Pomoc při maturitě z výpočetní techniky

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Deenise
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Deenise » 25 úno 2008 19:34

peta501 píše:nic proti ... ale nechces si to aspon naprogramovat sama ?? je to tvoje maturita ne nase... :wink:

nic proti ... ale kdybych to uměla, tak neotravuju cizí lidi :cry:

Reklama
peta501
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod peta501 » 25 úno 2008 19:35

aha tak to jo
uz mlcim :lol:
Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Koja » 25 úno 2008 19:57

Intranet .. je počítačová síť, která používá stejné technologie (TCP/IP, HTTP) jako internet. Je ale „soukromá“. To znamená že je určena pro použití pouze malé skupiny uživatelů (například pracovníci nějakého podniku). // ve zkratce .. je to takový malý internet uvnitř podniku .. stačí propojit pár PC, z jednoho uděláš server a umístíš na něj např. webovou prezentaci firmy /webové stránky/, kde budou informace pro ostatní uživatele sítě /zaměstnance/ .. dál tam můžeš mít FTP server (pro přenos souborů v síti), E-mail server (pro posílání souborů v síti) a další :)
DNS (Domain Name System) .. DNS server slouží pro převod doménových jmén /názvů PC/ na IP adresy /např. 192.168.1.2/ a zpátky - z IP adresy na jméno - v rámci sítě.
WWW (World Wide Web) .. ve volném překladu „Celosvětová pavučina“, je označení pro aplikace internetového protokolu HTTP. Je tím myšlena soustava propojených hypertextových dokumentů. // prostě všechny webovky, co najdeš na netu :lol:
HTTP (Hypertext Transfer Protocol) je internetový protokol určený původně pro výměnu hypertextových dokumentů ve formátu HTML. // je to protokol, který pracuje s webovkama, díky němu si je můžeš prohlížet ..
FTP (File Transfer Protocol) je protokol aplikační vrstvy z rodiny TCP/IP, je určen pro přenos souborů mezi počítači, na kterých mohou běžet velmi rozdílné operační systémy. // tenhle protokol slouží pro přenos souborů mezi různými PC i když jsou na nich jiné OS (Linux, Widle, ..) ..

Je to hodně polopaticky vysvětleno .. snad :lol: .. můj zdroj - překvapivě :) .. zkus si tam občas nějaký výraz zadat, je to tam docela srozumitelně vysvětleno i s obrázky :)

naprogramovat faktoriál jak rekurzí tak cyklem .. joo,to si ještě pamatuju zhruba, o co šlo :lol: možná bych to na starým komplu aj našel ještě.. i když sem zastánce toho,že víc se toho naučíš,když si to uděláš a budeš zkoušet sama:)
Everybody lies so don't trust anyone. :)

bereline
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod bereline » 25 úno 2008 20:42

holka, takovej kousek od maturity a ty se teprve učíš věci, které už máš umět ? ... přeju hodně štěstí :wink:

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 25 úno 2008 20:43

CRT ''cathod ray tube'' katodová paprsková trubice...obraz se ti vytváří pomocí tří elektronových paprsků kteří zří skrz vzduchoprázdnou baňku a ty dopadají na přední část kde je vlastně stínítko potažený luminisceční látkou (luminoforem) no a ty paprský co na ni dopadají tak nesou elektrony který sou vychylovaní elektromagnetickým polem vychylovacích cívek.
pro CRT se nejčatěj používají nejčatěji standardy PAL, SECAM a NTSC

nevýhody: velké rozměry obrazovky, blikání obrazu, nízká kvalita obrazu (480i), vysoká spotřeba elektřiny

LCD ''liquid crystal display'' display s tekutými krystaly...o tom moc nevím ale funguje na principu že ty krystali jsou přitahovaný ale mag. polem buď k anodě nebo katodě doufám že to říkám dobře ale pěknej článek je tady snad to pochopíš http://www.svethardware.cz/art_doc-59B0 ... A0891.html

TFT ''thin film tranzistor'' tenký foliový tranzistor.... V praxi každý subpixel (pixel má 3 subpixeli tzc rgb barvy tj. červená modrá zelená)ovládá jeden transistor, ten určuje, jak velké napětí má v daném subpixelu procházet a tím i vlastní orientaci molekul tekutých krystalů
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

Deenise
nováček
Stav:

Příspěvekod Deenise » 25 úno 2008 20:53

Přesně takhle to potřebuju, díky. Z tohohle už si snad něco zapamatuju. Faktorial už jsem si našla, jak tak na něj koukám, tak si ho budu muset našprtat zpaměti bo si scheeme vůbec nepamatuju :lol:

Zkusím si to nějak dát dohromady a v průběhu dní sem hodím další dotazy a budu doufat, že budete alespoň stejně ochotní jako dnes.

Deenise
nováček
Stav:

Příspěvekod Deenise » 25 úno 2008 20:57

bereline píše:holka, takovej kousek od maturity a ty se teprve učíš věci, které už máš umět ? ... přeju hodně štěstí :wink:

Kdybych mohla vrátit čas, tak se začnu připravovat snad už v prváku. Já na učení moc nejsem a ta škola na které jsem mě vlastně vůbec nebaví. Vlastně jsem se nikdy nenaučila učit a teď to doháním jak můžu a bude hůř. Už teď tak nějak počítám s možností, že si to v záři zopakuju, ale snad ne.

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 25 úno 2008 21:18

j taky nejsu stavěnej na učení nic si z toho nedělej vždycky to nějak de
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 25 úno 2008 21:56

Tedy, pokud si neumíš vybrat jádro pudla v knihách, nebo na internetu, tak nevím, jak chceš pak obstát i když uděláš maturu, ve skutečném zaměstnání v oboru. Protože znalosti z matury Ti určitě v tomto oboru stačit pro odbornou činnost nebudou. Zaráží mne, že pár týdnu před maturou, neznáš obsah některých odborných pojmů a nejsi schopna o nich nic říci. Ať při Tobě stojí všichni svatí při matuře a chrání budoucího zaměstnavatele před pohromou.
PS - Jen by mne zajímalo, proč jsi nešla na jinou školu, když Tě tento obor evidentně nezajímá.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Deenise
nováček
Stav:

Příspěvekod Deenise » 25 úno 2008 22:36

Pic píše:Tedy, pokud si neumíš vybrat jádro pudla v knihách, nebo na internetu, tak nevím, jak chceš pak obstát i když uděláš maturu, ve skutečném zaměstnání v oboru. Protože znalosti z matury Ti určitě v tomto oboru stačit pro odbornou činnost nebudou. Zaráží mne, že pár týdnu před maturou, neznáš obsah některých odborných pojmů a nejsi schopna o nich nic říci. Ať při Tobě stojí všichni svatí při matuře a chrání budoucího zaměstnavatele před pohromou.
PS - Jen by mne zajímalo, proč jsi nešla na jinou školu, když Tě tento obor evidentně nezajímá.

V tomhle oboru se rozhodně pohybovat nechci bo na to nemám. A co se týče školy - netušila jsem co přesně mě čeká, na dnu otevřených dveří nám rozhodně neřekli - tohle se budeš učit a tohle se budeš učit, vůbec jsem netušila do čeho jdu. Už v prváku jsem chtěla zdrhnout, ale strach z jiné školy byl silnější. A třeba konkrétně počítače by mě bavili (ale rozhodně ne jako zaměstnání, spíš jen tak, abych tomu rozuměla a něco o tom věděla), ale jak říkám - někdo by mi to musel vysvětlit selským rozumem. Nedokážu to pobrat, když to učitel chrlí do třídy. A dost těžko se vybírá jádro z něčeho co si nedokážeš představit. Bohužel nepatřím mezi inteligenty, kteří pochopí i tu omáčku okolo a dokážou si ji přebrat. Mám jen ten selskej rozum a ani ten není občas k zahození.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 25 úno 2008 22:59

V tom případě Ti nezávidím a ni nedokáži poradit, jak rychle dohnat za pár týdnů zameškané. Jednu radu však mám a to sehnat kamaráda, či kamarádku, která je t. zv, v obraze a učit se sní, nebo sehnat na netu někoho, kdo Ti bude třeba prostřednictvím Skype odpovídat srozumitelně pro Tebe, na Tvoje otázky. I když asi vše nestihnete. Co Ty na to?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Deenise
nováček
Stav:

Příspěvekod Deenise » 26 úno 2008 10:54

Pic píše:V tom případě Ti nezávidím a ni nedokáži poradit, jak rychle dohnat za pár týdnů zameškané. Jednu radu však mám a to sehnat kamaráda, či kamarádku, která je t. zv, v obraze a učit se sní, nebo sehnat na netu někoho, kdo Ti bude třeba prostřednictvím Skype odpovídat srozumitelně pro Tebe, na Tvoje otázky. I když asi vše nestihnete. Co Ty na to?

I tahle možnost mě napadla a doufala jsem, že se třeba tímhle stylem někdo nabídne a nabídl. Kdyby tu byl ještě někdo takový, uvítám to. Taky si myslím, že třeba přes icq nebo přes něco takovýho je to lepší, ale i tady určitě něco nasbírám.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pomoc při taktu Příloha(y)
    od ondyN » 14 led 2025 15:53 » v Taktování a další úpravy PC
    2
    6877
    od Dyonysos Zobrazit poslední příspěvek
    14 led 2025 16:19
  • Pomoc s webem
    od Tay » 09 úno 2025 15:53 » v Web-tipy a vaše weby
    5
    20247
    od Tay Zobrazit poslední příspěvek
    10 úno 2025 12:09
  • Pomoc s výběrem komponent
    od kurkisak » 02 pro 2024 14:48 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    1815
    od kurkisak Zobrazit poslední příspěvek
    02 pro 2024 18:11
  • Pomoc se zpomaleným notebookem
    od trefort » 29 zář 2024 14:02 » v Problémy s hardwarem
    8
    2867
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    30 zář 2024 10:04
  • PC do 20k (pomoc s dovýběrem komponent)
    od insider » 27 zář 2024 16:46 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    11
    4123
    od insider Zobrazit poslední příspěvek
    03 říj 2024 09:03

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”