Zdravím. Moc diskuzí na toto téma jsem neobjevil, takže se tu rovnou zeptám doufajíc alespoň v nějaké objektivní odpovědi. Aktuálně jako klávesnici používám starý kousek od Geniusu. V něm vidím naprostou výhodu v jeho parádní bytelnosti, je to prostě držák. Nevýhoda je že nezvládá stisk více kláves najednou (anti-ghosting) a př hraní mi to vadí čím dál víc. O šuntu od Connect-IT kterým jsem chtěl tuto klávku nahradit tak 4 roky zpět se raději zmiňovat ani nebudu. Čili vybírám bytelnou mechanickou klávesnici. Požadavky mám hlavně na čistý jednoduchý vzhled a rgb podsvícení. Co jsem se díval na našem trhu, značek není zrovna hromada a když to člověk vyselektuje na české rozhraní, rgb podsvícení a vyhodí nesmyslné designy od A-4techu, moc na výběr jich nezbývá a cenově to je ještě hůře. Čili u nás mi tak nějak zbude pouze Corsair K70 rgb, nebo Strafe s cenou nějakých 5500. A nemyslím si, že dávat jenom za klávesnici takovouhle částku je pro každýho a já bych se raději spokojil s levnější variantou do 3k. Takže jsem začal hledat kvalitnější varianty na masových čínských eshopech - aliexpress, gearbest atd. Znáte to, plno šuntů za pár korun, ale občas se tu najdou i světlé výjimky známějších značek. Z klávesnic mě zaujala jedině asi tato: https://www.aliexpress.com/item/2016-New-Original-Motospeed-Inflictor-CK108-USB-Wired-Gaming-RGB-Ergonomics-Keyboard-With-18-Switches-Backlight/32685754955.html?spm=2114.01010208.3.10.LRF4Is&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_2_10091_10090_10088_10089,searchweb201603_1&btsid=b4d37527-ed63-408a-8f0d-facf32e93b30
Cenou není úplně nízko (+-1800), takže by člověk mohl očekávat celkem dobře zpracovanou klávesnici. Otázkou je kolik člověk oproti Corsairu ušetří na noname značce, kolik ušetří na nedokonalém softwaru a ve výsledku o kolik jsou horší použité komponenty. Kolik by taková klávesnice alá Corsair K70 rgb stála s noname značkou, bez pořádně propracovaného sw ke kterému je x set stránkový manuál který stejně nevyužiju. Navíc u K70 s jednobarevným podsvícením a rb podsvícením je rozdíl skoro 1500, což je skoro třetina ceny celé klávesnice - jenom za jednobarevný diody? Další rozdíl v ceně je v rámci lokalizace UK/EU/CZ - i tady je to nějaká stovka navíc pro CZ verzi - snad kvůli menší výrobě kláves s diakritickými písmeny? Co se klávesnice týče nehledám možnosti neustále si s ní hrát, přeprogramovávat atd. I když je motospeed noname značka, na tu klávesnici je pár videí a prostě mě zaujala jak svým vzhledem, tak cenou a snad i slušnou funkčností. Rád si přečtu váš postřeh na "značku" vs slušně vypadající noname. Taky bych si raději koupil značku s českou lokalizací a zárukou v česku, ale za 3x takovou cenu?
mechanické klávesnice - drahé vs levné. Značkové vs Čína
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: mechanické klávesnice - drahé vs levné. Značkové vs Čína
Já si teda myslím že RGB je zbytečný. Jednou barvou podsvícení úplně stačí, ono ty barvičky stejně přestaneš vnímat zachvili a bude ti úplně fuk jestli svítí červené nebo žlutě. Já bych šel do nějaký levnější "zavedenejší" značky s normálním designem bez bláznivýho designu. Např. https://www.czc.cz/steelseries-apex-m50 ... 95/produkt je to teda US ale za mě úplně ideální klávesa.
Souhlasím s Vojtou, sám mám už asi 2 roky myš od SteelSeries (Rival) a nemůžu si ji vynachválit, za ty 2 roky funguje pořád stejně luxusně, nic není vymačkané.
Ono jde i o to, že když kupuješ dražší věci ze zahraničí (mimo EU), tak platíš další poplatky, CLO i DPH, oboje je od určité částky, to si teď nepamatuju. Může se to pěkně prodražit.
Ono jde i o to, že když kupuješ dražší věci ze zahraničí (mimo EU), tak platíš další poplatky, CLO i DPH, oboje je od určité částky, to si teď nepamatuju. Může se to pěkně prodražit.
AMD Ryzen 5 5600X | MSI MAG B550 TOMAHAWK | G.Skill Aegis 32GB 3200MHz | Kingston A2000 1TB | PowerColor Red Devil RX 6700 XT 12GB | XPG Core Reactor 750W | Be quiet! PURE BASE 500 | Asus VG27AQ1A
"Cenou není úplně nízko (+-1800)"
Bohuzel cena neni pouze 1800 Kc, ale 2400-3000 Kc (kdyz bude zapoctena dph z postovneho).
Bohuzel cena neni pouze 1800 Kc, ale 2400-3000 Kc (kdyz bude zapoctena dph z postovneho).
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
OK, je pravda, že připlacení za clo a DPH jsem nebral v potaz, je tu sice možnost, že balík by prošel bez kontroly, ale klávka je trochu větší balík, takže by to nejspíše neprošlo. No a v porovnání 2,5k za noname bez kvalitního sw, bez cherry mx oproti zavedené značce za 3, 4k už není takový rozdíl, ale 5,5k už je zkrátka moc. Kandidátů je tedy více pokud opustím od rgb podsvícení. Zmíněná SS za 3k která však nemá český layout, poté tu je možnost Corsairu Strafe s Cherry MX silent, vypadá to za 4k na celkem slušnou klávesnici s rgb, bohužel mě mírně odrazuje složitý sw a to rozhraní - máte zkušenost s přelepy? Ale zase má texturovaná tlačítka a podložku - tohle bych včetně rgb podsvícení čekal u klávesnice za těch 5,5k a ne za 4k, moc těm cenovým rozdílům nerozumím. Další na výběr je klávka od CM, nebo třeba logitech G610, ve které vidím hlavní výhodu v českém layoutu. Toť asi vše. Z uvedených mě nejvíce zaujala ta od Corsairu, ale připlatil bych si. Pokud bych se chtěl držet při zemi, šel bych pravděpodobně do logitechu. Ale jezdit kvůli tomu do showroomu Alzy do Prahy abych si porovnal se mi moc nechce :/. Ještě mě zajímá to zpracování, jak je která klávesnice bytelná. A jelikož si budu vybírat i novou myš neb mi M65 od Corsairu nevyhovuje, tak se do té Prahy dost možná nakonec budu muset podívat :(.
Jen ti tu prihodim mou zkusenost s Corsair K70 RGB.. Mam tuto klavesnici uz asi rok konkretne je to K70 RGB MX red s CZ layoutem. Klávecnice je hodne bytelna a tezka tak ze neutika po stole, ma nozicky v predni i zadni casti a je to snad prvni klavesnice kde jsem je neurval
USB kabel je dvojity a opleteny, ale kvuli jeho tloustce je hodne neforemny a blbe se ohyba. Za rok pouzivani nic nevrze a nejevi znamky opotrebeni. Na hmatovou odezvu klaves je potreba si chvilku zvyknout protoze staci hodne malo a uz jste stiskli klavesu. Pokud jde o RGB tak to je na hry a nektere programy opravdu skvela zalezitost ac se to na prvni dobrou tak nezda. Na kazdou hru, nebo program lze nastavit vlastni profil a v pripade her treba jen klavesy ktere se pouzivaji a zbytek nechat zhasnuty (tyka se to i maker) tak ze treba pohyb jedna barva, akcni klavesy dalsi a zbytek dalsi barva nebbo tma
. Vyhoda je takova ze pri letmem pohledu na jednobarevne podviceni stale musite najit to spravne tlacitko, takto uz letmo vidite tu spravnou podle barvy a tim padem i rycheji stisknete potrebnou klavesu (samozrejme blbost dat na kazdou klavesu jinou barvu, z toho vznikne barevny a neprehledny maglajs
). SW k nastaveni je dobre propracovany, nepada a pravidelne ho aktualizuji ale tim ze ma tolik funkci a neni CZ jsem se s nim z pocatku pral nez jsem na vse prisel
Makra anastaveni je taky ok, muzete nastavit makro na jakoukoliv klavesu, nebo i zmenit jakoukoliv klavesu v jinou treba A na ENTER a pod
. Makra i podsviceni si muzete ukladat do profilu a kazdy profil pripradit k jakekoliv aplikaci nebo hre. Prepinani pak funguje automaticky tzn jakmile je appka v popredi, mate dany profil, staci jen prepnout okno a okamzite se profil prepne.. Tot ma zkusenost s touto kb 

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Ok pročtu nějaké recenze na tu strafe s mx silent. Někde ten rozdíl ceny 1,5k musí být znát, teď jenom zjistit kde
. S kabelem čachrovat nepotřebuji, hlavně když to prostě nebude z levnýho plastu co nic nevydrží. Ta funkce podsvícení pouze některých kláves mě taky hodně láká, určitě bych to využil. A se SW jsem se částečně seznámil u myši a na té používám makra více, než asi budu používat na klávesnici, každopádně díky za postřehy :).

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Notebook repas. Nakonec koupena Čína Acemagic S1 N95.
od šulda » 20 led 2025 07:37 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 26
- 4595
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
26 led 2025 09:39
-
-
- 3
- 3899
-
od petr22