Názor na TV, případný výběr.

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Názor na TV, případný výběr.

Příspěvekod richchie » 27 pro 2016 21:56

A tady je návod,který jsem vyhrabal na netu.Pro začátek ti to bude stačit.
http://leteckaposta.cz/514348516

v manuálu k tv si přečti jak soubor z tv dostaneš na flešku-pak upravíš a stejným způsobem dostaneš zpátky.

Reklama
Těsňa
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Těsňa » 29 pro 2016 11:33

Ani v E-manualu ani v normálním tištěném, jsem nic jako kopírování programů na usb nenašel. Jsem slepí, nebo je možné, že to tam Samsung nemá?

//EDIT: Návody mě tahají do do: MENU-Kanál-Přenos seznamu kanálů.
Jenomže já mám: MENU-Vysílání- a chybí přenos seznamu kanálů.
Takže netuším, jak to přetáhnout.
Macbook Pro 13" 2012- Prodáno

iPhone 4S 16GB Black- Darováno
iPhone 5s 16GB Gold- Prodáno
iPhone 6 Plus 128GB Black- Prodáno
iPhone 6s 64GB Gold- Prodáno
iPhone 7 128GB JetBlack- Prodáno
iPhone X 64GB Silver - Darováno
iPhone 11 Pro 64GB Green

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 29 pro 2016 13:06

Možná se to bude lišit ovladačem a skladbou menu.Tohle jsou na staré tv-
http://www.samsung.com/cz/experience/tv/smarttv/navody-9.html

a úprava se dělala v Samsung Channel List PC Editor a poslední verze je 1.10 a na mé smart už nefunguje.Je prostě chytřejší.

Já to stahuju-ovladač-setting-vysílání-nastavení pro pokročilé-pin-4x 0 a přenos seznamu kanálů.Jsou tam dvě možnosti-na flešku nebo obráceně.Pokud nahraješ upravené do tv tak si po nahrátí udělá restart a je hotovo.

Těsňa
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Těsňa » 29 pro 2016 18:14

Tak jo, nakonec jsem to měl ještě trošku jinak než ty, ale našel jsem to a seřazeno- super vychytávka. Děkuji za tvou trpělivost. :)

Co se týče TV:

- Po zapnutí je celkově pomalejší, po chvilce už vše super a reaguje rychleji.
- Co se týče obrazu tak koukám na klasické sd vysílání tam to hodnotit nemůžu, ale barevně je taková ,,vyblitá" musel jsem si malinko pohrát v nastavení. Ale moc mě to nebaví, takže jsem to po chvíli nechal a zatím v pohodě.
- Když pustím film přes pc (HD) tak obraz krásnej.

Telku mám první den, takže tohle jsou mé prozatimní pocity. Za ty peníze jsem spokojený až moc a ta velikost 60" :thumbup: :inlove: Moc, moc změna.. Oproti 102 cm :D
Přílohy
IMG_3762.PNG
Macbook Pro 13" 2012- Prodáno

iPhone 4S 16GB Black- Darováno
iPhone 5s 16GB Gold- Prodáno
iPhone 6 Plus 128GB Black- Prodáno
iPhone 6s 64GB Gold- Prodáno
iPhone 7 128GB JetBlack- Prodáno
iPhone X 64GB Silver - Darováno
iPhone 11 Pro 64GB Green

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 29 pro 2016 19:59

Po zapnutí je celkově pomalejší, po chvilce už vše super a reaguje rychleji.

To i u mě,když předělám programy.Je to cca. 10 sec. a pak jede normálně.Potřebuje načíst menu.Je to co tam všechno máš.
Já smart-hbbtv-pozemní+sat skylink+další sat a točí si to motorem.Co se týče barev tak jsem na to nemusel sáhnout a je to špička.Mám také menší rozměr a verze dopočítávaného 4K.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 30 pro 2016 07:37

Těsňa píše:Telku mám první den, takže tohle jsou mé prozatimní pocity. Za ty peníze jsem spokojený až moc a ta velikost 60" :thumbup: :inlove: Moc, moc změna.. Oproti 102 cm :D

Mám doma TV velkou 107 cm (42") a když jsem jí porovnával od oka se sestřinou 139 cm (55") co jsem jí koupil, tak se mi moc větší nezdá, možná trochu na výšku. Když jsem přecházel na mou 107 cm z CRT 55 cm tak byl pro mě efekt obrovský, skoro jsem chodil kolem nové TV po špičkách a lapal po dechu :lol: Takže jsem se rozhodl, že budu upgradovat vždy o 200% velikosti, z metru na 2 metry ... až bude něco dostupné za přijatelnou cenu.

To že telky s tunerem DVB-S/S2 točí s motorem není po rozkoukání žádná extra výhra, protože po začtení do manuálu najdeš samá ale ... umí třeba jen 16 pozic pro družice, ovládání sat funkcí velmi nešikovné, vše pomalé a jedním kliknutím můžeš přijít o veškeré nastavení, které potom složitě ladíš několik hodin. Takže jsem o pár měsíců později koupil pořádný sat box a pohodlí s rychlostí a funkcemi proti TV neporovnatelné!

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 30 pro 2016 08:52

To že telky s tunerem DVB-S/S2 točí s motorem není po rozkoukání žádná extra výhra, protože po začtení do manuálu najdeš samá ale ... umí třeba jen 16 pozic pro družice, ovládání sat funkcí velmi nešikovné, vše pomalé a jedním kliknutím můžeš přijít o veškeré nastavení, které potom složitě ladíš několik hodin-
otázka jaké telky.
Na můj vkus to má samsung celkem vychytané.Když jedním kliknutím přijdu o vše tak to v pohodě zase za cca. 5 sec. nahraju z flešky zpět a jsem tam,kde jsem začal.Co se týče točení tak nevidím žádný rozdíl oproti boxu,protože točí pomocí usals a tam je prodleva stejná a naopak to je třeba vidět na astrách 23,5 a 19,2,kde se zdá,že je tv rychlejší než můj dosavadní tuner humax.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 30 pro 2016 09:58

Třeba si vystačíš s pár pozicemi pro družice, já mám ale v seznamu od západu do východu téměř vše co existuje a je z mé pozice dostupné. Parabolu mám 115 cm a nyní přes 3 300 TV kanálů. Také filtrování je o 1 000% lepší ze sat boxu než z TV. Z vlastní zkušenosti mohu mluvit jen o LG, dle mého sat hardweráře co mi zapojoval motor jsou na tom ostatní telky podobně. Máš dobrý, že si můžeš vyhrábnout seznam stanic, v PC si s tím vyhrát a zase šoupnout zpátky. To já dělám u sat boxu.

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 30 pro 2016 10:54

Máš dobrý, že si můžeš vyhrábnout seznam stanic-vždyť ty také.Ten program co jsem dal odkaz funguje i pro lg.A k čemu takové kvanta programů a stihneš je všechny projet?Dva sat+ pozemní a je jich tam 700?A co se týče výběru družic tak tam je volba všeho co momentálně lítá a je možné naladit.Stačí namačkat seznam družic a samo se ladí a otáčí,ale k čemu?Volných programů rapidně ubývá a nehodlám platit zahraniční karty.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 30 pro 2016 11:40

Já jedu přes sat, tedy ne přes TV. DVB-T nepotřebuji, takže ani kvůli DVB-T2 nehodlám inovovat. Mám plný FreeSat (i všechny FilmBoxy, HBOčka a Cinemaxy), který mi skladbou vyhovuje nejvíce, ale má i nedostatky. Dříve jsem měl i plný SkyLink a poláky. Free kanály se často opakují po různých pozicích, občas mrknu na španělský stanice až úplně na západě, mají tam 2 kanály kde jen jak surfují na prknech po moři (24 hod denně) a na TurkSatu měli extra kanál, co se vysílal jen krb s praskajícími plameny (24/7/365) :lol: Já mám tolik kanálů spíš pro inspiraci, třeba jsem přišel v noci ve 2 hodiny z práce a náhodou chytil pěkný film (ale třeba od poloviny vysílání). Zjistím že je super, kouknu na název a stáhnu do PC ... Na slovanský kanály mohu koukat bez překladu a občas projedu, co vysílají ve světě. Například mě zajímá japonská NHK HD, zajímavé vysílání v nejvyšší neosekané kvalitě.

Navíc v sat boxu mohu mít až 32 filtrů, LG zvládá jen 4 a nenechá si je přejmenovat.

MartinZX9R
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod MartinZX9R » 30 pro 2016 12:58

Těsňa píše:Tak jo, nakonec jsem to měl ještě trošku jinak než ty, ale našel jsem to a seřazeno- super vychytávka.

Ahoj. Když vyexportuješ seznam kanálů na flešku, má ten soubor příponu .scm?
Mám totiž stejnou TV (UE60J6282) a po exportu je na flešce ZIP archiv a ani jeden soubor v něm nemá příponu .scm.
Gigabyte B760 Aorus Elite AX (Intel B760), Intel Core i7-13700K + Noctua NH-D15S, Kingston Fury Beast Black (2x 32GB), Gigabyte GeForce RTX 4070Ti Gaming OC 12GB, Samsung SSD 980 Pro M.2 - 2TB, Asus Xonar DSX, Fortron Hydro G 850 Pro - 850W, Be Quiet! Pure Base 500FX, Samsung Odyssey G50A 27", MSI Clutch GM41 LW Wireless, MSI Vigor GK50, W11 Pro 64bit.

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 30 pro 2016 14:33

Zip se nerozbaluje.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek