SMAZAT

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

ymorduur
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

SMAZAT

Příspěvekod ymorduur » 27 úno 2008 10:44

Ahoj, chtěl bych si koupit nějaké kvalitní sluchátka s mikrofonem. Koukal jsem, že ty dražší už mají 5.1 zvuk, máte s tím někdo zkušenosti? Budu je používat hlavně na hraní her.

Jinak mám teď celkem dost peněz, tak bych mohl případně i něco jiného přikoupit do PC aby to zlepšilo výkon u her. Nebo to nemá smysl?

Takto vypadá mé PC:
Thermaltake Mambo VC2000 - Middletower
Thermaltake Smart Case Fan II A2029
Chieftec CFT-500-A12S 500W
Asus M2N-E - nForce 570 Ultra
AMD Athlon 64 X2 4600+ EE (socket AM2) BOX
Sapphire Atlantis ATI Radeon X1950 XT 512MB VIVO, PCI-E
Corsair DIMM 2048MB DDR II 800MHz Twin2X2048-6400C4
Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS - 320GB SATA II
Creative Labs X-Fi mX Xtreme Gamer-Fatal1ty Pro (v šuplíku u stolu M-Audio Revolution 5.1)
Logitech X-540
FDD mechanika černá - 3,5" 1,44MB
Samsung SH-S183L OEM černá
RaidSonic IB-169SK-B
Benq A800 černá
Logitech G5 Laser Mouse
Symantec Norton Internet Security 2007 CZ Retail
Microsoft Windows XP Home Edition CZ OEM
Asus MB19TU Black - LCD 19"

A poslední věc. Přemýšlel jsem, že bych i možná celý PC prodal a koupil nové železo. Za kolik myslíte že bych mohl vše prodat. Nechal bych si pouze tu zvuk. kartu od Creative a dal tam tu M-Audio.
Naposledy upravil(a) ymorduur dne 16 říj 2008 10:47, celkem upraveno 1 x.

Reklama
Baron Prášil
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod Baron Prášil » 27 úno 2008 11:07

já sem se až tak hluboce o sluchátkový 5.1 nikdy nezajímal,ale myslim,že tu akustiku neoch....š.
takže čim víc pruhů tím víc adidas-nebo-li,čím víc repráků v mušli tim líp (tim dražší)
a jinak si myslim že googl bude narvanej recenzema
(mimochodem,co dělá ta jednička za pětkou,si u sluchátek nějak neumim představit)

podrobnosti dodá pan karlos :wink: alebo,již zmiňovaný gugl.nebo kdokoliv samozřejmě

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 27 úno 2008 11:52

Nedodám :wink: , jelikož nemám potřebné zkušennosti, ale jednou jsem měl v drápech sluchátka, která "pumpovala" s celými mušlemi proti hlavě v rytmu basů. Nebude tímto míněna ta jednička (přesněji dvě půlky, na každé ucho)?
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Baron Prášil
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod Baron Prášil » 27 úno 2008 12:29

no vidíš.mě napadali jenom blbiny typu vybrující helmy nebo ušáku co tě při poslechu The Final Countdown,
odvibruje k ledničce pro pívo :lol:

//jó,když moderátor spemuje téma,tak je to holt v pořádku 8) :lol: (vtip)

ymorduur
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod ymorduur » 27 úno 2008 13:50

darebáci :D

Ten prostorový zvuk ovšem není podmínkou, chci prostě kvalitní sluchátka na hraní her, poslech hudby atp., né žádné šumítka.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 27 úno 2008 16:22

Kvalitu bych hledal ve vodách hudebních profesionálů, takže třeba tady. Já osobně preferuji uzavřené mušle, aby mě nerušil okolní zvuk. Každopádně je potřeba si sluchátka nejdříve vyzkoušet na hlavě, ani ne tak kvůli zvuku (na ten si zvykneš stejně, jako na manželku), ale kvůli pohodlí. Není nic horšího, než když po hodině začnou bolet uši od otlaků a když říkám bolet, tak věř, že to je bolest vyrovnající se porodním bolestem :wink: Samozřejmě kecám a všem rodičkám se omlouvám, ale fakt to je hodně nepříjemné.

//já mám osobní zkušenost s grado(často v recenzích asi jako jedinej zápor zmiňovaný přítlak)
na otevřený placky si ucho zvykne a přestane to tlačit-u těch uzavřenejch se tam prostě musej ty
plachťáky vejít,jinak je to porod :smile: Baron Prášil
sorry,přidám jednu osobní zkušenost se sluchátky-čím jsou kvalitněji postavené,tím méně se mění kvalita zvuku
při jejich přitlačení k uším

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 27 úno 2008 16:38

Ve sluchátkách ti moc neporadím.Já jen třeba preferuji značku KOSS.Jedny mám doma k Hi-Fi ale už je to delší doba a k PC budou třeba lepší jiné značky.Co se týče zlepšení počítače ve hrách,tak tam snad jedině novou grafiku.I když i ta tvá stávající je ještě dobrá.No ale doba pokročila a co byla dřív high-end karta,tak dnes nestačí ani na střední třídu grafik.Pokud máš dost peněz tak ber ASUS GeForce 8800GTS 512MB.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Sektor
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Sektor » 27 úno 2008 18:40

Pokud mohu doporučit prakticky jediné sluchátka konkurující značce KOSS ( v ruzumných cenách) s množstvím funkcí a slušnou cenou, mrkni se po těchto :

SHARKOON COSMIC 5.1

Vyhrál jsem je kdysi v turanji na Invexu, stály v té době 2000CZk a slouží do teď bez jakéhokoli problému a to se mnou procestovali hodně turnajů, pádů na zem apod. Pokud ti zrovna nevadí trocha váhy na hlavě a upřednostňuješ kvalitu, tohle je opravdu nádhera.
*5.1 je tam opravdu znát, např. v CS:S je to vychytáno pro tyto sluchátka přímo nádherně - určíte kdo je za vámi na metry ;)
[2008-07-12] BAN na 60 dní. Pravidlené urážky uživatelů, vyvolávání hádek, neúcta k moderátorům a nerespektování pravidel fóra. Slova jako Debil, imbecil, idiot opravdu nepovažujeme za slušná, nemohou být tolerována.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 27 úno 2008 19:42

Jak je to s tím .1? (ať neumřu úplně blbej)

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 27 úno 2008 19:55

RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 27 úno 2008 20:34

hochu pařane nejlíp co můžeš koupit za super cenu jsou http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46564 prostě bomba sluchátka
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

ymorduur
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod ymorduur » 28 úno 2008 14:20

zao píše:hochu pařane nejlíp co můžeš koupit za super cenu jsou http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46564 prostě bomba sluchátka

Díky za tip, tyhle vypadájí že budou přesně splňovat mé požadavky. A jak jsem koukal, tak si je každý moc chválí a cena je celkem příznivá.

Jinak jsem se rozhodl, že zkusím stávající PC prodat a koupit nový. Jak jsem tak počítal, tak budu rád když to prodám tak za 25000 Kč.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jak permanentně smazat data z USB disku?
    od Patrik92 » 16 pro 2024 18:59 » v Vše ostatní (bezp)
    16
    4801
    od Minapark Zobrazit poslední příspěvek
    17 pro 2024 20:54

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”