Dobrý den,
Poslední dobou řeším jeden poměrně dost otravný problém s PC, stává se poměrně často (většinou několikrát denně, jindy se ale nic nestane třeba celý den), že něco spustím (může to být i nová záložka v prohlížeči) a plocha začne postupně zamrzat - nejdřív okno samotné, potom i lišta a nakonec jde jenom hýbat myší po obrazovce, cca po minutě se PC uvede do normálu, dokončí se akce, kterou jsem před tím spustil a PC funguje zase jak má. Problém je, když se něco takového stane při hraní hry, tam už je tento problém vážně hodně otravný, protože hra se prostě zastaví a po minutě je moje postava po smrti. Mám pocit, že problém začal po nákupu SSD disku (resp. se dostavil poměrně krátce po tom). Přitom obecně hry problém nevyvolávají víc, než cokoliv jiného, občas hraju i třeba několik hodin náročnou hru a nestane se nic.
Zkoušel jsem bez výsledku:
- přepnout SSD v BIOSu na IDE
- přeinstalovat ovladače
- aktualizovat Windows 10
- projet disky CrystalDiskem (SSD stav výborný, sekundární HDD dobrý)
- projet RAM MemTestem - žádná chyba
- koukal jsem se do chybového logu, kde se tato chyba vůbec nezobrazila
V PC mám desku G970A-DS3P, grafiku MSI RX 480 Gaming X, RAM Kingston HyperFuryX 2x4GB, CPU AMD FX-8320, zdroj CoolerMaster 600W, SSD ADATA SP550 240GB. Momentálně jsem v koncích a nevím, jak postupovat dál, děkuji všem za případnou pomoc.
Zamrzání PC na 1 minutu Vyřešeno
Re: Zamrzání PC na 1 minutu Vyřešeno
Osobně bych se prvně zaměřil na ty disky. Měl jsem podobný problém kdy se disk podělal. Při používání se to projevovalo tak, že aplikace zamrzla a na co jsem kliknul, jsem tím také "nakazil". Po minutě se vše rozeběhlo jako by nic. Vyřešeno výměnou disku.
Zkus vypojit data HDD. Pokud to nepomůže, zkus vyměnit sata kabely a případně se podívej, která je na desce sata 1/2 a zapoj je do nich. Pošteluj ve skříni i napájecí kabely na diskách. Teploty disků jsou kolik?
Zkus vypojit data HDD. Pokud to nepomůže, zkus vyměnit sata kabely a případně se podívej, která je na desce sata 1/2 a zapoj je do nich. Pošteluj ve skříni i napájecí kabely na diskách. Teploty disků jsou kolik?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2464
-
od rohlicek1
Zobrazit poslední příspěvek
05 led 2025 09:56