Dobry den,
chtel bych se poradit ohledne kompatibility ruznych operacnich pameti DDR3.
Mam zakladni desku Gigabyte GA-870A-UD3 rev. 2.1. Planuji doplneni operacni pameti a zajimalo by me, co by se stalo, kdyz bych ke stavajicim pametim: https://www.czc.cz/kingston-hyperx-4gb- ... 39/produkt a https://www.czc.cz/adata-xpg-gaming-ser ... 93/produkt (z tehle dvojice mam pouze jednu) doplnil novejsi pamet. Tyhle 3 mam nyni v pocitaci.
Chtel bych k nim prikoupit uz lepsi pamet, kterou bych mohl pouzit i pri budoucim skladani noveho PC, jelikoz stavajici je jiz zastaraly v porovnani s dnesnimi komponenty. Asi bych pravdepodobne sahl po necem takovem - https://www.czc.cz/kingston-hyperx-sava ... 34/produkt.
Jsem si vedom toho, ze maji rozdilne parametry, jak frekvenci, tak i casovani. Tak bych se chtel bych se zeptat, jak by spolu ramky spolupracovali. Pravdepodobne by se vsechny pameti prizpusobily te nejhorsi z nich, ale nejsem si jist jestli by to aspon tak fungovalo.
A zaroven bych se chtel zeptat zda-li zminena MB podporuje v jednom slotu pro RAM 8gb kapacitu, kdyz max. velikost RAM pro celou desku je 16 Gb.
Predem dekuji za rady.
Kompatibilita operacnich pameti
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Kompatibilita operacnich pameti
Jakakoliv DDR3 pamet ti bude pri skladani noveho PC k nicemu, protoze budes potrebovat DDR4.
Na listu kompatibility Gigabyte GA-870A-UD3 rev. 2.1 jsou maximalne 4GB moduly.
Na listu kompatibility Gigabyte GA-870A-UD3 rev. 2.1 jsou maximalne 4GB moduly.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Kdyz bych poridil novejsi desku, ktera bude na DDR3, tak nevim proc by mi byly k nicemu.
Toho jsem si take vsiml, ale chtel jsem se zeptat na vice informaci.
Toho jsem si take vsiml, ale chtel jsem se zeptat na vice informaci.
Desky s DDR3 jsou dnes jiz historie:
Intel pouziva DDR3 jen u socketu 1150, ktery byl nahrazen aktualnim socketem 1151.
AMD pouziva DDR3 pouze u dnes jiz historickeho socketu AM3, jehoz vyvoj se zastavil v roce 2012, Zen ktery vyjde za dva mesice pouziva taktez DDR4.
Pokud bys chtel pouzit DDR3 pamet, musel bys vybrat bud Intel se socketem 1150, nebo AMD se socketem AM3.
Pak uz zalezi pouze na pouziti PC - pri zpracovani videa to nevadi, ale ve hrach ma napriklad FX-8350 pouze polovicni vykon nez I5-6500.
V pripade ze mas ted dostatek RAM tak bych zadny dalsi modul nekupoval a pri stavbe noveho PC pouzil DDR4 - bud Intel, nebo Zen (o kterem ale nikdo dnes nevi jak na tom bude vykonove).
Intel pouziva DDR3 jen u socketu 1150, ktery byl nahrazen aktualnim socketem 1151.
AMD pouziva DDR3 pouze u dnes jiz historickeho socketu AM3, jehoz vyvoj se zastavil v roce 2012, Zen ktery vyjde za dva mesice pouziva taktez DDR4.
Pokud bys chtel pouzit DDR3 pamet, musel bys vybrat bud Intel se socketem 1150, nebo AMD se socketem AM3.
Pak uz zalezi pouze na pouziti PC - pri zpracovani videa to nevadi, ale ve hrach ma napriklad FX-8350 pouze polovicni vykon nez I5-6500.
V pripade ze mas ted dostatek RAM tak bych zadny dalsi modul nekupoval a pri stavbe noveho PC pouzil DDR4 - bud Intel, nebo Zen (o kterem ale nikdo dnes nevi jak na tom bude vykonove).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 5849
-
od Jirka88
Zobrazit poslední příspěvek
26 úno 2025 19:14
-
-
PSU kompatibilita s novou základní deskou Příloha(y)
od Viktor737 » 26 zář 2024 17:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 17
- 4973
-
od Viktor737
Zobrazit poslední příspěvek
29 zář 2024 15:04
-
-
-
Doplnění RAM paměti Příloha(y)
od bugicek7lpCZ » 09 zář 2024 20:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 25
- 7468