Stabilita XPček v zátěži

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

-marigold-
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Stabilita XPček v zátěži

Příspěvekod -marigold- » 14 úno 2008 00:17

... určitě nic nového, přesto jsem až do nedávna neměl zásadní problémy. Teď jsem ale do sestavy AMD Athlon 64 X2 4200+, mb DFI LanParty UT NF4 SLI-DR, 2x1GB DDR RAM 400 MHz, 2x SATA HDD, MHz přidal GK Gigabyte 8800GT 512 MB (od výrobce přetočenou verzi s Zalmanem) a po aplikování nTune a Riva Tuneru začaly menší obtíže. Zamrzání při startu vyřešilo vyřazení nTunes, ale pořád se mi občas při hraní her stává, že PC z ničeho nic zamrzne, monitor se přepne do režimu spánku a je třeba systém natvrdo vypnout, jinak není šance. Nezdá se, že by byl problém v teplotě, Zalman drží kartu kolem 50i a procák má zhruba stejnou teplotu (max. 58°), stejně tak jsou v normálu teploty HDD. Skříň je odvětraná dobře dvěma přídavnými větráky, zdroj mám Seasonic S12 na 500W, měl by to stíhat podle všeho naprosto v pohodě. Netušíte někdo, kde hledat problém? Různé testy stability jsou taky v pořádku, drivery všeho aktualizované na nejnovější verze... Že by konflikty ve Forcewareu (169.38)?

Reklama
Zephyr26
Level 1.5
Level 1.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Zephyr26 » 19 úno 2008 16:27

Sam pises, jestli nejsou konfilkty v ovladacich... Zkusil jsi je preinstalovat? Nejdrive natvdo odebrat a pote po restartu instalaci novych (jinych) ?
AMD Athlon64 X2 5000+ Black Edition @ 3000 Mhz | ASUS M3A | 2GB DDR2 A-Data 800 Mhz Extreme Edition | 320 GB + 160GB Samsung | Sapphire HD3870 512MB | Coolermaster Elite 330 | Fortron BlueStorm II 500W

guest

Příspěvekod guest » 19 úno 2008 17:34

Já bych to hledal spíš v těch teplotách, zrovna tak malý je nemáš. Až se to bude kousat, tak to oddekluj a uvidíš.

Elusive
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 19 úno 2008 17:58

Zkus kartu podtaktovat.

zao
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 19 úno 2008 18:20

Blue Spirit píše:Já bych to hledal spíš v těch teplotách, zrovna tak malý je nemáš. Až se to bude kousat, tak to oddekluj a uvidíš.

píše jen o teplotě karty která je parádní na danej typ
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

guest

Příspěvekod guest » 19 úno 2008 19:04

Danej typ neznám a netuším co je parádní, ale píše, že karta má padesát a procák šedesát. Když se k tomu ještě přičte zatížení CPU tak by tam ty problémy být mohly. Ale vzhledem k tomu, že se přepíná monitor do RS, tak je to na té grafice a pokud není přetaktovaná, pak na teplotě.
Ruku bych za to do ohně nedal, ale 1 prst jo.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Při vysoké zátěži GPU se vypínají monitory.
    od Galli » 05 zář 2024 19:09 » v Problémy s hardwarem
    10
    3825
    od Galli Zobrazit poslední příspěvek
    06 zář 2024 13:17

Zpět na “Problémy s hardwarem”