Čaute, dnes jsem udělal příšernou hloupost. Potřeboval jsem vyměnit RAM v notebooku a nevšiml jsem si, že notebook není vypnutý, ale jen v režimu spánku. RAM jsem vyndal, dal tam jinou a potom jsem zjistil, že byl notebook celou dobu zapnutý. Notebook jsem natvrdo vypnul protože po otevření byla samozřejmě černá obrazovka a notebook nereagoval. Jenomže notebook teď nejde zapnout. Nereaguje na nic, ani nesvítí dioda když připojím adaptér. Zkoušel jsem tam vrátit původní RAM, resetovat BIOS, nebo zkusit zapnout úplně bez paměti, avšak stále stejný výsledek, notebook vůbec na nic nereaguje.
Prosím vás tedy o pomoc, notebook nutně potřebuji k práci, a tak doufám, že jsem jej úplně neumrtvil. Možná bych jej mohl zkusit reklamovat, ale nevím, můžou přijít na to, že jsem zasahoval do zapnutého notebooku? Stál mě celoživotní úspory, takže snad se to povede vyřešit.
Jedná se o Lenovo ThinkPad L560.
Díky
Výměna RAM v zapnutém notebooku Vyřešeno
- HappyMental
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Výměna RAM v zapnutém notebooku
I use Arch BTW
Re: Výměna RAM v zapnutém notebooku
S vyndanou baterii se to chova jak?
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Zkusil bych na pár minut vypojit baterii i napájecí kabel. Pokud i potom notebook nebude vykazovat žádnou aktivitu a nebude svítit ani LED, tak jsi ho pravděpodobně neodborným zásahem zkratoval.
Zjistit to můžou, ale i nemusí. (pokud je teda RAM volně přístupná) Ale pokud jsi tam urval nějaké bezpečnostní pojistky, nebo nálepky, s reklamací se rozluč
Zjistit to můžou, ale i nemusí. (pokud je teda RAM volně přístupná) Ale pokud jsi tam urval nějaké bezpečnostní pojistky, nebo nálepky, s reklamací se rozluč
- HappyMental
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
S vyndanou baterií také nic, ani dioda u adaptéru nesvítí. Zkoušel jsem i vyndat ssd a zkusit zapnout úplně očesaný notebook, avšak bez úspěchu.
I use Arch BTW
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Tak jsi ho zabil 
Může to být cokoli. Od zlomeného pinu, přes poškození základní desky při výměně, po zkratovanou desku

Může to být cokoli. Od zlomeného pinu, přes poškození základní desky při výměně, po zkratovanou desku
Naposledy upravil(a) nations112 dne 26 pro 2016 12:21, celkem upraveno 1 x.
Rozebrat a zmerit vsechny pojistky, budou oznacene F a nejake cislo.
Nebo reklamovat a hrat blbeho ze absolutne nemas tuseni, jak se to mohlo stat, zes to zapnul a ono nic.
Jinak pri vymene RAM se notebook pouze nevypina, ale musi se vyndat i baterie a samozrejmne odpojit adapter.
Nebo reklamovat a hrat blbeho ze absolutne nemas tuseni, jak se to mohlo stat, zes to zapnul a ono nic.
Jinak pri vymene RAM se notebook pouze nevypina, ale musi se vyndat i baterie a samozrejmne odpojit adapter.
- HappyMental
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Zatím díky za rady, mám tu menší update: dal jsem do notebooku původní plotnový hdd, jednu RAM a bez baterky najede, nerozumím, proč tomu tak je když bez disku a bez RAM vůbec nereagoval.
petr22: tak to jsem udělal další hloupost, že jsem neodpojil baterku, mám notebook jen krátce a předtím jsem notebook nikdy neměl, takže vyndat baterku mě vůbec nenapadlo, ikdyž je to logické... nepřemýšlel jsem
petr22: tak to jsem udělal další hloupost, že jsem neodpojil baterku, mám notebook jen krátce a předtím jsem notebook nikdy neměl, takže vyndat baterku mě vůbec nenapadlo, ikdyž je to logické... nepřemýšlel jsem
I use Arch BTW
Vyndana baterie, odpojene napajeni ---> nemuze byt ani zapnuty ani v rezimu spanku.
Zalezi na tom jak tam ty moduly davas - pokud pritom spojis sousedici piny ve slotu, muzes znicit zakladni desku.
Nech to vyple bez baterie tak 15 minut a skus to znova.
Zalezi na tom jak tam ty moduly davas - pokud pritom spojis sousedici piny ve slotu, muzes znicit zakladni desku.
Nech to vyple bez baterie tak 15 minut a skus to znova.
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
S diskem to pravděpodobně nebude mít nic společného. Může to být cokoli. Vadná nová RAM, RAM kterou notebook nepodporuje, jeden ze slotů může být vadný... 

- HappyMental
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Výměna RAM v zapnutém notebooku Vyřešeno
Tak notebook už funguje. Naštěstí pro mě je zdá se blbuvzdorný. Netuším, co s tím bylo a ani jak jsem jej opravil. Zkoušel jsem různé kombinace hw a pak to najednou začalo fungovat ve stavu, kdy předtím ani nesvítila dioda napájení.
Každopádně děkuji všem za rady, propříště si budu dávat větší pozor.
Každopádně děkuji všem za rady, propříště si budu dávat větší pozor.
I use Arch BTW
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2241
-
od viktorsavo
Zobrazit poslední příspěvek
23 pro 2024 13:29
-
- 10
- 4439
-
od Montys
25 lis 2024 14:04
-
-
Výměna GPU a CPU update BIOSu.? Příloha(y)
od bugicek7lpCZ » 27 úno 2025 12:29 » v Taktování a další úpravy PC - 2
- 11066
-
od bugicek7lpCZ
27 úno 2025 12:51
-
-
- 3
- 3492
-
od falco_dee