Dobrý den, dnes jsem čistil jedno PC mám na to ten speciální sprej ale tím mi to nešlo tak jsem vzal jemně navlhčení hadřík(fakt málo) a utřel jsem tím plechové části uvnitř pc(pouze ty). Ted jsem skoušel počítač nahodit ale nefunguje. Respektive na zakladní desce svítí červená dioda, jeden větrák beží naplno a 4 na hodně málo otáček(ty u procesorů) a přišlo mi že chladič procesorů smrdí trochu jakoby spáleninou když ho zapnu(ale to je asi kvůle tem větrákům ne?). Mohl jsem to nějak tím čištěním posrat? Předtím počítač fungoval normálně.
Všem děkuji za rady.
Add:
Ještě při vypojování jednoho větráku jsem trochu ohnul jeho 4pin napájení ale né moc, když jsem ho pak zase zapojil tak se roztočí pak se skoro zastaví a potom se zase roztočí a takhle se to opakuje. U toho větráku je i mikrofon ale tam jsem nic neohnul tak nevim, mel by normalen fungovat a žádné zvuky(pípání) nevydáva.
Po čištění nefunguje PC
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Po čištění nefunguje PC
Naposledy upravil(a) PetrChalupa dne 08 říj 2016 18:48, celkem upraveno 1 x.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Po čištění nefunguje PC
Z toho co popisuješ se opravdu dá jen hádat. Zkontroluj kabely, zda dobře sedí a zkontroluj zda sedí dobře i chladič na procesoru. Podívej se do manuálu k základní desce, co znamená červeně svítící ledka.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Kabely jsem kontroloval, všechny by měli být v pořádku, při vypojování jednoho větráku jsem trochu ohnul jeho 4pin napájení ale né moc, když jsem ho pak zase zapojil tak normálně jel. S chladičema na procesouru jsem vůbec nehýbal. Manuál bohužel nemám, dá se sehnat někde na netu? Jinak je to Power Mac G5.
Slišel jsem o tom že se dá pc nějak rozbít tím že šáhneš na komponenty nebo ZD a přeskočí "jiskra" nebo co, není možný že jsem to takhle pokazil?
Slišel jsem o tom že se dá pc nějak rozbít tím že šáhneš na komponenty nebo ZD a přeskočí "jiskra" nebo co, není možný že jsem to takhle pokazil?
Sviti cervena dida - ktera ?
Power Mac G5 je pocitac, ktery ma na zakladni desce vlastni diagnostiku a prave pomoci LED diod zobrazi, kde je chyba.
Jestli sedi chladic na procesoru netreba kontrolovat - u PowerMacu G5 neexistuje zpusob, jak ho dat spatne a je utazeny tak, ze nema zadnou sanci se kamkoliv pohnout.
Power Mac G5 je pocitac, ktery ma na zakladni desce vlastni diagnostiku a prave pomoci LED diod zobrazi, kde je chyba.
Jestli sedi chladic na procesoru netreba kontrolovat - u PowerMacu G5 neexistuje zpusob, jak ho dat spatne a je utazeny tak, ze nema zadnou sanci se kamkoliv pohnout.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Ta dioda je zhruba uprostřed mezi ramkam, na okraji desky - jakoby blízko u tlačitk I/O které je na předním panelu. U té diody je napsáno R1229 nebo
D58 jsou tam dvě tak nevím jistě.
D58 jsou tam dvě tak nevím jistě.
R1229 je problem s pameti.
Kdyz sviti, muze to byt spatne zacvaknuty pametovy modul.
Kdyz sviti, muze to byt spatne zacvaknuty pametovy modul.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Ok vyzkouším.
Dodatečně přidáno po 26 minutách 48 vteřinách:
Tak to není R1129 ale D58.
Dodatečně přidáno po 26 minutách 48 vteřinách:
Tak to není R1129 ale D58.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 5042
-
od Arnold91
Zobrazit poslední příspěvek
26 bře 2025 20:33
-
-
Pumpa u CPU - padá na 0 RPM po čistění PC Příloha(y)
od Faster1 » 22 úno 2025 23:27 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2812
-
od Faster1
23 úno 2025 19:49
-
-
- 7
- 3699
-
od martanius
17 led 2025 02:29
-
-
T490s nefunguje trackpoint UPDATE Příloha(y)
od Sadelník1234 » 17 led 2025 21:49 » v Problémy s hardwarem - 3
- 3282
-
od kecalek
20 led 2025 16:00
-
-
-
Snímač otisku najednou nefunguje, laptop Příloha(y)
od frisby » 17 srp 2024 22:18 » v Problémy s hardwarem - 1
- 1708
-
od frisby
18 srp 2024 10:46
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”