Zdravíčko,
chtěl bych se zeptat, mám grafiku GIGABYTE R9 290 WINDFORCE 3X 4GB a koupil jsem si nový monitor BenQ XL2411Z - LED monitor 24". Všiml jsem si, že i když se koukám pouze na twitch tak mám teplotu graifky na 71 stupních což dřív nebylo, je to tím monitorem? Neberu to jako problém, spíše jako informaci pro mě.
Větší teploty grafiky s novým monitorem
Re: Větší teploty grafiky s novým monitorem
Jaký rozlišení monitoru bylo na předešlém ?
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
Muze to byt monitorem, ale take to nemusi byt monitorem.
Radeon 290/290X je jedna z nejporuchovejsich karet, zvyseni teploty muze byt klidne i nasledek poskozeni karty vlivem opakovaneho zahrivani bezolovnateho cinu kterym je karta pajena. Stejne tak muze byt jen ucpane chlazeni prachem.
Radeon 290/290X je jedna z nejporuchovejsich karet, zvyseni teploty muze byt klidne i nasledek poskozeni karty vlivem opakovaneho zahrivani bezolovnateho cinu kterym je karta pajena. Stejne tak muze byt jen ucpane chlazeni prachem.
Rozlišení je furt stejné, akorát tento má 144 hz. Všiml jsem si, že grafiku víc hučí, a 71 stupňů je při sledovaní twitche moc ne?
Zkusím vysát prach pořádně.
Zkusím vysát prach pořádně.
to si spíš kup stlačený vzduch koukni se na netu jak se rozdělává a rovnou jí přepastuj a pořádně vyčisti chladič když ani to nepomůže tak ještě upravit křivku větráku přes msi afterburn nebo rovno do biosu nebo ti něco topí ve skříni a kvůli tomu nejsou ty teploty dobrý
No, já to zkusím vyndat a pořádně vyčistit, snad to neposeru nikdy jsem to nedělal. Zkoukl jsem na nějaký video tak snad to půjde.
Jinak můj osobní tip bude to přepastování, ta grafika i nějak divně chrčí sem tam, ale to jsem taky nikdy nedělal... uvidíme.
Dodatečně přidáno po 5 minutách 26 vteřinách:
Jinak teď mám 58 stupňů když na nic nekoukám, jsem jen čistě na internetu a poslouchám hudbu na youtube.
Když koukám delší dobu twitch tak mám klidně těch 72 stupňů. Jak říkám, všiml jsem si toho až od té doby co mám ten nový monitor.
Jinak můj osobní tip bude to přepastování, ta grafika i nějak divně chrčí sem tam, ale to jsem taky nikdy nedělal... uvidíme.
Dodatečně přidáno po 5 minutách 26 vteřinách:
Jinak teď mám 58 stupňů když na nic nekoukám, jsem jen čistě na internetu a poslouchám hudbu na youtube.
Když koukám delší dobu twitch tak mám klidně těch 72 stupňů. Jak říkám, všiml jsem si toho až od té doby co mám ten nový monitor.
Já měl 7950 a na netu nešla přes 35
Tak je pravda, že už jí mám od 10. 6. 2014 a vždy jsem jí jen vysával bez vyndání.
vyndat, rozšroubovat čili PCB od chladiče, chladič důkladně vyčistit od prachu aby tam nezůstal bordel v žábrách, čip od mastit i chladič nějakou kvalitní pastou přepastovat :)
https://www.youtube.com/results?q=disassemble+GIGABYTE+R9+290+WINDFORCE+disassembly
https://www.youtube.com/results?q=disassemble+GIGABYTE+R9+290+WINDFORCE+disassembly
No dobrá... dám si 10 kliků a jdu na to.
to sis stihl koupit stlačený vzduch a pastu ?
Pastu mám doma a stlačený vzduch od souseda.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 2815
-
od Baggy
Zobrazit poslední příspěvek
04 zář 2024 15:38