Nejlepsi by bylo poridit FX-8300, to ma TDP pouze 95W jako ta FX-6300. I teplota bude srovnatelna.
Ve hrach co podporuji 8 jader to pomuze, ve hrach co podporuji 4 a mene jader uz mene.
Vodník Corsair Cooling Hydro Series H45 / chladič na fx-8350
Re: Vodník Corsair Cooling Hydro Series H45 / chladič na fx-8350
Jako když říkáš jak moc topí atp. tak jako vím že se vyplatí udělat si vlastní okruh pro vodníka .. tak co kdybych nějaký udělal .. potom by ty regulátory tolik netrpěli ne ? Samozřejmě co se týče sestavy vodníka jsem laik ale kdybych pro to udělal okruh s tím že bych dal nádobu do 5,25 slotu a radiátory nahoru v case (mimochodem mám casu Zalman Z11 NEO) tak by to nějak šlo ne ?
Dodatečně přidáno po 1 minutě 32 vteřinách:
A při nejhorším pořídit lepší chladiče na regulátory .. vím že nějaké se ještě dají sehnat.
Dodatečně přidáno po 1 minutě 32 vteřinách:
A při nejhorším pořídit lepší chladiče na regulátory .. vím že nějaké se ještě dají sehnat.
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud si pamatuju, Z11 je na WC úplně k ničemu, protože nahoře není místo na radiátor.
Chladit desku vodou nemusíš, stačí koupit kvalitnější desku s heatsinky. O jediné, která vím, že jde chladit vodou je Asus Formula, ke které se dají koupit i EK bloky na VRM.
Chladit desku vodou nemusíš, stačí koupit kvalitnější desku s heatsinky. O jediné, která vím, že jde chladit vodou je Asus Formula, ke které se dají koupit i EK bloky na VRM.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Právě že desku už novou kupovat nechci .. tak jestli by to nešlo nějak jinak vyřešit abych měl ten FX-8350 a teploty v pohodě ?
Pokud si chces postavit vlastni vodni chlazeni, tak pocitej tak od 7000 Kc nahoru jen za komponenty. Ale chladit se tim pak da vsechno mozne vcetne disku.
FX-8350 a teploty v pohode se tak trochu vylucuje, na to produkuje moc tepla a zere moc proudu.
FX-8350 a teploty v pohode se tak trochu vylucuje, na to produkuje moc tepla a zere moc proudu.
- Karrex
- Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Já bych se toho nebál, pokud to nebudeš taktovat na 5GHz a podobně. Taky záleží na napětí. Ta deska pořád není nejhorší, co se pod to může dát, 90% lidí co znám, provozují 8300/8350 na deskách bez jakýchkoliv větších heatsinků už pár let.
Naposledy upravil(a) Karrex dne 05 říj 2016 20:04, celkem upraveno 1 x.
Sestava v profilu.
Jako já nemám v úmyslu nějak taktovat .. mně bude stačit max 4,3Ghz víc z toho tahat raději nechci.
Dodatečně přidáno po 2 minutách 15 vteřinách:
Jakože nechci z toho tahat moc aby mega netrpěla základní deska .. Já si myslím že těch 4,1 - 4,4 Bude stačit.
Dodatečně přidáno po 2 minutách 15 vteřinách:
Jakože nechci z toho tahat moc aby mega netrpěla základní deska .. Já si myslím že těch 4,1 - 4,4 Bude stačit.
4.3 na FX-8350 vytáhneš a uchladíš to. VRM jsou taková střední třída, pokud by se ti jejich heatsink moc hřál, vezmi malej 35mm fan a hoď ho na to (napájej z molexu), to pomůže dost.
A jaký teda mám na to hodit chladič ? Šel by ten SCYTHE Mugen MAX aby to uchladil ?
Jde mně o to aby to uchladil max. na frekvenci 4,4 a hlavně aby nebyl hluk.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 7527
-
od Kogaku
Zobrazit poslední příspěvek
05 bře 2025 18:32