Vybírám si novou klávesnici k počítači (stávající je nedostatečná - bezdrátová) a protože odmítám dávat šílené peníze za mechanickou, tak se budu muset spokojit s membránovkou. Samozřejmě, pokud možno, tak co nejkvalitnější. Hranici jsem nastavil na 1 000 Kč (více za membránovku dávat nebudu), ale samozřejmě čím menší cena, tím lepší.
Požadavky:
Do 1000 Kč
Podsvícená s možností měnit intenzitu + možnost úplně vypnout podsvícení
České znaky
Příjemná na psaní (primárně), ale vhodná i na hry (GTA V, Witcher III, Battlefield,...)
Hodně se tu na fóru vychvaluje značka A4 Tech - konkrétně klávesnice Bloody B120 a já ji vyzkoušel a musím uznat, že není vyloženě špatná. Na druhou stranu - za nějakých 7 stovek toho moc nenabízí a určitě by jí nějaká multimediální klávesa slušela a červená není jako podsvícení zrovna nejlepší barva...
U téhle klávesnice mě ale především mě zklamala kvalita provedení. Jsem celkem perfekcionista, ale s tímhle by neměl být spokojen nikdo, kdo do toho investuje peníze. Vystřídal jsem celkem 5 kusů (i u jiných prodejců) této klávesnice, a stejně jsem nebyl spokojený

Každopádně nad značkou A4 Tech jsem úplně nezanevřel, protože jsem s klávesnicí zakoupil i myš A4 Tech V7 a ta je skutečně skvělá - nejlepší myš (ergonomicky) jakou jsem kdy měl (a to i mnohem dražší) a zdá se mi zcela dostačující, takže se téhle značce nijak nebráním.
Díval jsem se ještě na jiné klávesnice A4 tech, ale to už jsou pouze hybridy mezi mechanickou a membránovou klávesnicí, kdy nabízí několik mechanických tlačítek a zbytek je klasika. No a to si tedy nejsem jistý, že by bylo na psaní to pravé ořechové, protože přeci jen rozdíl mezi stiskem mechanické a klasické klávesnice je sakra velký (alespoň dle mé zkušenosti). Navíc jsou ta mechanická tlačítka dle recenzí dost problémová (vržou, zasekávají se), takže tohle asi také nebude ono...
Jinak co říkáte na značku Connect IT? Každopádně pokud máte nějaký zajímavý tip splňující požadavky i od jiného výrobce, tak sem s ním!

PS: Promiňte mi ten sloh, ale chci předejít případným dotazům, proč mi tahle klávesnice nevyhovala a jestli to nebyl jen špatný kus atd...