mna dostatok ventilatorov na cirkulaciu vzduchu v case :/ Neviem tak čo mi radíte urobit , dokupit silnejši ventilator na odvod vzduchu ? alebo neviem vobec čo robit
Dodatečně přidáno po 35 minutách 33 vteřinách:
Len neviem jak je možné že oddýchnutý vychladený procesor hned jak zapnem pc vyskoči z teplotou hned na 70 stupnov bez záťaže hier alebo tak len proste zapnem PC a tato ťeplota ..
Dodatečně přidáno po 35 minutách 33 vteřinách:
Len neviem jak je možné že oddýchnutý vychladený procesor hned jak zapnem pc vyskoči z teplotou hned na 70 stupnov bez záťaže hier alebo tak len proste zapnem PC a tato ťeplota ..
Re: Prehrievanie PC / Následný reštart. Vyřešeno
Problem vyriešený podtaktovanim procesora o par mhz. Teploty klesli o 50stupnov. LOCK
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2386
-
od sasshrek
Zobrazit poslední příspěvek
06 pro 2024 16:11
-
-
Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4408
-
od Sipsisipi
Zobrazit poslední příspěvek
25 srp 2024 10:37
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”