Zdravím,
mám mikrofon s mono výstupem (konektorem) a potřebuji jej poslouchat na reproduktorech. Problémem je, že zvuk vychází pouze z levého reproduktoru (kvůli mono zdroji) a já potřebuji, aby to bylo stereo. Je nějaké nastavení, které jsem přehlédl, popř. nějaký užitečný prográmek?
Díky za rady.
Poslouchání mikrofonu Vyřešeno
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Poslouchání mikrofonu
Jestli jsi alespoň trochu zdatný v pájení, kup si stereo JACK 3,5 mm a připájej ho na kabel od mikrofonu místo stávajícího a to tak, že v něm navzájem spojíš oba póly R a T a k nim připájíš "živý" vodič z kabelu a stínění kabelu připájíš k pólu S.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Re: Poslouchání mikrofonu
Ono by pájení ani nebylo potřeba. Viděl jsem v obchodech redukce (Navíc mi to mono pro jinou práci velmi vyhovuje). Bohužel nemám čas ji koupit. Proto hledám nějaký prográmek.
Re: Poslouchání mikrofonu Vyřešeno
Pokud bys nahrával, tak je jednoduché pak nahranou stopu z mona do sterea překlopit. Překvapuje mě, že živě to Windows nedělá sám od sebe, alespoň při playbacku, ale na druhou stranu to je pochopitelné.
Každopádně nevím, jak by to mohlo jít softwarově, budeš muset sehnat HW adaptér.
Každopádně nevím, jak by to mohlo jít softwarově, budeš muset sehnat HW adaptér.
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”