notebook - 10-30k - priority - tip

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

klikatch
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

notebook - 10-30k - priority - tip

Příspěvekod klikatch » 25 říj 2016 23:12

Ahoj,

vybiram NTB a prosel jsem si tu par prispevku a predne bych si chtel ujasnit spise priority.

Puvodni myslenka byla NTB domu - prace a multimedia tak nejak okolo 10 tisic a aby par let vydrzel. Pak jsem zjistil, ze za 10 tisic se daji koupit pouze NTB, na ktere kazdy nadava. Takze jsem si nejprve rekl, co by mel NTB umet a pak bych resil cenu.

vlastnosti, ktere mi prijdou jako dulezite:
- delsi vydrz (alespon 5h = nizsi prikon = integrovana GPU)
- delsi zivotnost (nizsi provozni teploty = integrovana GPU, dobre chlazeni)
- nizsi teploty (integrovana GPU, pripadne NTB s dobrym chlazenim)
- koukatelny display (IPS) - nevim zda u ceny 20k+ se snizovat k TN displayi
- HDMI
- podsvicena klavesnice (u ceny 20k+ by asi mela byt)
- numericka klavesnice (u ceny 20k+ by asi mela byt)
- rychlost (= SSD, muze byt v kombinaci s normal HDD, ale nikoli SSHD)
- bez OS nebo WIn 7 (to az tak nevadi, smazat se da i Win 10)
- cena??? (co nejlevnejsi, ale max 30 s DPH, puvodni cena 10k!, takze optimum je 18k)
- dostupne nahradni dily, za normalni cenu (ze se neco rozbije, je normalni, ale oprava by nemela stat stejne jako novy NTB - viz. slavny DELL)
- nakup u CZC, uvrestenýho zabince nebo TS bohem. (jsem bohuzel limitovan na tyto shopy a nove kusy)

problem je, ze takovy NTB skoro neexistuje, nebo se dostanu nad 30 tisic a i tam jsou stale nejake stiznosti nebo nedostatky

Naposled jsem narazil na tento:
[url]
https://www.czc.cz/acer-travelmate-p2-t ... 69/produkt[/url]
http://www.acer.com/ac/cs/CZ/content/professional-model/NX.VDCEC.003

Nicmene jestli tomu rozumim, tam je TN display a nenasel jsem zadne recenze.

Jinak v praci mame Dell a Dell povazuji za normalni predrazenou znacku (kazdy kus co jsem mel, mel nejaky problem (vetsinou po zaruce) - ted mam M4800 a ten drzi, ale za tu cenu NTB rozhodne kupovat nehodlam - novy 45k). Nahradni dily se nedaji poradne sehnat, nebo jsou predrazene, ze je lepsi koupit novy NTB.

Jake z vlastnosti, ktere jsem uvedl podle vas nejsou az tak dulezite a dali by se ozelet?
Pokud bych netrval na integrovane GPU, byl nucen vzit s externi grafikou, tak mate nejaky tipy na NTB s opravdu dobrym chlazenim? Lenovo IdeaPad Y700 ma pry dobre chlazeni, ale jsou stiznosti na kvalitu displaye, coz mi u NTB za 30k trosku vadi.
Neco jsem zaslechl o Secure Boot - moc to nemam nactene - Je u techto novych NTB funkce Secure Boot a je mozne ji zakazat? Chci si na NTB bootovat i nezmrkvosofti live distribuce.

Pripadne pokud mate nejaky tipy na NTB, bylo by to super, ale co jsem projizdel vyse uvedene shopy, tak to vidim blede a asi budu muset z neceho ustoupit. Dobry NTB do 30k proste neexistuje.

Diky

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: notebook - 10-30k - priority - tip

Příspěvekod petr22 » 25 říj 2016 23:23

Obavam se ze s tou normalni cenou oprav to bude problem, protoze zakladni deska zkratka stoji tech 4-15 tisic Kc a nic se s tim udelat neda, zakladni deska to je v podstate cely novy notebook. Zadny notebook u ktereho by byla moznost koupit lacino jinou zakladni desku me nenapada, krome osvedceneho repasovaneho Lenova T420 ktere splnuje temer vsechny pdominky (horcikova kostra, moznost pouziti baterii s vetsi kapacitou nebo dvou baterii, moznost vymeny LCD panelu za FHD, aspon u nas nulova poruchovost u desitek kusu).

Vsichni kolegove co koupili Lenovo T420 nebo T520 chteli take novy notebook, ale zkratka si nedokazali vybrat. U tech lepsich jako Dell nebo Lenovo se vzdy neco naslo a na ty nejlacinejsi z lacinych by nesahli ani dlouhym klackem (napr Acery).

klikatch
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod klikatch » 29 říj 2016 10:17

petr22 píše:Obavam se ze s tou normalni cenou oprav to bude problem, protoze zakladni deska zkratka stoji tech 4-15 tisic Kc a nic se s tim udelat neda, zakladni deska to je v podstate cely novy notebook. Zadny notebook u ktereho by byla moznost koupit lacino jinou zakladni desku me nenapada, krome osvedceneho repasovaneho Lenova T420 ktere splnuje temer vsechny pdominky (horcikova kostra, moznost pouziti baterii s vetsi kapacitou nebo dvou baterii, moznost vymeny LCD panelu za FHD, aspon u nas nulova poruchovost u desitek kusu).

Vsichni kolegove co koupili Lenovo T420 nebo T520 chteli take novy notebook, ale zkratka si nedokazali vybrat. U tech lepsich jako Dell nebo Lenovo se vzdy neco naslo a na ty nejlacinejsi z lacinych by nesahli ani dlouhym klackem (napr Acery).

Cena za HW by se jeste dala skousnout. Ja si dokazu NTB smontovat sam (narodil jsem se za komunismu ;) ). Jenze DELL servis neda zaruku za desku, pokud ji sam nenamontuje - a pokud na to pristoupim, stoji to stejne, jako bych od nich koupil ten samy repasovany NTB, co chci opravit :evil: . Takze mi hypoteticky prodaji nejakou refurbished desku, ktera je v hajzlu a kdyz to pak zjistim, tam mi reknou, sorry vole, namontoval sis to sam, tak to mas. Novou DELL desku je v CR problem sehnat nebo za tezky prachy, takze nez podporovat prDELL mafii, tak si to radeji objednam z ameriky, coz je samozrejme opruz a riziko problemu tam je jeste vyssi. Ale radsi podporim americana, jak vychcanyho cecha.

Kazdopadne diky za tip, bohuzel jsem omezen nakupem novych NTB ve zminovanych shopech . Opet se mi potvrdilo, ze je vsude spousta cinkrlatek a vetese, ale kdyz clovek chce neco konkretniho, tak to proste nesezene. A kdyz uz jo, tak tam jsou smiracky Win10. Nejlepsi bude nekupovat nic, zlaty desktop ;) .

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 29 říj 2016 12:14

Zdravím, co tohle? https://www.czc.cz/lenovo-thinkpad-l560 ... 51/produkt
Až na HDMI (lze řešit redukcí) a podsvícenou klávesnici by to mělo odpovídat požadavkům.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”