dos nevidi disk
posun dopredu disk mi zacal akceptovat kdys jsem odztranil propojky pokud je na master nebo slave bios ho sice vidi ale pri instalovani DOS mi vzdy zahlasi "disk is formated non compatible with DOS 6.22" . Zkousel jsem i jiny disk i jinou desku s rovnakym vysledkem .Takze tenhle problem ma vyresen .
Co se tyka druheho ten jeste trva .Kdys v CONFIG.SYS doplnim radek
DEVICE=C:\DOS\EMM386.EXE
DOS=HIGH
poruchove hlaseni se mi zmeni na
EMM386 inactive
Expanded memory data is inaccessible until EMM386 is re-activated
Bad command or file name
Kde by mohl byt zase problem ?
DOS=HIGH
EMM386 inactive
Bad command or file name

- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
V řádku DEVICE=C:\DOS\EMM386.EXE musíš doplnit buď RAN, nebo NOEMS, podle tohoto zpřístupňuje rozšířenou a horní paměť, nebo jen horní paměť. Jak velká paměť je v PC? Ještě upozorňuji, že první musí být tento řádek: C:\DOS\HIMEM.SYS.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
janv píše:posun dopredu disk mi zacal akceptovat kdys jsem odztranil propojky pokud je na master nebo slave bios ho sice vidi ale pri instalovani DOS mi vzdy zahlasi "disk is formated non compatible with DOS 6.22" . Zkousel jsem i jiny disk i jinou desku s rovnakym vysledkem .Takze tenhle problem ma vyresen .
DOS=HIGH
EMM386 inactive
Bad command or file name
No to je jasný. Asi nemáš správně naformátovaný disk. použij "format c: /s
a ta druhá hláška je taky jasná odkazuješ se cestou na c:\dos který tam nemáš... můžeš napsat univerzální cestu a to takhle:
PATH=A:\;C:\;C:\DOS\; (a další stejným způsobem)
DEVICE=EMM386.EXE
PATH je cesta kde má command.com hledat příkazy
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Vlož do disketové mechaniky disketu č. 1 s instalací DOS napiš A: a stiskni Enter. Na obrazovce se zobrazí A. Následně napiš FDISK.EXE a stiskni Enter - Spustí se tento program - Vyber (pokud se dobře pamatuji) bod 4 - zobrazit oddíly disku. Na disku by měl být alespoň jeden oddíl DOS (celý disk) a ten nastaven jako aktivní. Pokud není musíš oddíl vytvořit - nabídka bod. 1 a pak jej nastavit jako aktivní. Pokud se zadaří musíš disk po restart u PC, disk naformátovat. Před restartem vyjmi disketu a po restartu znovu vlož do mechaniky. To provedeš tak že opět napíšeš po promptu na obrazovce A: a Enter. Pak po zobrazení A na obrazovce napíšeš Format C: a Enter. Po naformátování disku opět PC restartuj, ale již tam disketu nech. Měla by naběhnout instalace DOSu. Dej vědět zda se daří, nebo jaké máš problémy.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 2468
-
od lucaso84