Chrčení reproduktorů

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Zidy
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Chrčení reproduktorů

Příspěvekod Zidy » 26 led 2017 20:33

Ahoj, mám reproduktory Defender 2.1. Ca 3 roky jsem je nepoužíval, nyní jsem si koupil PC a vytáhl je ze skříně. Když je pustím, tak chrčí. Ikdyž si nic nepouštím a jsem jen na ploše tak jde z reproduktorů šum. Šum je stejný při jakékoliv hlasitosti. Mám je rovnou společně se subw. vyhodit nebo se to dá nějak opravit? Předpokládám, že sw chyba to nebude - zkoušel jsem to i na ntb a je to to samé.
Díky za rady ;)

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Chrčení reproduktorů

Příspěvekod Pic » 26 led 2017 21:20

Nejspíše poškozený zesilovač, či zdroj. Řešení oprava a to buď kamarád znalý elektroniky, nebo servis.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 27 led 2017 10:10

Takže chrčení, nebo šum? Záleží taky na intenzitě. U sestavy za patnáct stovek bych nečekal, že nebude vůbec šumět. Šumí, i když je to připojené k počítači?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Zidy
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Zidy » 27 led 2017 13:21

Nevím rozdíl mezi šumem a chrčením :D Intenzita toho není moc velká, když tam něco hraje tak to v pohodě přehluší zvuk hry/filmu/písničky ... Ano šumí to i na prázdno - zapojené do počítače, nic není zapnuté (film, hra, .. )

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 27 led 2017 14:06

Šum se dá nejblíže připodobnit zvuku, který slyšíme ve sprše (bez našeho zpěvu) :-)
Pokud bedýnky slyšitelně šumí, aniž by byly připojeny kamkoliv, je to patrně jejich vlastnost daná jim výrobcem a nikdo s tím nic nenadělá. Buď si zvykneš, nebo je vyhodíš, jiná cesta není ;-)

Jen pro doplnění. Šumí absolutně všechny aparatury, vychází to z fyzikálních vlastností polovodičů. Jen ty nejdražší šumí tak, že to není prakticky slyšet a ty nejlevnější zas hodně nahlas.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”