Zdravim,
pocitac mi fungoval bez problemu dokud jsem ho pred par dny neotevrel a nevytahnul jednu z RAMek. Bez nastartovani jsem ji vsak ihned vlozil zpet a PC az pote zapnul. Avsak jiz nechce nastartovat. Cca 5 sekund jede spolu s vetraky jak na zdroji, grafice tak i na chladici procesoru. Na zakladni desce se rozsviti i ledky. Avsak pokud se ma ozvat nejake pipnuti ci jiny signal zavady tak se nic nestane a zhruba po tech 5s se pocitac vypne a nasledne zase samovolne nastartuje a tak porad dokola dokud nevypnu zdroj nebo nepodrzim power tlacitko na bedne.
Zkusil jsem dat vga do starsiho stroje a ten nabehnul. Take jsem zkusil vymenit zdroj za podobny ale ani to nepomohlo. Zkusil jsem pc nastartovat jen s jednou ramkou ale take nic. Procesor, MB ani ramky ale nemam jak vyzkouset v druhem PC. Do biosu se take nedostanu protoze mi nenaskoci monitor ani klavesnice.
Sestava:
Seasonic SS-500ET 500V
Intel core i5-3570K
Vga ATI Gigabyte hd7950 3GB DDR5
MSI Z77A-G45-Z77 s.1155 DDR3
RAM Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz
Diky za rady.
PC nestartuje Vyřešeno
Re: PC nestartuje
Ty ramky mas ve stejne barvě ne? 

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Dal jsem je do puvodnich slotu. Ano.
A neni mozne ze si neco vypojil omylem? Me se stalo ze jsem mel zakladni desku blbe zapojenou tak bylo to podobne roztocil se vetracek apod a potom se to vyplo zkontroluj pokud mas vse zapojene uplne na těsno
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
VlejKO píše:A neni mozne ze si neco vypojil omylem? Me se stalo ze jsem mel zakladni desku blbe zapojenou tak bylo to podobne roztocil se vetracek apod a potom se to vyplo zkontroluj pokud mas vse zapojene uplne na těsno
To ne protoze kdyz jsem menil zdroj tak jsem vse zapajel nanovo.
Napis mi tvuj zdroj,zakladni desku a ramky ... Tam bude problem s kompatibilitou si myslim
Vždyť mu to jelo, tak proč by měl být problém s kompatibilitou ?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
VlejKO píše:Napis mi tvuj zdroj,zakladni desku a ramky ... Tam bude problem s kompatibilitou si myslim
Ze by nekde nastal problem az po trech letech provozu ? Nicmene seznam komponentu je v prvnim prispevku. Nejvice se bojim jestli jsem si neodpalil procesor nejakym statickym vybojem. Ale nijak jsem se ho nedotykal tak netusim.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Jeste me tak napadlo jestli to nemuze byt treba nedostatkem teplovodive pasty na procesoru. Moc se v tom nevyznam ale mel jsem dojem ze je ji tam nejak poskromnu. Ale to by se asi pocitac vypnul az po delsi dobe a ne behem par sekund hmm.
- filip.bazant98
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
a jakým z postupů jsi vyndaval tu RAMku 1.Postup:1.Vypnout PC., 2.odpojit zdroj od napájecího kabelu., 3.zapnout PC bez napájení(Důvod: vybytí kondenzátorů)., 4.vyndat RAM kartu
nebo 2.postup: 1.Vypnout PC., 2.vyndat ramku
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
filip.bazant98 píše:a jakým z postupů jsi vyndaval tu RAMku 1.Postup:1.Vypnout PC., 2.odpojit zdroj od napájecího kabelu., 3.zapnout PC bez napájení(Důvod: vybytí kondenzátorů)., 4.vyndat RAM kartu
No jako hlupak jsem pouze vypnul zdroj, ale na napajeci kabel jsem zapomnel. Doslo mi to az prilis pozde. Od zacatku se obavam ze problem nastal zde. PC je uz v servisu, tak uvidim co mi reknou po diagnostice. Ale zrejme to nebude nic lichotiveho.
Zrejme budu muset upgradovat stroj, ale uz jsem nad tim premyslel posledni 2 mesice, tak uvidim. Treba ted klesnou ceny HW, tak dokoupim nove komponenty, ale to je uz jine tema :)
Zasadni problem je v tom, ze upgradovat procesor a zakladni desku nemelo smysl - kdyz si koupis I5-6500, budes muset koupit i DDR4 pamet a budes mit naprosto stejne vykonny procesor jako jsi mel predtim.
Zpět na “Problémy s hardwarem”