Při startu staršího PC naskočí jen Bios
Při startu staršího PC naskočí jen Bios
PC fungovalo normálně. Nyní po zapnutí nabídne PC nouzový režim i ostatní, objeví se úvodní obrázek Windows a pak to skočí do Biosu. V Biosu jsem koukal na nastavení. Na Master IDE v Biosu je sice uvedena celková kapacita HDD, ale místo údajú o sektorech a cilindrech jsou tam jen čárky. Zkusil jsem jiný disk a ukazuje to to samé. Poraďte prosím, co mám dělat dál... Nerad bych dělal nějaký kraviny. Předem díky.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Mrkni na baterii na základní desce, zda má požadované napětí cca 3 V, případně ji vyměň za novou (stojí 35 - 50 Kč).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus si z disku opsat uvedené parametry disku a vložit je tam manuálně. Předpokládám, že disk je správně připojen datovým kabelem a nastaveny správně jumpery na Master. Ještě mne napadá, že u starších Biosů je hned v hlavní nabídce detekce HD, tak na ni klikni.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Zkoušel jsi vymazat CMOS? Případně vyndat na cca tři minuty baterku?
Intel Celeron G1840, 4GB RAM DDR3, MB Gigabyte H81-S2V, Asus GT610 1GB, SSD Kingston HyperX Fury 120GB, WD 500GB SATAII, Asus DVD-RW LightScribe, Fortron 350W
Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky
Jak označit téma za vyřešené
HiJackThis
Návod na údržbu systému pro začátečníky
Mám nastavenou autodetekci. Master HDD mi to sice najde i kapacitu, ale místo údajú o sektorech a cilindrech jsou tam jen čárky. Zkusil jsem jiný Master disk a ukazuje mi taky s čárkama. Údaje druhého disku - Slave HDD jsou kompletní i s údaji o sektorech a cilindrech. To PC před závadou fungovalo úplně normálně. Nemůže jít o nějaký náhodný renonc IRQ nebo přímo závadu řadiče IDE?
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Vyměň kšandy...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Podívej se zda je disk skutečně dobře připojen a označen jumpery jako Master a na konci kšandy. Druhý disk , který máš Slave tedy Bios vidí. Takže zkus dát disk na kšandu, jako Slave (nezapomeň nastavit jumpery) a mrkni zda jej Bios správně vidí. Pokud ne, zkus to pro jistotu ještě v jiném PC, ale disk bude asi kaput.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 40
- 9669
-
od Prorock