Každopádně, mám takovou představu, že bych našel 2 nejlepší kusy v dané cenové kategorii a pak se rozhodl. Protože jsem ale router kupoval naposledy před pár lety, tak se v tomto neorientuju a nemám představu o nějakých dobrých modelech.
První kategorie je do 1000 Kč a byla by určená na pár let (1-2 roky), než přejdu na něco lepšího. Požadavek bych měl víceméně jen na stabilní a silný signál - WiFI AC v téhle cenové relaci asi nemá cenu řešit a gigabit porty by sice nebyly na škodu, ale také se do této ceny asi nevejdou (respektive by to bylo nejspíše na úkor kvality zařízení) - čili se sháním nejspíše po klasickém n-kovém routeru s fast ethernet porty. Zde mě napadá nějaký Asus nebo TP-link - s těma mám dobré zkušenosti... Pokud ale máte tip na něco kvalitního i od jiného výrobce, tak se nezdráhejte přidat komentář...

Druhá kategorie je pak do 2 tisíc korun (pokud by to znamenalo značné zlepšení, tak bych byl ochoten zvýšit limit na 2500 Kč) a tohle zařízení by mělo být perspektivu do budoucnosti, aby má zařízení nijak nelimitovalo dalších 6 - 8 let (aby byla tedy limitujícím faktorem rychlost připojení k internetu - tu hodlám také v následujících letech zvýšit na cca +200 Mbit). Samozřejmostí by tedy měly být Gigabit LAN a WAN, 3x3 MIMO, WI-Fi AC atd. Zde bych opět preferoval Asus, ale samozřejmě, pokud máte tip na něco dobrého i od jiného výrobce, tak sem s ním...
Má někdo nějaké návrhy?

Díky

PS: Ještě bych vytvořil jednu kategorii do 1 500 Kč - pokud by se do téhle ceny někomu povedlo najít Gigabit s AC s velkým dosahem a stabilitou, tak by to byl ideál, ale to bych chtěl asi moc...