AVID-problém s kodekem

...

Moderátor: Mods_senior

zumba
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

AVID-problém s kodekem

Příspěvekod zumba » 18 led 2017 17:29

Zdravím všechny,

prosím o radu... jinak jsem prostě v tahu...

Do školy máme za úkol, 3-5 minut dlouhé video, s parametry pro vysílání pro televize a s použitím multicamu. To, na co se ptám, nesouvisí s tímto, jen jsem vás uvedl do děje.

Jde o to, že jsem to nahrával na zrcadlovku a ta, jak jsem si všiml a se všemi silami prohledal foťák, jsem proboha nenašel změnu kodeku, takže jsem to všechno nahrával do .mov, jenže to při extrahování do kompu a při zkoušce nahrát to do Avidu, přičemž jsem předpokládal, že si to avid automaticky převede do svého kodeku, jelikož, takhle to vždycky fungovalo ve škole, tak jsem se toho nedočkal. Jen tak, aby nedošlo k nedorozumění, nahrával jsem ve stejné snímkové frekvenci, ve stejném rozlišení, soubory jsou nepoškozeny. Normálně je importuji, ale nic. Doma mi to prostě nefunguje a po pravdě, ve škole jsem to z foťáku nezkoušel, ale z mobilu to bez omezení šlo a to to bylo také v .mov ....

Takhle zní má otázka... Musím videa přetočit, dokud to ještě není tolik akutní nebo to stačí nějak konvertovat v nějakém SW? A pokud to stačí, tak v jakém SW? Nejlépe asi do .TSK kodeku, který mám ověřený, že tam funguje a to bez problému, jelikož tenhle výstup má můj druhý foťák a z toho mi to tam, teda bez metadat a s prasáckým importováním z plochy myší do binu, ale funguje.

Poraďte, prosím, poraďte! :-)

Jakub Zummer
Rmovies
Ok většinou se jenom ptám a moc neradím, ale až někdy uvidím něco co vím, tak určitě poradím. :)

Reklama
zumba
Level 1
Level 1
Stav:

Re: AVID-problém s kodekem

Příspěvekod zumba » 21 led 2017 14:07

Přišel jsem na to sám, musel jsem reinstalovat quicktime a už běží. Jenže mám nový problém, zřejmě mám slabý komp, pokaždé, když přidám nové video do binu, zasekne se mi AVID a celé mi to spadne. Na to asi neexistuje rada, ale kdyby náhodou to šlo nějak nastavit, tak by to bylo fajn.
Ok většinou se jenom ptám a moc neradím, ale až někdy uvidím něco co vím, tak určitě poradím. :)

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: AVID-problém s kodekem

Příspěvekod petr22 » 21 led 2017 14:12

Proc pouzivas takovy historicky software, jako je Avid Express, jehoz posledni verze je stara asi 10 let a nepodporuje zadne nove formaty?

Nediv se ze jesou problemy, kdyz posledni verze Avidu je nekdy z roku 2007/2008.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3652
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4379
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s mikrofonem Příloha(y)
    od Shokata88 » 19 úno 2025 16:44 » v Problémy s hardwarem
    4
    2691
    od Shokata88 Zobrazit poslední příspěvek
    19 úno 2025 19:18
  • Problém s internetem
    od yakubb23 » 31 led 2025 19:01 » v Sítě - hardware