řeším pořízení nového počítače. Cena by neměla přesáhnout 15k bez grafický karty (tu budu později dokupovat) a OS.
1) Potřebuji virtualizovat, hlavní bude win7 a ve virtuálu různé typy linuxu.
2) Programování. Nic náročného zatím. Na kompilaci si když tak počkám. Možnost připojit arduino.
3) Občas bych si chtěl taky zahrát nějakou hru - FIFA, CS:GO, GTA V, atd ideálně ve FullHD.
4) Taktování se nebráním, když Skylake jdou taktovat bez otevřeného násobiče. Jen to nesmí pak moc žrát

K využití mám doma 500GB hardisk z ntb a ssd 240GB od intelu. To je teď v ntb, ale vyměnil bych ho za to, co bych objednal. V ntb mi bez problému stačí 120 GB.
Tady přikládám seznam, jak jsem to zatím dal do hromady. Nevím si u toho se zdrojem, jaký k sestavě.
https://www.czc.cz/drmda5un5kj31bqccbb4418cr5/seznam
Dále váhám nad procesorem, jestli nechat i3 a kdyby nebyla časem dostačující, tak pořídit rovnou i7 nebo koupit rovnou nějakou i5 a v budoucnu již neupgradovat. S i5 bych se ale nevešel do limitu.
Do konce rzáří/října bych k tomu chtěl rovnou pořídit nějakou GK. Klidně bazarovou GTX980, do cca 6500.
Nějaký rady k mému výběru? Co zlepšit, jestli je něco nedostačující nebo zbytečné?
Díky.