Pomoc při maturitě z výpočetní techniky

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Deenise
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Pomoc při maturitě z výpočetní techniky

Příspěvekod Deenise » 25 úno 2008 12:52

Zdravím všechny. Maturita se blíží a já zjistila, že nedokážu projít z počítačů pokud mi někdo většinu věcí nevysvětlí nějakým jednodušším způsobem. Nedokážu se naučit nazpamět něco čemu vůbec nerozumím, potřebuju mít jistotu, že vím o co jde a že to dokážu popsat svýma slovama. Proto se obracím sem, jestli by se nenašel někdo kdo rozumí věcem okolo počítačů - jsou tam otázky okolo hardwarů, typů obrázků, sítí, komprese i programování ve scheemu atd. Našel by se tu někdo takový??? Prosím pomozte. Snad se tu někdo takový najde.

//změna názvu

//mmm

Reklama
peta501
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: PLEASE HELP ME

Příspěvekod peta501 » 25 úno 2008 13:13

asi najde zkus tu otazku polozit kdyz budem vedet odpovime
Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

Deenise
nováček
Stav:

Příspěvekod Deenise » 25 úno 2008 18:04

Nikde jsem třeba nenašla jednoduše popsaný co to vlastně je barevná hloubka. Pokaždý je to jinak a složitě. Pak bych třeba potřebovala vysvětlit co je ISDN a WiFi - to akorát vím, že je bezdrátová síť, ale určitě se k tomu dá říct i víc.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

pozdrav

Příspěvekod memphisto » 25 úno 2008 18:06

přímo tady na fóru máš krásný článek o WIFI a tady máš něco o barevné hloubce a nakonec ISDN
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Deenise
nováček
Stav:

Příspěvekod Deenise » 25 úno 2008 18:23

Někdo mi říkal, že WIFI se nemusí používat jen jako internetové připojení, prý tím jdou "propojit" třeba i dva pc...je to pravda? A jak to vlastně udělám když budu chtít "WIFI internet"??

Tady je zadání celé další otázky: popis a struktura ASP internetových stránek, výhody použití, pojednání o různých technologiích aktivních serverových aplikací (např. PHP, ASP, ...)

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 25 úno 2008 18:31

Když použiješ google, dozvíš se vše. Pokud něčemu nebudeš rozumět, google opět najde odpověď. Akorát to chce trochu námahy a času. Stejně je ti myšlenka, že by někdo za tebe vypracoval maturitní otázky zde na foru, strašně protivná, že jo? :wink:

Na konkrétní otázky ti zde každý rád odpoví, WTZ.

Deenise
nováček
Stav:

Příspěvekod Deenise » 25 úno 2008 18:40

Většina otázek je stejně vypracovaná spolužáky bo nám to zadal učitel, ale problém je, že to stejně všichni dělali z netu, ať už přes google nebo přes Wikipedii, ale já to z těch článků na internetu nepochopím. Potřebuju to vždycky nějak jednoduše vysvětlit pár větama, abych si dokázala představit o co vlastně jde. Těch dvacet inteligentních vět okolo jádra mi nic neříká a já to jádro z toho neumím dostat. Proto jsem se obrátila sem...jestli by se tu nenašel někdo kdo by mi vše nějak jednoduše vysvětlil.

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 25 úno 2008 18:45

já se hlásím na hardware vymáčknu ze sebe maximum
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

Deenise
nováček
Stav:

Příspěvekod Deenise » 25 úno 2008 19:08

zao píše:já se hlásím na hardware vymáčknu ze sebe maximum

Předem díky. Název otázky je dné otázky je: CRT monitory, LCD a TFT displeje.
CRT jsem pochopila, že je asi klasický monitor, ale nedokážu si představit co bych k tomu měla vykládat. LCD jsem pochopila, že je plochý monitor a že se displej zkládá z tekutých krystalů nebo co. Ale když jsem si přečetla ten patnáctiřádkovej popis jak funguje, tak se mi otočily panenky a nevím z toho zhola nic. A co je TFT displej to nevím vůbec.

No a taky bych potřebovala pomoct s pojmy: Zvuková karta, modem a buffer. Možná taky principy tisku na různých tiskárnách. Třeba nechápu jak pracují termální a laserové tiskárny

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Koja » 25 úno 2008 19:11

Tak když už sme ti dobrodinci, tak zkusím oprášit, co sme se učili o sítích :lol: A v Dr.Scheemovi sme se tuším rok taky nějak přehrabovali (sice mi to nic nedalo, ale pamatovat bych si něco mohl :lol: ) .. tak do mě :| .. třeba se mi něco bude hodit aj u mojí letošní maturity 8)
Everybody lies so don't trust anyone. :)

Deenise
nováček
Stav:

Příspěvekod Deenise » 25 úno 2008 19:27

Koja píše:Tak když už sme ti dobrodinci, tak zkusím oprášit, co sme se učili o sítích :lol: A v Dr.Scheemovi sme se tuším rok taky nějak přehrabovali (sice mi to nic nedalo, ale pamatovat bych si něco mohl :lol: ) .. tak do mě :| .. třeba se mi něco bude hodit aj u mojí letošní maturity 8)

Třeba by se ti mohlo hodit co je to intranet, adresování e-mailů, DNS, WWW, HTTP a FTP :wink:
A ve scheemu bych potřebovala naprogramovat faktoriál jak rekurzí tak cyklem.
Dal bys něco dohromady?

peta501
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod peta501 » 25 úno 2008 19:31

nic proti ... ale nechces si to aspon naprogramovat sama ?? je to tvoje maturita ne nase... :wink:
Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pomoc při taktu Příloha(y)
    od ondyN » 14 led 2025 15:53 » v Taktování a další úpravy PC
    2
    6877
    od Dyonysos Zobrazit poslední příspěvek
    14 led 2025 16:19
  • Pomoc s webem
    od Tay » 09 úno 2025 15:53 » v Web-tipy a vaše weby
    5
    20247
    od Tay Zobrazit poslední příspěvek
    10 úno 2025 12:09
  • Pomoc s výběrem komponent
    od kurkisak » 02 pro 2024 14:48 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    1815
    od kurkisak Zobrazit poslední příspěvek
    02 pro 2024 18:11
  • Pomoc se zpomaleným notebookem
    od trefort » 29 zář 2024 14:02 » v Problémy s hardwarem
    8
    2867
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    30 zář 2024 10:04
  • PC do 20k (pomoc s dovýběrem komponent)
    od insider » 27 zář 2024 16:46 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    11
    4123
    od insider Zobrazit poslední příspěvek
    03 říj 2024 09:03

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”