Ahoj poradil by mi někdo s tím, jak data z jedné databáze vložit do druhé pomocí nějaké funkce? Problém je v tom, že databáze nejsou stejné. Princip by měl být takový, že řádky v databazi 1 a databazi 2 mají stejné identifikační číslo a číslo parcely a podle toho by se to mělo hledat a data by se měla překopírovat na pozice ve finální databázi. V příkladu to bude jasnější. Jednoduše řečeno data z databáze 2 by se měla objevit v databázi 1
Za každou pomoc díky
Excel - propojení databází
Re: Excel - propojení databází
V prílohe je moje riešenie.
- Přílohy
-
- příklad.xls
- (39.5 KiB) Staženo 57 x
Ahoj díky, ale co koukám tak je to špatně jsou posunutý ty hodnoty jelikož neodpovídají hodnoty ve sloupcích. Pouze zábor 1 je správně. Zábor 3 má být správně zábor 5 atd....
Díky takhle by to mělo vypadat :) jen ten vzorec je strašidelný to asi nepochopím ale to neva budu postupovat podle návodu.... Ještě mi prosím prozdra co je v tom sloupci K ta řada od 3-12ti? Tu tam ani nemusím mít :)
Ještě mě napadlo dolo by se i udělat kdybych porovnával databaze a objevil tam řádek navíc tak ten nějak automatick překopírovat i do druhé databáze?
Díky moc
Ještě mě napadlo dolo by se i udělat kdybych porovnával databaze a objevil tam řádek navíc tak ten nějak automatick překopírovat i do druhé databáze?
Díky moc
Tu je riešenie aj so stručným vysvetlením v prílohe. Je tam aj dopĺňanie do 2. listu, ale iba na základe vzorcov. Nie je to automat podľa požiadavky, to dokáže iba program. Programovať to nebudem, rád to prenechám iným skúseným programátorom ...
- Přílohy
-
- příklad.xls
- (44 KiB) Staženo 53 x
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 13903
-
od Snekment
Zobrazit poslední příspěvek
29 led 2025 15:05
-
- 1
- 3327
-
od Melvidor
12 led 2025 12:01
-
- 16
- 13525
-
od šulda
28 bře 2025 21:30
-
- 1
- 6975
-
od atari
07 kvě 2025 09:41
-
-
Excel 2016 - vzorec kombinace podmínek Příloha(y)
od MK_Vs » 08 led 2025 17:56 » v Kancelářské balíky - 5
- 5632
-
od lubo.
14 led 2025 00:51
-