paměťová karta s wifi
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
paměťová karta s wifi
Ahoj, slyšel jsem, že se dělají paměťový SD karty, který mají v sobě WiFi hotspot, má někdo s ní zkušenosti? Přemýšlím, že bych si jí koupil do zrcadlovky, která sama o sobě WiFi nemá ://
Re: paměťová karta s wifi
Kdysi jsme to zkouseli, ale nema to zadne prakticke vyuziti.
Na prenos dat pomale, na zalohovani dat pri foceni zbytecne. A zbytecne drahe, protoze kdyz mas treba 20 SD karet, musel bys kupovat 20x kartu s wifi.
Na prenos dat pomale, na zalohovani dat pri foceni zbytecne. A zbytecne drahe, protoze kdyz mas treba 20 SD karet, musel bys kupovat 20x kartu s wifi.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Ale tak na přenos fotek z foťáku do tabletu třeba je to celkem fajn, hlavně kdo potřebuje 20 SD karet, já mám jednu 128GB a fotek se tam vejde habaděj :)
Vypni fotak ve chvili kdy zapisuje a budes mit 1 kartu a dilema, jestli kartu sformatujes, budes fotit dal a prijdes o to co jsi doted nafotil nebo se to pokusis doma zachranit, ale nemuzes fotit dal, protoze fotak chce kartu sformatovat.
Navic musis mit permanente zapnute zarizeni, ktere ty fotky bude neustale prijimat a jedna fotka muze mit take 50 MB (RAW).
Koupili jsme kdysi dve karty, vyzkouseli jsme to, nenasli jsme pro to prakticke vyuziti.
Fotak s wifi lze pres wifi napriklad ovladat, toto neumi nic jineho nez ulozena data posilat na jine zarizeni.
Problem se zalohovanim dat v realnem case vyresil az fotak se dvema slotama na SD karty, ktery uklada na obe karty to same.
Navic musis mit permanente zapnute zarizeni, ktere ty fotky bude neustale prijimat a jedna fotka muze mit take 50 MB (RAW).
Koupili jsme kdysi dve karty, vyzkouseli jsme to, nenasli jsme pro to prakticke vyuziti.
Fotak s wifi lze pres wifi napriklad ovladat, toto neumi nic jineho nez ulozena data posilat na jine zarizeni.
Problem se zalohovanim dat v realnem case vyresil az fotak se dvema slotama na SD karty, ktery uklada na obe karty to same.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Já vždycky čekám až mi dobliká diodka
pak teprv vypínám a vyndavám kartu :) ale tak chápu, že to je asi celkem k ničemu, jen mě to zaujalo, že už něco takovýho existuje. Já jsem to právě myslel, že když půjdu někam fotit, tak že automaticky si to rovnou pustim na tabletu a začnu to upravovat, bez toho aniž bych to musel nahrávat do PC :).

Ono to existuje uz hezky dlouho. Rekl bych ze je to tak 10 let co jsme to zkouseli.
Nicmene je tam jeste jedna hnusna zrada: vyrobce nektere rady karet prestava podporovat, takze abys mohl pouzivat nove verze aplikace, musis kupovat i nove karty ktere s novou verzi funguji.
Dokaze zpracovat tablet RAWy z fotaku?
Jediny fotak, kde se mi zpracovanim RAwu nepodarilo dosahnout viditelne lepsiho vysledku nez JPG z fotaku byly vsechny olympusy, E-1 pocinaje a OM-D E10 konce. Olympusi maji hodne dobre zpracovani s vystupem do JPG.
Nicmene je tam jeste jedna hnusna zrada: vyrobce nektere rady karet prestava podporovat, takze abys mohl pouzivat nove verze aplikace, musis kupovat i nove karty ktere s novou verzi funguji.
Dokaze zpracovat tablet RAWy z fotaku?
Jediny fotak, kde se mi zpracovanim RAwu nepodarilo dosahnout viditelne lepsiho vysledku nez JPG z fotaku byly vsechny olympusy, E-1 pocinaje a OM-D E10 konce. Olympusi maji hodne dobre zpracovani s vystupem do JPG.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Ipady od verze 10 tuším umí pracovat s RAWem, takže tak.. :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 4312
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
03 bře 2025 07:11