Weslo píše:Sektor píše:. Taktování beru jako tuZing PC - dříve nebo později člověku dojde, že je to spíše na škodu než k užitku.
to může napsat jen ten který o tom nic neví

Nebo člověk, který složil i 36 PC za den, doma měl DOPOSUD vše taktované a vždy po pár letech (PC davam mezi rodinou generacne, takže třeba Voodoo2 z 1997 porad funguje jako server PC...), odesly.
-Klidne si tam dejte vodni chlazeni a ja nevim co vsechno, nicmene je vzdy lepsi dane frekvence nahodit v zakladu a se zakladnim prislusenstvim BEZ PROBLEMU, nez neco "trapit" a davat penize do toho, aby to jelo ... Jestli mám 6000+ a dám to na 6400+ nebo tam 6400+ narvu je mi jedno - keinuv CPU mi ukazal v 3D MARKU (demence ja vim, ale byl to v ten den jediny test na stabilitu PC) o 110 bodu mene, coz je samozrejme zanedbatelna hodnota a vliv maj na takove veci spise grafiky apod. Nicmene je to hezky priklad toho, ze u CPU ala 6000+ a vyse nema smysl pridavat 200Mhz protoze to stejne nepoznate (v bezne praxi - par vterin v komprimaci WinRaru nebo grabovani videa je pro mne absolutne nezajimave , v soucasnych hrach pak to 1-2 FPS uz tim tuplem ....
Jako nic proti taktování nemám, ale beru to jako chiptuning na auto ... jasně, přidá to výkon (většinou REALNYCH 10% MAX, u novych her pocitejme tak 1-3 FPS(crysis 1-2 hh) - od toho je tu grafika, ktera na taktu taky extra moc neprida) a zaver je ten, ze to sice 2 roky jede v pohode, ale pak uz nemusi jet vubec. Ruku na srdce a paradox je ten, ze kdo z nas ma doma grafiku 2 roky, CPU 2 roky apod ... takoveto veci maj svou zivotnost a pokud jim "vetsinou zbytecne" pridavate na vykonu, zbytecne to pak take putuje do srotu.
-To mas to stejne, jako si nekdo poridi 2x 8800GTS, pritom mu to bude zrat 2x více W a porad vyjde draz a pojede v nekterych vecech mnohem hure , jak 3870X 2. Ale do toho vám mluvit více nebudu ... pro mne jsou doby 500Mhz@900Mhz (XP temer NEJELY/ pak JELY) davno pryc a takove simrani v zadecku uz nemam , abych vytahl z dane veci co mam co nejvice jen proto, abych proste byl "PAN TAKTER"

[2008-07-12] BAN na 60 dní. Pravidlené urážky uživatelů, vyvolávání hádek, neúcta k moderátorům a nerespektování pravidel fóra. Slova jako Debil, imbecil, idiot opravdu nepovažujeme za slušná, nemohou být tolerována.