Dobrý den, potřeboval bych nutně poradit ... chci si kupovat účinnější chlazení pro procesor AMD FX-8350 jenže si nejsem jistý jestli ten vodník tam půjde, protože u něj píšou pro socket AM3 a já mám AM3+ .. co si myslíte prosím ?
MB: http://www.gigabyte.cz/products/page/mb ... /overview/
Vodník Corsair Cooling Hydro Series H45 / chladič na fx-8350
Vodník Corsair Cooling Hydro Series H45 / chladič na fx-8350
Naposledy upravil(a) dendy500 dne 05 říj 2016 18:37, celkem upraveno 2 x.
Re: Vodník Corsair Cooling Hydro Series H45
Pokud nevidíš chybu, podívej se, co je správně, pak je najdeš. Čím seš zkušenější, tím víc chyb uvidíš.
Já nechci doporučit jiný chladič .. mě jen zajímá jestli to půjde tam nasadit ?
Vodní chlazení All-in-One je k ničemu, je lepší vzduch. Navíc jedno ventilátoroví je total shit (nebrat)
https://www.czc.cz/scythe-scmgd-1000-mu ... 11/produkt tohle bude lepší jen se kouknout jestli se vleze do bedny
Dodatečně přidáno po 1 minutě 52 vteřinách:
Tebe nic jiného nezajímá, ale že to bude hučet jak turbína ti je asi jedno vid? stejně musíš chladit i bednu proto vzduch je lepší jak pro desku a je i levnější
https://www.czc.cz/scythe-scmgd-1000-mu ... 11/produkt tohle bude lepší jen se kouknout jestli se vleze do bedny
Dodatečně přidáno po 1 minutě 52 vteřinách:
Tebe nic jiného nezajímá, ale že to bude hučet jak turbína ti je asi jedno vid? stejně musíš chladit i bednu proto vzduch je lepší jak pro desku a je i levnější
Case: Fractal Define R5 4x fan Noctua Redux.
Cpu: AMD Ryzen 5 2600
Psu: EVGA SuperNOVA 750 G2 750W
Gpu: MSI GeForce GTX 1660 SUPER GAMING X
Ram: Corsair DDR4 3600MHz CL16
MB: ASUS ROG STRIX B450-F GAMING II
Cpu: AMD Ryzen 5 2600
Psu: EVGA SuperNOVA 750 G2 750W
Gpu: MSI GeForce GTX 1660 SUPER GAMING X
Ram: Corsair DDR4 3600MHz CL16
MB: ASUS ROG STRIX B450-F GAMING II
AM3 a AM3+ sockety jsou stejne.
Nicmene pocitej ze to vodni chlazeni bude chladit hur nez obycejny chladic za 600 Kc, navic stejne musis zaridit proudeni vzduchu okolo chladice regulatoru ktery je hned vedle procesoru, takze tam stejne musis dat i dalsi ventilatory. Vodcni chlazeni chladi jen a pouze procesor, vzduchove i zakladni desku.
Vyhodis 1500 Kc jen na to, abys metodou pokus-omyl zjistil ze Silencium Fera 3 za polovicni cenu je mnohem lepsi.
Sice je vodni chlazeni drazsi nez vzduchove, chladi hur ne vzduchove, ale asi je dneska in. Aby melo vodni chlazeni ucinnost a tedy i smysl, je treba si sestavit vlastni.
Nicmene pocitej ze to vodni chlazeni bude chladit hur nez obycejny chladic za 600 Kc, navic stejne musis zaridit proudeni vzduchu okolo chladice regulatoru ktery je hned vedle procesoru, takze tam stejne musis dat i dalsi ventilatory. Vodcni chlazeni chladi jen a pouze procesor, vzduchove i zakladni desku.
Vyhodis 1500 Kc jen na to, abys metodou pokus-omyl zjistil ze Silencium Fera 3 za polovicni cenu je mnohem lepsi.
Sice je vodni chlazeni drazsi nez vzduchove, chladi hur ne vzduchove, ale asi je dneska in. Aby melo vodni chlazeni ucinnost a tedy i smysl, je treba si sestavit vlastni.
Dobře, děkuji moc .. a ještě jsem chtěl .. na ten procesor když budu chtít aspoň trochu taktovat tak tam mám hodit co ? O rozměry nemám strach mám celkem velkou casu a chtěl bych to do 1400 Kč max. asi. Takže by to dával v pohodě i ten Scythe SCNJ-4000 Ninja 4 nebo ten Scythe SCMGD-1000 Mugen MAX ?
Ten druhej asi bude trochu lepší.
Za ty peníze (uvedené) bych zkusil: https://www.czc.cz/scythe-scmg-4pcgh-mu ... 47/produkt nebo nějakou Noctuu.
Za ty peníze (uvedené) bych zkusil: https://www.czc.cz/scythe-scmg-4pcgh-mu ... 47/produkt nebo nějakou Noctuu.
Pokud nevidíš chybu, podívej se, co je správně, pak je najdeš. Čím seš zkušenější, tím víc chyb uvidíš.
Právě jsem došel na to že ten Ninja 4 by asi kolidoval se dvěma sloty ram .. mám totiž Kingston HyperX Fury Black 8GB (2x4GB) DDR3 1866
Dodatečně přidáno po 18 minutách 23 vteřinách:
Re: Vodník Corsair Cooling Hydro Series H45 / chladič na fx-8350
A ten Scythe SCMGD-1000 Mugen MAX by tam měl vejít ale bude to těsný .. podle obrázku co jsem se kukal by neměl kolidovat s ramkama takže ..
Dodatečně přidáno po 18 minutách 23 vteřinách:
A ten Scythe SCMGD-1000 Mugen MAX by tam měl vejít ale bude to těsný .. podle obrázku co jsem se kukal by neměl kolidovat s ramkama takže ..
Pokud chces taktovat, neni tvuj problem chladic procesoru, ale regulatoru.
Ten na tehle desce stoji za starou backoru. Prehrivat se tak nebude CPU, ale regulatory a to zadna zakladni deska delsi dobu nevydrzi.
Sahni si na nej bez pretaktovani a spalis se.
Ten na tehle desce stoji za starou backoru. Prehrivat se tak nebude CPU, ale regulatory a to zadna zakladni deska delsi dobu nevydrzi.
Sahni si na nej bez pretaktovani a spalis se.
Tak jako momentálně mám AMD FX-6300 a úplně v pohodě taktuju na 4,1 - 4,2 Ghz a teploty nějak 55 -60 st. .. mám teďka chladič Gelid tranquillo rev.3 a s přehříváním těch regulátoru ještě nebyl nikdy problém, ale bojím se jak to bude s tou fx-8350.
Dodatečně přidáno po 56 vteřinách:
A v normální zátěži 30 - 32 st.
Dodatečně přidáno po 56 vteřinách:
A v normální zátěži 30 - 32 st.
Az bude s prehrivanim regulatoru problem, tak muzes zakladni desku vyhodit.
Nepretaktovanna FX-8350 produkuje vic tepla nez pretaktovana FX-6300 a ma hlavne mnohem vetsi spotrebu.
Podivej se na nejakou lepsi desku se socketem AM3+, na regulatorech je chladic jak krava.
Nepretaktovanna FX-8350 produkuje vic tepla nez pretaktovana FX-6300 a ma hlavne mnohem vetsi spotrebu.
Podivej se na nejakou lepsi desku se socketem AM3+, na regulatorech je chladic jak krava.
Další desku už pořizovat nechci když budou nové s novým socketem AM4 .. takže nevím no co dělat
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 7527
-
od Kogaku
Zobrazit poslední příspěvek
05 bře 2025 18:32