Zdravim, nevim jestli je to dotaz primo do teto kategorie, ale je mozne, ze je zde nekdo, kdo se venuje sitim. Rad bych se tomu zacal venovat. Nemam uplne nejlepsi anglictinu, takze krom toho, ze hodlam pilovat jazyk, snazim se najit pro me nejsrozumitelnejsi variantu. Dnes jsem se dival na nejake odborne publikace, ale moc jsem toho nenasel. Napr. toto:
http://neoluxor.cz/odborne-knihy/bezdra ... co--90842/
Ale je to vydane v roce 2011, coz mi prijde docela retro, vzhledem k tomu jak jde technika kupredu. Nicmene zaklady by se zde asi pochytit dali.
Pak jeste toto:
http://neoluxor.cz/odborne-knihy/pocita ... vi--89651/
Mym cilem je, absolvovat certifikaci u cisco a otevrit si tak cestu k zamestnani v IT, aktualne mam pouze zkusenosti s HW a servisem pc. Se sitemi zadne. Ma smysl nejaka z techto publikaci? Nebo je lepsi si najit nejaky kurz?
Jak zacit se sitemi?
Jak zacit se sitemi?
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak zacit se sitemi?
A co přesně bys chtěl v těch sítích dělat? Protože dnes je síťař každý technik, co dělá na domech wifi.
To co se ptáš bude pravděpodobně spíš zaměřené na nějakou specializaci, ale je to tak široký obor, že nelze říct u čeho začít - takže spíš, co máš už za sebou a jak by ses chtěl profilovat? Pro běžného smrtelníka jsou certifikace CISCO a jim podobné finančně né úplně dostupné a většinou si je dělají právě zaměstnanci firem.
To co se ptáš bude pravděpodobně spíš zaměřené na nějakou specializaci, ale je to tak široký obor, že nelze říct u čeho začít - takže spíš, co máš už za sebou a jak by ses chtěl profilovat? Pro běžného smrtelníka jsou certifikace CISCO a jim podobné finančně né úplně dostupné a většinou si je dělají právě zaměstnanci firem.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Pohlaví:
Dobrý začátek je: http://knihy.cpress.cz/pocitacove-site- ... ce-d4.html
K certifikátu cisco existuje speciální literatura s vysvětlením a testy.
K certifikátu cisco existuje speciální literatura s vysvětlením a testy.
Specializace, zajimala by me hlavne pece o firemni site a zabezpeceni.
Jenze ta cisco literatura co jsem nasel je z roku 2011, nevim jestli ma smysl se ucit 5let stare i formace a nic novejsiho v cestine jsem nenasel
Jenze ta cisco literatura co jsem nasel je z roku 2011, nevim jestli ma smysl se ucit 5let stare i formace a nic novejsiho v cestine jsem nenasel
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED
-
- Pohlaví:
A co má být? Tobě připadá 5 let jako dlouhá doba a myslíš si, že už je všechno jinak? Víš, že protokoly TCP/IP (na kterých dnešní sítě fungují) existují od roku 1974 a jejich úspěšný komunikační test byl v roce 1975?
Pokud chceš radu, tak nepřemýšlej nikdy nad tím, zda má smysl se něco učit. Vždycky to má smysl.
Pokud chceš radu, tak nepřemýšlej nikdy nad tím, zda má smysl se něco učit. Vždycky to má smysl.
No me slo spise o to, abych se neucil neco, co uz nemusi platit
chapes.
Dodatečně přidáno po 7 minutách 24 vteřinách:
Protoze v te ucebnici byla i nejaka priprava na certifikat a to uz nemusi platit

Dodatečně přidáno po 7 minutách 24 vteřinách:
Protoze v te ucebnici byla i nejaka priprava na certifikat a to uz nemusi platit