moje sestava je :
ZD - asus M5A99FX R2.0
CPU - amd Fx 8350
RAM - 8gb
byl bych moc rad kdybyste mi poradili jestli mam koupit gtx 1070 a nebo navrhli nakou jinou, asi by se mi do te sestavy hodila naka AMD karta ale ty pry zerou hodne elektriky

petr22 píše:Co povazujes za realitu? Lidi co maji FX-8300/8350 znam dost, vetsine z tech lidi jsem ty pocitace i spravoval nebo resil prehrivani s box chladicem. Spousta z nich uz presla na Skylake, vsichni potvrdi obrovsky rozdil ve vykonu pri zachovani graficke karty. Z 50 fps v GTA V je najednou 85 fps a podobne.
Kdyz postavis vedle sebe dva pocitace s Geforce 970 nebo 1070, jeden s FX-8350 a druhy s I5-6500 nebo 6600, je tam obrovsky rozdil ve vykonu procesoru ve hrach - jsou to desitky fps, nekdy i dvajnasobek (!). To je fakt, ktery nelze nijak poprit ani dokazat opak. Na te FX-8350 je to kolikrat az na urovni te I3-4170 nebo I3-6100.
At se FX-8350 pretaktuje jakkoliv, technologicky rozdil nema zadnou sanci srovnat. Ty becnhmarky jsou z desitek her - nevidel jsem tam hru, ktera by mela na AMD vice FPS nez na Intelu. A moje zkusenosti ukazuji naprosto stejnou situaci ve vsech pripadech.
Ano, FX-8350 ma podobny vykon nebo vetsi vykon nez I5-6500 - pri kodovani videa nebo renderingu, ale nikde jinde. Krome poctu jader se jedna i o zastaralou architekturu a i to ma svuj vliv. Proto je propad vykonu mnohem vetsi, nez by odpovidal rozdilu v passmarku.
FX-8xxx a FX-9xxx ma zasadni herni problem v tom, ze jsou to osmijadra, coz automaticky ve vetsine her degraduje vykon na polovinu.
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů