Dobrý večer všem,
jelikož jste mi vždy skvěle poradili, tak se na vás obracím znovu. Poslední dobou se mi stává, že hry, na které se těším, mi nejedou tak dobře, jak bych si přál. U třetího Zaklínače to ještě šlo, protože nejsem ten typ, co musí mít všechno na ultra nastavení, aby byl spokojený. Takže na takový mix low a medium to běželo, dá se říci obstojně. Zásekům jsem se ovšem nevyhnul. Před koncem roku jsem se odhodlal k nainstalování bety Kingdom Come: Deliverance, tedy hry, na kterou se jako milovník historie opravdu velmi těším. K mému nemilému překvapení jsem zjistil, že ani na minimální nastavení to není hratelné. Dostávám okolo 15 fps a navíc se to pořád propadává a kolísá. Budiž, je to beta, takže jsem nějaké výkony nečekal, ale tohle je už opravdu příliš málo. Nový Deus Ex mi na mix low a medium detailů taky nejede nijak skvěle a tak jsem se rozhodnul, že je asi čas na upgrade grafiky.
Můj stávající stroj:
základní deska: ASUS M5A97 EVO R2.0 (http://www.alza.cz/asus-m5a97-evo-r2-0-d355421.htm)
procesor: AMD Vishera FX-8350 (https://www.czc.cz/amd-vishera-fx-8350/116666/produkt)
a jeho chlazení: CoolerMaster Hyper 412S(http://www.czc.cz/coolermaster-hyper-412s/99861/produkt)
grafická karta: MSI N770 TF 2GD5/OC (https://www.czc.cz/msi-n770-tf-2gd5-oc/130128/produkt)
ram: Kingston 8GB KIT DDR3 1866MHz CL9 HyperX XMP Predator Series (http://www.alza.cz/kingston-8gb-kit-ddr ... 348867.htm)
zdroj: Seasonic S12II-620 80Plus Bronze 620W Retail (http://www.alza.cz/seasonic-s12ii-620-8 ... lternativy)
skříň: Corsair 300R Carbide (http://www.alza.cz/corsair-300r-carbide ... 299316.htm)
Pokud by to bylo možné, tak bych vyměnil pouze tu grafiku (plus možná ramky, ať se dostanu na 16 gb). Do nadpisu jsem dal "s výhledem do budoucna", protože je mi jasné, že za (dejme tomu) rok budu muset nejspíš koupit celé nové PC. Jelikož se v hardwaru vůbec nevyznám a výše zmíněný stroj jsem si sestavil s velkým přispěním Clorkyho a Marfyho, kteří mi neustále radili co a jak dělat, tak se raději ptám opět tady. :)
Co se samotné grafiky týče, tak uvažuji nad GTX 1060 a RX 480, v úvahu by možná přišla i GTX 1070. Koukal jsem na různé benchmarky a testy, ale každý měl nějak rozdílný výsledek, takže jsem z toho spíše na rozpacích, než aby mi to pomohlo se rozhodnout. Naopak jsem narazil na výraz bottleneck, který znám spíše z demografie. Dovtípil jsem se, co to může znamenat v souvislosti s hardwarem, ale vůbec netuším, jak rozpoznat zda by mi můj procesor tedy "nebottleneckoval" nějakou z výše zmíněných grafických karet. A tudíž jestli má nová grafická karta vůbec smysl.
Ohledně druhé zmíněné věci, tedy ramek. Rád bych nejspíš navýšil počet gb z 8 na 16, jelikož doporučené požadavky nových her uvádějí 16 gb jako základ. Ovšem s tím, že bych ony ramky za ten rok (nebo nějakou blíže nespecifikovanou dobu) přemístil do nového PC. Jak jsem již psal výše, tak se v HW opravdu prdlajs vyznám a tedy se ptám i na takovou drobnost, promiňte mi. :)
Poslední věcí, kterou zde zmíním je, že výše sepsaná sestava (tedy včetně zdroje), je zhruba 4 roky stará (kromě CPU a GPU, které jsou staré 2,5 roku). Zmiňuji to proto, jelikož jsem si přečetl nějaký článek o důležitosti zdroje v souvislosti s GPU. Jelikož nemám nejmenší představu o tom, jak dlouho může zdroj vydržet, chtěl jsem vám poskytnout úplné a kompletní informace.
Předem děkuji za rady :)
Upgrade stávající grafické karty s výhledem do budoucna Vyřešeno
Upgrade stávající grafické karty s výhledem do budoucna Vyřešeno
Naposledy upravil(a) imhoor dne 08 led 2017 23:46, celkem upraveno 1 x.
Re: Upgrade stávající grafické karty s výhledem do budoucna
Koupil bych GTX 1070 od MSI Gaming X. Ta aspoň nějaký čas vydrží.
16GB RAM na hry určitě.
FX-8350 tě už bude v některých hrách limitovat. Musel by si koupit nový CPU + MB + RAM a to by tě vyšlo na dalších 12 tis.
Osobně bych koupil novou grafiku + 8GB RAM a nechal to dožít tak jak to je.
Zvážil bych i koupi SSD disku. Zrychlí to veškerou práci s Windows.
16GB RAM na hry určitě.
FX-8350 tě už bude v některých hrách limitovat. Musel by si koupit nový CPU + MB + RAM a to by tě vyšlo na dalších 12 tis.
Osobně bych koupil novou grafiku + 8GB RAM a nechal to dožít tak jak to je.
Zvážil bych i koupi SSD disku. Zrychlí to veškerou práci s Windows.
Fractal Design Define R6 TG (6x Noctua A14 ULN) - Intel Core i9-9900K @ 4,9GHz (Noctua D15S) - ASUS Z370 MAXIMUS X APEX - 16GB G.Skill Trident Z DDR4 4000Mhz - MSI GTX 1080 Ti Lightning Z 11GB (ACEX IV + 3x Noctua A9 PWM) - Samsung 960 PRO 512GB + ADATA SX8200 PRO 2TB + Samsung SpinPoint M9T 2TB - Corsair RM650X - 27" LG 27GL850 @ 144Hz + 24" DELL P2419H
- KingGustavo
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Souhlasím s Vulvou ten CPU můžeš přetaktovat a dostat z něj vyšší výkon Cca 4,6Ghz by si z něj dostal měl. Máš v bedně nějaké další ventilátory? Ty by případně taky šli přidat. Vzal bych také tu 1070 od MSI.
CPU:AMD Vishera FX-8350@4,7Ghz
GK:GIGABYTE HD 7850 WINDFORCE 2GB
MB:GIGABYTE GA-990FXA-D3 - AMD 990FX
RAM:Corsair Vengeance Black 16GB (2x8GB) DDR3 1866 CL9
PSU:Fortron AURUM 600W
HDD:WD Caviar Blue EX - 1TB SSD:KINGSTON HYPER X FURY 120GB
CASE:CoolerMaster Storm Scout (SGC-2000-KKN1-GP)
GK:GIGABYTE HD 7850 WINDFORCE 2GB
MB:GIGABYTE GA-990FXA-D3 - AMD 990FX
RAM:Corsair Vengeance Black 16GB (2x8GB) DDR3 1866 CL9
PSU:Fortron AURUM 600W
HDD:WD Caviar Blue EX - 1TB SSD:KINGSTON HYPER X FURY 120GB
CASE:CoolerMaster Storm Scout (SGC-2000-KKN1-GP)
FX-8350 nebude limitovat jen v nekterych hrach, ale temer ve vsech a to tak, ze hodne.
Pouhou vymenou za I5-6500 dojde az ke zdvojnasobeni (!) FPS s GTX 1070.
Jedinou vyjimkou bude tech nekolik her ktere vyuzivaji Direct X12 nebo Vulkan, kde jde u AMD vyuzit vsechna jadra a ne pouze 4.
FX-8350 nema smysl taktovat, protoze dvojnasobny vykon z ni dostat nejde a polovina jader se navic bude vzdy flakat.
Pouhou vymenou za I5-6500 dojde az ke zdvojnasobeni (!) FPS s GTX 1070.
Jedinou vyjimkou bude tech nekolik her ktere vyuzivaji Direct X12 nebo Vulkan, kde jde u AMD vyuzit vsechna jadra a ne pouze 4.
FX-8350 nema smysl taktovat, protoze dvojnasobny vykon z ni dostat nejde a polovina jader se navic bude vzdy flakat.
Děkuji za odpovědi a omlouvám se, že píšu až teď. Dříve jsem to nestíhal.
Nakonec jsem se rozhodl, že teď to nechám být a našetřím na celé pc. Tím pádem vás tady budu za nějaký čas žádat o rady znovu. Pro celou sestavu. :)
Téma označuji jako vyřešené a ještě jednou děkuji za vaše odpovědi. Už jen to přečíst muselo chtít trochu času. :)
Nakonec jsem se rozhodl, že teď to nechám být a našetřím na celé pc. Tím pádem vás tady budu za nějaký čas žádat o rady znovu. Pro celou sestavu. :)
Téma označuji jako vyřešené a ještě jednou děkuji za vaše odpovědi. Už jen to přečíst muselo chtít trochu času. :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2716
-
od Kogaku
Zobrazit poslední příspěvek
31 kvě 2025 19:19