Stabilita XPček v zátěži
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Stabilita XPček v zátěži
... určitě nic nového, přesto jsem až do nedávna neměl zásadní problémy. Teď jsem ale do sestavy AMD Athlon 64 X2 4200+, mb DFI LanParty UT NF4 SLI-DR, 2x1GB DDR RAM 400 MHz, 2x SATA HDD, MHz přidal GK Gigabyte 8800GT 512 MB (od výrobce přetočenou verzi s Zalmanem) a po aplikování nTune a Riva Tuneru začaly menší obtíže. Zamrzání při startu vyřešilo vyřazení nTunes, ale pořád se mi občas při hraní her stává, že PC z ničeho nic zamrzne, monitor se přepne do režimu spánku a je třeba systém natvrdo vypnout, jinak není šance. Nezdá se, že by byl problém v teplotě, Zalman drží kartu kolem 50i a procák má zhruba stejnou teplotu (max. 58°), stejně tak jsou v normálu teploty HDD. Skříň je odvětraná dobře dvěma přídavnými větráky, zdroj mám Seasonic S12 na 500W, měl by to stíhat podle všeho naprosto v pohodě. Netušíte někdo, kde hledat problém? Různé testy stability jsou taky v pořádku, drivery všeho aktualizované na nejnovější verze... Že by konflikty ve Forcewareu (169.38)?
- Zephyr26
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Sam pises, jestli nejsou konfilkty v ovladacich... Zkusil jsi je preinstalovat? Nejdrive natvdo odebrat a pote po restartu instalaci novych (jinych) ?
AMD Athlon64 X2 5000+ Black Edition @ 3000 Mhz | ASUS M3A | 2GB DDR2 A-Data 800 Mhz Extreme Edition | 320 GB + 160GB Samsung | Sapphire HD3870 512MB | Coolermaster Elite 330 | Fortron BlueStorm II 500W
-
- Pohlaví:
Blue Spirit píše:Já bych to hledal spíš v těch teplotách, zrovna tak malý je nemáš. Až se to bude kousat, tak to oddekluj a uvidíš.
píše jen o teplotě karty která je parádní na danej typ
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
-
- Pohlaví:
Danej typ neznám a netuším co je parádní, ale píše, že karta má padesát a procák šedesát. Když se k tomu ještě přičte zatížení CPU tak by tam ty problémy být mohly. Ale vzhledem k tomu, že se přepíná monitor do RS, tak je to na té grafice a pokud není přetaktovaná, pak na teplotě.
Ruku bych za to do ohně nedal, ale 1 prst jo.
Ruku bych za to do ohně nedal, ale 1 prst jo.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10
- 3825
-
od Galli
Zobrazit poslední příspěvek
06 zář 2024 13:17