Zavirovaná ROM (?)
Zavirovaná ROM (?)
brýýden, už jsem měl delší dobu zavirovaný mobil, tak jsem ho dal do továrního nastavení, ale vir očividně zůstal... i v recovery modu jsem wipnul všechny data, ale vir stále zůstává. + kdykoli se připojím na wifi, tak to stáhne další hnusy a fujtajbly a začnou vyskakovat reklamy. Další problém je ten, že nejde aktualizovat systém. Vždy mi to hodí error... Takže asi jedině s tím zajít do servisu a nebo flashnout ROM doma?
Re: Zavirovaná ROM (?)
lidi prosím....
Na foru nepracují zaměstnaní lidé, jsou to dobrovolníci, takže musíš čekat.
Ryzen 5 5600, RX 6600XT. 16GB 3200 Mhz
Ahoj!
1) Zkus blíž popsat problém - co přesně se dělo, co se děje teď, co jsi dělal, atd.
2) Když řekneš, že ti aktualizace "hodí error", tak nám to moc nepomůže. Hlásí to něco konkrétního? Zkopíruješ nám sem text?
3) Wipnul jsi všechno - tzn. /data a /cache? Provedl reset do továrního nastavení?
4) Asi nejdůležitější otázka: Co máš za telefon (model) a jaký tam máš systém (verze)?
1) Zkus blíž popsat problém - co přesně se dělo, co se děje teď, co jsi dělal, atd.
2) Když řekneš, že ti aktualizace "hodí error", tak nám to moc nepomůže. Hlásí to něco konkrétního? Zkopíruješ nám sem text?
3) Wipnul jsi všechno - tzn. /data a /cache? Provedl reset do továrního nastavení?
4) Asi nejdůležitější otázka: Co máš za telefon (model) a jaký tam máš systém (verze)?
Eldan píše:Ahoj!
1. Občas se nainstalovala aplikace WiFi Optimizer, nebo tak nějak a po chvilce odložení mobilu to hodilo nějakou stránku na google a instaluje náhodné appky a fakové ikony na mobilu...
2. V recovery mi to hodí Android system recovery <
ALPS.KK1.MP1.V2.11
_32_8/w8219_wc_xzd_v3_g44_32_8:4.4.2_KOT49H/1429942802:user/test-keys...
3. wipnul jsem data v recovery, ale předtím jsem dal obnovit data telefonu... cache jsem promazal teď, stále tam je
4.Cube1 G44, Android KikKat (4.2.4, nebo 4.4.2, teď si nejsem jistý

Zkoušel jsem upgradovat firmware podle výrobce na oficiálních stránkách, ale nešlo to.
Při zapnuté wifi to tak vytíží mobil, že se sám resetuje...
Postupoval jsi při flashování podle tohohle návodu? Proč přesně to nešlo?
Pokud nepomohlo wipování, flashnutí bude asi jediné rozumné řešení. Možná existuje nějaký removal tool, který se viru umí zbavit, ale to bys ho nejdřív musel nějak identifikovat.
Takovéhle levné čínské cihly (ikdyž jsou třeba skládané v čechách) mívají vždycky milion různých problémů, nemám s nimi dobré zkušenosti, takže pokud selžou i snahy o flash, prostě to dej výrobci, ať to přeflashne on. Vzhledem k tomu, že to je česká firma, by to nemělo být těžké.
Pokud nepomohlo wipování, flashnutí bude asi jediné rozumné řešení. Možná existuje nějaký removal tool, který se viru umí zbavit, ale to bys ho nejdřív musel nějak identifikovat.
Takovéhle levné čínské cihly (ikdyž jsou třeba skládané v čechách) mívají vždycky milion různých problémů, nemám s nimi dobré zkušenosti, takže pokud selžou i snahy o flash, prostě to dej výrobci, ať to přeflashne on. Vzhledem k tomu, že to je česká firma, by to nemělo být těžké.
Ano, postupoval jsem přesně podle tohohle návodu. Zastavil jsem se u kroku 6, kde se mi nezobrazil MT65xx Android Phone, ale něco jiného, dole bylo možné řešení tohohle problému, ale tam jsem se zastavil u kroku 3, kde jsem měl vybrat Google, Inc., který tam nebyl, byl tam pouze Microsoft a WinUsb...
Dodatečně přidáno po 31 vteřinách:
Jinak to ještě můžu dát k nám do servisu, ale asi bude nejlepší nápad přímo tomu výrobci?
Dodatečně přidáno po 31 vteřinách:
Jinak to ještě můžu dát k nám do servisu, ale asi bude nejlepší nápad přímo tomu výrobci?
Zpět na “Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení”