Čaute,poradím mi někdo mám problém.Zakoupil jsem si repass PC a po asi týdnu se začal zadrhávat pc,ale zvláštně v okamžiku sekundy se jakoby drhne zvukv sekundě třeba jednou za 10 sekund.Nevěděl jsem co to muže být.Děje se to po zapnutí pc až zhruba po 4 - 5 h a je jedno jestli na něm pracuji nebo (Nemá vliv).Vypozoroval jsem co to může býti,až jsem se dostal ke sledování prostředků,mkde jsem zjistil že při vylítnutí procesoru třeba na 14 a více procent se to vždy jakoby zadrhává v jednom okamžiku a po té v poho,za 10 sekund třeba zase.Jinak v klidu CPU běží na třeba 3-14 % po té vystřelí při načtení nějakého okna např:25% a v ten moment se to drhne.Ovladače aktuální.Při starých ovladačích tentýž problém před instalací nových.
Prosím poradtě co stím.Díky
Hardware PC:
Disk:ST3160318AS ATA Divice
GPU:AMD Radeon R5 200 series
CPU:Intel Celeron E3400 - 2,6 GHz
Audio: zařízení:High Definition Audio
Sys: Win 7 Professional
Zadrhává se PC Win 7.
Zadrhává se PC Win 7.
Naposledy upravil(a) Sv.Patrik dne 27 úno 2017 12:08, celkem upraveno 1 x.
- FerdaMravenec
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zadrhává se pc při větší aktivitě CPU asi???
Nemáš zanesený chlazení? Mohl by se ti CPU přehřívat.
Jaká má být teplota cpu?Podívám se jestli neni zanesen ale pochybuju.Když PC restaruji,tak se to drhnutí neděje a začne to asi až zase za těch 5 hodin.
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nejdříve bych se důkladněji zaměřil na HDD. Jinak u starého PC může zlobit úplně cokoliv.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Vnitřek PC bez prachu,používám ho jen 2 měsíce.Chlazení zanesení není.Teplota CPU je 30 - 40 stupňů celsia GPU: 53 v klidovym stavu a HDD 32 stuňů celsia.
Dodatečně přidáno po 4 minutách 46 vteřinách:
Ok,co s HDD?Nějaký testy? S.M.A.R.T.?
Dodatečně přidáno po 4 minutách 46 vteřinách:
Ok,co s HDD?Nějaký testy? S.M.A.R.T.?
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Stáhni si HDD Tune a Crystal disk info a spíš sleduj stav a zdraví disku.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A v té záložce Health se píše co?
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
http://crystalmark.info/software/CrystalDiskInfo/index-e.html
V záložce funkce povol-rezidentnost a spouštění.Projdi ve windows možnosti napájení disků a uprav podle potřeb.
V záložce funkce povol-rezidentnost a spouštění.Projdi ve windows možnosti napájení disků a uprav podle potřeb.
samotarrk : V Healtu se píše tohle
Povolil jsem rezistetnost a spouštenípřidávám screen,nerozumím těm hodnotám,je to v pořádku a nevím kde mám najít ve win. napájení disků a co tam mám přesně nastavit nastavit.
Dodatečně přidáno po 26 minutách 12 vteřinách:
jediné napájení disku co jsem našel tak to bylo v napájení schéma vysoký výkon a mám to aby se disk nevypínal nikdy na hodnotu nula.
Povolil jsem rezistetnost a spouštenípřidávám screen,nerozumím těm hodnotám,je to v pořádku a nevím kde mám najít ve win. napájení disků a co tam mám přesně nastavit nastavit.
Dodatečně přidáno po 26 minutách 12 vteřinách:
jediné napájení disku co jsem našel tak to bylo v napájení schéma vysoký výkon a mám to aby se disk nevypínal nikdy na hodnotu nula.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
http://magazin.stahuj.centrum.cz/jak-na-pokrocile-nastaveni-napajeni-ve-windows-7/
a podívej se do správce úloh jestli nebude vidět co to pc tak najednou vytíží.
a podívej se do správce úloh jestli nebude vidět co to pc tak najednou vytíží.
Tak disk mám nastaven na to aby se nikdy nevipínal,všechny režimi a spánky vypnuty,pc nevypínám,jen hop restartuji,když to zlobý.No kdy se to zadrhává to vým přesně třeba to začlo až dnes ráno,po celym včerejšim dnu a je to jen jednu za cca 5 min,nebo když a děje se to když zatížím pc,třeba otevřu facebook a youtube v opeře rychle za sebou.Nebo když rychle pracuji se složkou.Ale to je mím zatěžující.
Dodatečně přidáno po 2 minutách 43 vteřinách:
A teplota disku se z 28 zvýšila na 32 stupnu celsia po jednom dni nevypnutí pc.Nebo restartu.
Dodatečně přidáno po 2 minutách 43 vteřinách:
A teplota disku se z 28 zvýšila na 32 stupnu celsia po jednom dni nevypnutí pc.Nebo restartu.
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”