Ahoj vespolek,
po obnově dat ze dvou HDD které byly původně v NTB v raidovém poli se mi sice podařilo data obnovit ovšem některá data jsou poškozená nebo nějakým způsobem zmutovaná. Nějakou tu hudbu a podobně vem čert ale ani část fotek mi nejde otevřít a i když tomu moc nedávám, chci se tu přinejmenším ujistit, že jsou opravdu nadobro v čudu.
Tady přikládám jednu poškozenou fotku: FOTKA
Předem díky za pomoc.
Poškozené JPEG soubory Vyřešeno
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Poškozené JPEG soubory
Poskozeny JPG se opravit neda.
Nicmene pokud ty disky byly v mirroru, lze skusit obnovu z obou dvou a pak jeste obnovu bez pouzit MFT, ciste prohledani disku sektor po sektoru na JPG soubory.
Nicmene pokud ty disky byly v mirroru, lze skusit obnovu z obou dvou a pak jeste obnovu bez pouzit MFT, ciste prohledani disku sektor po sektoru na JPG soubory.
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Prohlížeč píše že ho nemůže otevřít ale co já vim jestli se to třeba nedá ještě nějak zpravit. Obnova samozřejmě probíhala z obou disků zároveň pomocí programu který je připojil opět do raidu a poté data kopíroval na jiný disk. Část fotek je obnovená správně a část ne tak jsem chtěl aby se na to podíval někdo kdo tomu rozumí trochu víc než já...
Ten soubor obsahuje nahodna data, ktera jsou zapsana na sektorech disku kde mel byt soubor. Je to smes jednicek a nul co nedava smysl.
Pokud ten nebyl mirror ale nekdo dostal ten sileny napad ze z toho udela strip tak obnova vetsiny dat bude nemozna.
Pokud ten nebyl mirror ale nekdo dostal ten sileny napad ze z toho udela strip tak obnova vetsiny dat bude nemozna.
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
No je možné že se data poškodila už na disku když odešel NTB. Tak či tak ty původní disky už stejně nemám takže jestli ty soubory nepůjdou zachránit tak jak jsou tak je jim konec.
V tom souboru není vůbec nic co by dávalo nějaký smysl, leda že by ty disky byly šifrované. Nebo nějaký šifrovací virus? Každopádně tam není co opravovat, je to změť úplně náhodných binárních dat.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Takže jsi to obnovoval na stejný disk?
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Poškozené JPEG soubory Vyřešeno
faraon píše:V tom souboru není vůbec nic co by dávalo nějaký smysl, leda že by ty disky byly šifrované. Nebo nějaký šifrovací virus? Každopádně tam není co opravovat, je to změť úplně náhodných binárních dat.
Toho jsem se právě bál ale je to divné. Pět souborů v řadě je OK a jeden ne a pak zase dalších pět OK...
X píše:Takže jsi to obnovoval na stejný disk?
Né, taková trubka nejsem. Data se kopírovala na úplně jiný disk.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Bitová kopie poškozené SD karty - náhledy OK, fotky ne Příloha(y)
od simio.simsoft » 18 pro 2024 21:59 » v Problémy s hardwarem - 1
- 2775
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
18 pro 2024 23:15
-
-
-
Soubory ve složkách na externím HDD se nezobrazují
od Ghoust23 » 12 led 2025 20:40 » v Problémy s hardwarem - 7
- 3304
-
od petr22
14 led 2025 12:27
-
-
-
eqkes = nejdou otevřít soubory (jpg, doc, xls...) Příloha(y)
od pajauh » 11 srp 2024 10:58 » v Vše ostatní (bezp) - 8
- 9356
-
od pajauh
24 zář 2024 18:07
-
-
- 3
- 3867
-
od buchtik
19 pro 2024 12:16
-
-
Ve složce stažené soubory zmizely fotky a videa- jak je zachránit?
od Ondras66 » 03 kvě 2025 19:28 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 4463
-
od petr22
05 kvě 2025 14:38
-