Parametry:
Grafika- AMD Radeon HD 6770M 2Gb
Procesor- Intel Core i7 2670QM Sandy Bridge (čtyřjádro, 8 vláken), Turbo boost z 2,2Ghz na 3,1
Ram- 8Gb DDR3
HDD- 500 a 750Gb
OS- Win7
Přepínatelná grafika mezi Intel a AMD, zde ale problém není, všechny hry mám manuálně přepnuté na AMD.
Jako příklad porovnám můj noťas a přítelův pc. On má dvoujádrový procák 2,7Ghz intel Pentium E5400, 4Gb ram a měl grafiku slabší než je moje. Přesto vklidu rozjíží hry, které u mě mají i 1Fps za 30sekund. Nedávno si koupil novou grafiku, tuším Nvidia 650. Jako první příklad uvedu GTA V. U něj jede v pořádku, bez jakéhokoli sekání. U mě začne na 25 fps a během dvou minut to klesne na 15 a za chvíli hraju na 10fps... Ano ty poklesy jsou způsobeny zahřátím a snížením výkonu, to vím. Noťas hřeje jak čert, přitom je vyčištěný a pravidelně měním teplovodivou pastu, párkrát jsem v zimě hrála na parapetu otevřeného okna wowko

Další příklad- hra Dead by Daylight. Jemu jede na 30 fps, u mě je to právě to 1Fps za 30 sekund. Procák je během hry vytížen na 100%. Kde je sakra problém? On nemá přetaktovaný procák a i když beru v úvahu že je noťasovský procák slabší než by byl jeho pc protějšek, takovéhle rozdíly jsou nesmyslné. Hry co mám podle minimálních HW požadavků rozjíždět s velkou rezervou jedou stěží na 15fps, někdy míň. Aspoň to Csko funguje na 60ti...