Obavam se ze IDE rezim na novych zakladnich deskach nemusi byt, protoze se to prepina v menu kde se nastavuje rezim SATA radice - AGCI, IDE nebo RAID.
Jedina moznost je opravna instalace Windows, ale bude chybet velka hromada ovladacu. Chce to instalovat z tohoto DVD, obsahuje aktulizace z roku 2016:
http://dellwindowsreinstallationguide.c ... -download/
Nerozběhne se PC
Re: Nerozběhne se PC
Pokud si vymenil desku tak by jsi mel preci preinstalovat windows. U stejnych znacek napr asus za asus ti to nabehne ale neverim ze windows bude stabilni.
Re: Nerozběhne se PC
Takže konečný stav tento:
Ano, na této desce není v nabídce IDE režim.
Problém jsem vyřešil s kamarádem, který si hard disk zapojil k sobě do stolního PC. U sebe v biosu si nastavil IDE a hard disk se mu rozběhl (to byla rána, jak mi spadl kámen ze srdce :) )
Potom softwarovou úpravou ve Windows nastavil hadr na AHCI a bylo hotovo. Potom jsem ho už jenom napojil do mého PC, hodil do DVD mechaniky ovladače přibalené k nové MB a nainstalovat všechny ovladače.
Windows běží normálně, jediný malý problém, že nejede zvukovka (ještě to zkusím poladit). Pro zálohy potřebných souborů mi to však stačí a časem počítám s tím, že to hodím načisto. Ale zatím vše stabilní, žádný problém. Takže poznatek pro mě, výměna MB neznamená výměnu windows
Děkuju tady všem za názory a rady
Přeju pěkný večer
sioux
Ano, na této desce není v nabídce IDE režim.
Problém jsem vyřešil s kamarádem, který si hard disk zapojil k sobě do stolního PC. U sebe v biosu si nastavil IDE a hard disk se mu rozběhl (to byla rána, jak mi spadl kámen ze srdce :) )
Potom softwarovou úpravou ve Windows nastavil hadr na AHCI a bylo hotovo. Potom jsem ho už jenom napojil do mého PC, hodil do DVD mechaniky ovladače přibalené k nové MB a nainstalovat všechny ovladače.
Windows běží normálně, jediný malý problém, že nejede zvukovka (ještě to zkusím poladit). Pro zálohy potřebných souborů mi to však stačí a časem počítám s tím, že to hodím načisto. Ale zatím vše stabilní, žádný problém. Takže poznatek pro mě, výměna MB neznamená výměnu windows

Děkuju tady všem za názory a rady
Přeju pěkný večer
sioux
Zpět na “Problémy s hardwarem”