Dobrý den,
potřeboval bych poradit se složením herního PC tak za 25k s monitorem, DVD vypalovací mechanikou a OS. Před rokem jsem skládal PC také kolem 25k tak jestli lze složit něco na podobný způsob.
Odkaz zde
https://www.czc.cz/5j9psdmldqjbma1te1mq208dbb/seznam
Disk bude stačit nějaký HDD 1TB, SSD se dá koupit později a asi nějaké to lepší chlazení na procesor.
Díky za rady :)
Herní PC za 25k
Herní PC za 25k
Naposledy upravil(a) Dannicek dne 16 říj 2016 23:12, celkem upraveno 1 x.
Re: Herní PC za 25k
No a co je s tím PC v nepořádku, mě připadá celkem v pohodě a neviděl bych důvod, to stavět znovu. Je možné dokoupit SSD, rozšířit ram o 8GB a vyměnit grafiku, ale co bude mít reálný užitek na hry, je asi tak jen ta grafická karta. Nabízí se buď RX 470/480 4GB, a pokud bys byl náročnější, tak potom až GTX 1070. Jinak mi ten PC prostě připadá na hry dostatečný.
Ale ne o to vůbec nejde :) skládám prostě další PC pro kamaráda, ten co jsem stavěl před rokem doteď používám, byl to jen příklad komponentů zda se z toho dá něco použít stejného :)
Dalo by se to poskládat třeba nějak takto https://www.czc.cz/2j7g20ua7qg9i8asc8omh6ch97/seznam + windows z ebay za 150Kč.
Jinak stejný by šel vzít HDD (který jsem osadil) a možná i bedna, pokud jim na czc přijde :)
Jinak stejný by šel vzít HDD (který jsem osadil) a možná i bedna, pokud jim na czc přijde :)
Super to vypadá dobře :) akorát to SSD je zatím zbytečné to se dá dokoupit později, co tam vyměnit za to ještě jednu RAM která tam je? Aby to bylo aspoň 8x2 GB jestli to teda má smysl :)
Jinak mi posílal ještě někdo ve zprávě takovou sestavu jestli to dává smysl :)
https://www.czc.cz/2fn494if0uh3sbmt0uj0lg0qta/seznam
Jinak mi posílal ještě někdo ve zprávě takovou sestavu jestli to dává smysl :)
https://www.czc.cz/2fn494if0uh3sbmt0uj0lg0qta/seznam
i5-6400 jsem osadil proto, že cena/výkon vychází mnohem lépe, než i5-6500. 8GB ram jsem osadil proto, že je to pro herní PC naprosto dostačující a takřka v žádné dnešní hře to nebude omezením (pokud bude puštěná pouze ta hra). Považoval jsem za přínosnější osadit 128GB SSD na zrychlení systému s tím, že se do budoucna v případě potřeby může ram dokoupit. Pokud s tím ale nesouhlasíš, tak to mohu ještě promyslet.
Radši bych si koupil hned ssd a pošetřil na budoucí upgrade ramky než naopak (ikdyž ssd stojí trochu víc). Taky mám 8GB ram a zatím to bohatě stačí na hry na max. detaily. SSD bych se nevzdal :)
Core i5 4570, 8GB DDR3, msi gtx1070 8GB, 240GB SSD Kingston, 550W Zdroj
Ze je 8 GB dostacujicich bych netvrdil za situace, kdy spousta graficky narocnejsich her vyuziva vice nez 10 GB RAM (GTA V s grafickymi mody napr 12 GB). Navic neco zabiraji Windows a dalsi aplikace, takze z tech 8 GB je pro hru dostupnych pouze 6 GB a to je hodne malo. Navic silne omezujici je nutnost pred spustenim hry zavirat narocnejsi aplikace jako prohlizec internetu.
Ony ty hry s pohymi 8 GB RAM samozrejmne funguji, ale kdyz je pameti vic, tak ji dokazi vyuzit.
16 GB RAM je v hernim pocitaci rozhodne uzitecnejsi nez SSD s kapacitou 128 GB, kam se vejdou leda tak Windows, aplikace a par mensich her (30 GB zabira hibernace a strankovaci soubor, 30% by melo zustat volno).
Ony ty hry s pohymi 8 GB RAM samozrejmne funguji, ale kdyz je pameti vic, tak ji dokazi vyuzit.
16 GB RAM je v hernim pocitaci rozhodne uzitecnejsi nez SSD s kapacitou 128 GB, kam se vejdou leda tak Windows, aplikace a par mensich her (30 GB zabira hibernace a strankovaci soubor, 30% by melo zustat volno).
Jak říkám, je to moje osobní zkušenost, hraju vše na max detaily v 2048x1152 a mám dostatek fps. Možná bych měl s 16GB víc. Podotýkám, že hraju s otevřeným prohlížečem, kde mám přibližně 30 lišt.
Pokud bych na počítači jenom hrál, 16GB vs SSD bych si vzal ramky, ale já už byl vytočenej pomalou odezvou HDD, takže jsem v tomhle dost zaujatej. Navíc jsem měl při každé instalaci windows nějaký problém, který jsem musel dlouho googlit, takže při představě, že si koupím za půl roku SSD a přeinstaluju na něj windows se necítím ve svý kůži...
Pokud bych na počítači jenom hrál, 16GB vs SSD bych si vzal ramky, ale já už byl vytočenej pomalou odezvou HDD, takže jsem v tomhle dost zaujatej. Navíc jsem měl při každé instalaci windows nějaký problém, který jsem musel dlouho googlit, takže při představě, že si koupím za půl roku SSD a přeinstaluju na něj windows se necítím ve svý kůži...
Core i5 4570, 8GB DDR3, msi gtx1070 8GB, 240GB SSD Kingston, 550W Zdroj
Nainstalovane Windows staci naklonovat na SSD, otazka 10 minut.
Super díky moc za názory, já jsem taky asi toho názoru tam dát tu RAM navíc bez SSD disku :) tudíž můžu použít tu samou RAM co je v czc.cz seznamu a dát jí tam 2x?
Jinak asi určitě použiju tu sestavu co si mi poslal vypadá to dobře :) Doufám že s tím i ostatní souhlasí.
Díky.
Jinak asi určitě použiju tu sestavu co si mi poslal vypadá to dobře :) Doufám že s tím i ostatní souhlasí.
Díky.
Dobře, sestavu jsem upravil dle požadavku tazatele. (SSD odstraněno, přidáno 2x8GB ram).
Naposledy upravil(a) Donald64 dne 17 říj 2016 18:03, celkem upraveno 1 x.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 3316
-
od Alferi
Zobrazit poslední příspěvek
12 zář 2024 08:14