Ahoj, předevčírem mi konečně přišla objednaná grafická karta MSI GTX 1070 GAMING X 8G, a já se tak s chutí pustil do testování... Během něho jsem kromě obdivování výkonu zjistil, že karta stejně jako jiné výkonné karty píská při vysokém FPS (coil whine) - je to ale celkem slabé, takže by mi to ani až tak moc nevadilo - i když jsem tedy doufal, že se podaří tento problém nVidii odstranit (kord když jednou z teorií příčiny pískání byl vysoký odběr energie a teplo a GTX 1070 si oproti předešlé generaci v tomhle ohledu hodně polepšila...). Problém je v tom, že karta ještě ke všemu při zátěži mírně hučí (možná je lepší sloveso syčí) - je to opravdu dost tiché, takže to jde slyšet víceméně jen, když ventilátory grafiky jedou na méně než 30 % (ideálně slyšitelné to je do 60°C kdy ventilátory stojí) - je to ale při jakémkoliv FPS (ať už jsem zkoušel benchmarky nebo hry a měl jsem kupříkladu 60 FPS nebo i méně... A tohle už mi docela vadí - ne že by to bylo zas až tak rušivé, ale v minulosti jsem se s tím u žádné jiné grafiky nesetkal, a tak aby to neznamenalo nějakou vadu... ...přeci jen si tuhle kartu kupuji na minimálně 4 roky...
Zajímá mě proto, jestli někdo z vlastníků GTX 1070 (nejlépe mé verze od MSI) má podobný problém - coil whine při velkých FPS a mírné hučení/syčení při záteži... A případně tedy, jestli mám kartu vrátit a nechat si ji vyměnit za jinou...
Díky